EUROLYGA 2023

Slovėnui G. Dragičiui – FIBA kvietimas atvykti į Kauną ir kovoti dėl vietos olimpiadoje

Nesakykite, kad buvote nelaimingi, kai Goranas Dragičius 2017-ųjų rugsėjo 17-ąją pirmą kartą savo karjeroje kėlė į viršų Europos čempiono taurę.

 Goranas Dragičius.<br>Sportido/Scanpix nuotr.
 Goranas Dragičius.<br>Sportido/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2020, 3:26 PM, atnaujinta Jan 22, 2020, 3:27 PM

Oficialioje FIBA svetainėje kvietimą skirtą Slovėjinos krepšinio žvaigždei pradeda žurnalistas Jeffas Tayloras.

Po 2017 m. Europos čempionto, kuomet Slovėnija laimėjo aukso medalius, G.Dragičius paskelbė, kad baigia karjerą rinktinėje, nors jam tada buvo tik 31-eri.

Slovėnai nedalyvavo 2019 m. pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje, tačiau birželį jie turės galimybę patekti į Tokijo olimpiadą. Didžiausia šalies krepšinio žvaigždė Luka Dončičius jau patvritino, kad atvyks į Kauną, kuriame ir vyks vienas iš keturių atrankos turnyrų.

Kitą Slovėjinos krepšinio žvaigždę 33-ejų 191 cm ūgio G.Dragičių įmantriai vilioja ne tik šalies krepšinio federacija, bet ir FIBA: „Grįžk į rinktinę ir iškovok bilietą į olimpiadą!“

G.Dragičius vis dar yra puikios formos ir žaidžia NBA lygoje, kur atstovauja „Miami Heat“ klubui. Negana to, jis turi šansą, apie kurį svajoja visi pasaulio atletai – žaisti olimpinėse žaidynėse.

Jei G.Dragičius ir L.Dončičius žais Kaune, jie turės puikų šansą, jei ne patį geriausią iš visų turnyre dalyvaujančių ekipų, rašo J.Tayloras.

A grupėje žais Lietuva, Korėja ir Venesuela. B grupėje rungtyniaus Slovėnija, Lenkija ir Angola.

J.Tayloras primena ir 2008 m., kai Dirkas Nowitzkis žaidė panašioje atrankoje Atėnuose (Graikija), kur atvedė Vokietijos rinktinę į Pekino olimpiadą. Tai buvo ypatinga diena D.Nowtizkio karjeroje, negana to, atidarymo metu jis nešė ir nacionalinę šalies vėliavą.

Po 12 metų petraukos tai pakartoti gali ir G.Dragičius.

Lietuvos rinktinė olimpinėse žaidynėse žaidžia nuo 1992 m. Lietuviai turės savų sirgalių armiją. Namų aikštės pranašumas nieko negarantuoja, galime prisiminti, kuomet 2011 m. Europos čempionato Lietuvoje ketvirtfinalyje lietuviai krito prieš Makedonijos krepšininkus.

Nepaisant to, Lietuva ir Lenkija bus grėsmingiausios slovėnų varžovės.

„Jei negrįši į rinktinę, tu vis tiek būsi vienu geriausiu Europos žaidėju, kuris yra laimėjęs Senojo žemyno čempiono titulą. Bet tu turi šansą patekti į olimpiadą. Manau, kad tai yra galimybė, kurios tu negali praleisti“, – skambią žinutę G.Dragičiui pasiuntė žurnalistas J.Tayloras.

Olimpinis atrankos turnyras Kaune vyks birželio 23-28 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?