EUROLYGA 2023

Vienas iš Sabonių save bando ne tik „Žalgiryje“ – mėgėjų lygoje Tautvydas neturi sau lygių

Praėjusią vasarą profesionalo karjerą nusprendęs baigti ir prie Kauno „Žalgirio“ klubo sistemos prisijungęs LKF prezidento Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas galingai žaidžia Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML).

 Tautvydas Sabonis<br> kkml feisbuko nuotr.
 Tautvydas Sabonis<br> kkml feisbuko nuotr.
 Tautvydas Sabonis<br> kkml feisbuko nuotr.
 Tautvydas Sabonis<br> kkml feisbuko nuotr.
 Tautvydas Sabonis<br> kkml feisbuko nuotr.
 Tautvydas Sabonis<br> kkml feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 3:37 PM

Kauno „Žalgirio-2“ komandos trenerio asistentas 27-erių T.Sabonis KKML „A“ lygoje atstovauja „SK Minbrai“ ekipai.

T. Sabonio vedama „SK Minbra“ (5-3) pastarosiose rungtynėse palaužė „VDU“ (2-5) komandą. Rungtynėms pasibaigus rezultatu 97:89, turnyrinėje lentelėje „SK Minbra“ komanda pakilo laipteliu aukštyn ir šiuo metu užimą trečiąją vietą.

T. Sabonis, surinkęs 21 tašką, o taip pat atkovojęs 15 kamuolių ir surinkęs 15 rezultatyvių perdavimu buvo pagrindinis „SK Minbra“ pergalės kalvis. „VDU“ komandoje pasižymėjo Almantas Liepuonis – 23 taškai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

Vidutiniškai per KKML mačą T. Sabonis pelno po 22,1 taško, atkovoja po 12,4 kamuolio, atlieka po 10,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 34,1 naudingumo balo.

Praėjusių metų rugpjūčio 9 dieną „Žalgirio“ jaunimo komanda pranešė, kad artėjantį sezoną pasitinka su naujais veidais trenerių štabe. Vyriausiojo trenerio pareigos buvo patikėtos milžinišką patirtį dirbant su jaunimu sukaupusiam Arvydui Gronskiui, jo dešiniąja ranka tapo komandoje likęs Vytautas Pliauga, o jiems talkinti panoro naują karjeros etapą pradedantis Tautvydas Sabonis.

Su jaunaisiais „Žalgirio“ talentais dirbantis T. Sabonis yra vienas iš trijų legendinio Lietuvos krepšininko A.Sabonio sūnų. Iki šiol profesionaliai krepšinį žaidęs 27-erių T. Sabonis visą savo karjerą praleido antroje Ispanijos krepšinio lygoje, taip pat ne kartą gynė įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinių garbę.

Naują etapą savo gyvenime 2019-siais pradėjęs Europos ir pasaulio jaunimo čempionas tapo pirmasis Sabonių šeimos narys užsivilkęs trenerio kostiumą.

Duodamas išskirtinį komentarą žalgiris.lt pats T. Sabonis teigė su artimųjų parama priėmęs svarbų sprendimą padėti tašką krepšininko karjeroje ir pasukti nauju keliu.

„Pastaraisiais metais gvildenau mintį užbaigti krepšininko karjerą, tačiau sprendimą priėmiau tik šią vasarą. Daug kalbėjausi su savo šeima ir kartu nutarėme, kad jau laikas imtis kažko naujo. Džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ parodė pasitikėjimą manimi bei geranoriškai priėmė į savo organizaciją. Rungtyniaudamas Ispanijoje jaučiausi gana vienišas, kadangi mano žmona gyvena Lenkijoje, šeima Lietuvoje, tad noras būti šalia savo artimųjų taip pat nulėmė mano pasirinkimą grįžti namo ir čia pradėti trenerio karjerą. Nors iki šiol neatstovavau „Žalgiriui“, visada jutau, kad mano venomis teka žaliai-baltas kraujas“, – kalbėjo T. Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.