EUROLYGA 2023

Naudingas lietuvių žaidimas laimėti padėjo tik vienai Eurolygos komandai

Paskutinėmis minutėmis rezultatyviai žaidusi Gintarė Petronytė trečiadienį padėjo Venecijos „Reyer“ komandai laimėti pirmąsias šiais metais moterų krepšinio Eurolygos rungtynes, o Breno „Castors“ ekipa su Egle Šikšniūte nepasinaudojo proga sustiprinti pozicijas kovojant dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2020, 11:03 PM

Dvi Lietuvos krepšininkių komandos trečiadienį žaidė Eurolygos devintojo turo rungtynes. Geriau sekėsi Venecijos „Reyer“, kuri metus pradėjo savo aikštėje iškovota pergale prieš Mersino „Cukurova“ ekipą 70:61.

Venecijos krepšininkės greitai įgijo dviženklę persvarą, bet ketvirtajame kėlinyje išgyveno ir kelias išgąsčio akimirkas, kai viešnios sumažino skirtumą iki dviejų taškų (58:56). Vis dėlto „Reyer“ sugebėjo atsitiesti, o lemiamu metu patikimai žaidė ir Gintarė Petronytė, kuri per 4 min. trukusį paskutinį spurtą pelnė 5 taškus.

Iš viso lietuvė žaidė 29 min., įmetė 13 taškų (4/5 dvitaškių, 5/6 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius. Tarp nugalėtojų rezultatyviau žaidė tik 18 taškų pelniusi latvė Anete Šteinberga.

G.Petronytės sezono vidurkiai yra 12,1 taško ir 7 atkovoti kamuoliai.

Belgijos čempionė Breno „Castors“ patyrė trečiąjį iš eilės pralaimėjimą. Nesėkmė buvo ypač skaudi, nes Eglė Šikšniūtė ir jos komandos draugės nusileido autsaiderėms – „Castors“ išvykoje pripažino Rygos TTT pranašumą 62:81.

Breno komanda buvo aiškiai silpnesnė – jau pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu ir Latvijos čempionių nepavijo. E.Šikšniūtė buvo rezultatyviausia „Castors“ žaidėja. Ji per 27 min. pelnė 14 taškų (5/12 dvitaškių, 4/5 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius. E.Šikšniūtės vidurkiai yra 7,4 taško ir 5,4 atkovoto kamuolio.

„Castors“ ir „Reyer“ per 9 turus iškovojo po 3 pergales ir A grupėje dalijasi penktąją vietą. Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios geriausios komandos, o abi lietuvių ekipos nuo ketvirtosios vietos atsilieka dviem taškais. „Castors“ ir „Reyer“ akiratyje esančios Orenburgo „Nadežda“ ir Buržo „Tango“ komandos turi po 5 pergales.

A grupėje jau paaiškėjo ir dvi komandos, kurios tikrai žais atkrintamosiose varžybose. Kelialapius į ketvirtfinalį šią savaitę užsitikrino aštuntąsias pergales pasiekusios Prahos USK ir Jekaterinburgo UGMK.

B grupėje kelialapio į atkrintamąsias varžybas dar neužsitikrino nė viena komanda, o arčiausiai tikslo yra 7 kartus laimėjusi Stambulo „Fenerbahçe“.

Liono ASVEL klubas, kuriam atstovauja Justė Jocytė, šio turo rungtynes su Žeronos „Spar“ klubu žais ketvirtadienį.

Eurolyga. 9 turas

A grupė

Rygos TTT – Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 14, 6 atk.kam.) 81:62,

Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 13, 8 atk.kam.) – Mersino „Cukurova“ 70:61,

Orenburgo „Nadežda“ – Jekaterinburgo UGMK 50:71, Prahos USK – Buržo „Tango“ 82:64.

Lentelė: USK ir UGMK – po 8, „Nadežda“ ir „Tango“ – po 5, „Castors“ ir „Reyer“ – po 3, TTT ir „Cukurova“ – po 2.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ – „Sopron“ 70:52, „Lattes-Montpellier“ – Gdynės „Arka“ 85:79, Skijaus „Famila“ – Kursko „Dinamo“

Žeronos „Spar“ – Liono ASVEL (J.Jocytė) žais ketvirtadienį.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 7, „Lattes-Montpellier“ ir „Famila“ – po 6, „Dinamo“ – 4, ASVEL, „Spar“, „Arka“ ir „Sopron“ – po 3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.