EUROLYGA 2023

Šauktinių sąraše – penki „Ryto“ ir „Žalgirio“ krepšininkai, bet klubai rengia prašymus atidėti tarnybą

Į šių metų šauktinių sąrašus pateko penki krepšinio klubų Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ žaidėjai.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Martynas Echodas<br> T.Bauro nuotr.
 Martynas Echodas<br> T.Bauro nuotr.
 Deividas Sirvydis<br> T.Bauro nuotr.
 Deividas Sirvydis<br> T.Bauro nuotr.
 Rokas Jokūbaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokūbaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Karolis Lukoošiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 Karolis Lukoošiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
Justas Lasickas džiaugiasi galėdamas žaisti rinktinėje.<br>LFF nuotr.
Justas Lasickas džiaugiasi galėdamas žaisti rinktinėje.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-01-16 18:56

Tarp daugiau nei 38 tūkst. sąrašuose esančių 18-23 metų jaunuolių yra du Kauno „Žalgirio“ krepšininkai – 19 metų Rokas Jokūbaitis ir 22 metų Karolis Lukošiūnas.

„Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris BNS sakė, kad žaidėjų tarnyba yra atidėta, nes jie yra aukštųjų mokyklų studentai.

„Ryto“ žaidėjai 19-os Deividas Sirvydis, 21-ių Karolis Giedraitis ir 22 metų Martynas Echodas taip pat atsidūrė šauktinių sąraše.

Klubo komunikacijos vadovas Tomas Ganusauskas BNS sakė, kad šie krepšininkai taip pat prašys atidėti tarnybą, bet „jeigu reikės, eis tarnauti“.

„Vaikinų mintys vis tiek pirmiausia yra susijusios su krepšinio aikštele ir susiję su tuo dalykai“, – teigė T. Ganusauskas.

Sąrašuose taip pat įrašytas perspektyvus bėgikas 19-metis Eduardas Survilas, BNS patvirtino Lietuvos lengvosios atletikos federacijos direktorius Rimantas Mikaitis.

Tarp šaukiamųjų pateko ir Lietuvos futbolo rinktinės narys 22-ių Justas Lasickas, rungtyniaujantis Belgrado „Voždovac“ klube, ir to paties amžiaus Marius Adamonis iš Italijos miesto Katancaro klubo „Catanzaro“.

Lietuvos futbolo federacijos atstovas spaudai Antanas Martusevičius BNS nurodė, kad federacija jau ruošia raštą kariuomenei, prašantį atidėti futbolininkų tarnybą.

Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas majoras Gedeminas Davydovas teigė, kad sportininkai turi galimybę netarnauti, nes garsina Lietuvą kitokiais būdais.

„Kiekvienas gali prašyti atidėti tarnybą, bet turi pagrįstai įrodyti, kad dėl jo tarnybos jam kils žala asmeniškai arba nukentės visuomeniniai interesai“, – BNS sakė karininkas.

„Paprastai tie, kurie atstovauja rinktinėms ar žaidžia tarptautinėse varžybose, atleidžiami nuo tarnybos. Laikoma, kad jie garsina Lietuvą kitais būdais“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?