EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė: sumindytas „Rytas“, klaikus tritaškių taiklumas ir nesustabdomas L. Mavrokefalidis

Europos taurės „Top 16“ etape sužaistos keturių turų rungtynės, tačiau kelialapio į atkrintamąsias varžybas dar neiškovojo nė viena komanda. Maža to, dviejose grupėse visos keturios komandos turi vienodai taškų. Šį trečiadienį galimybe tapti grupės lyderiu nepasinaudojo Vilniaus „Rytas“, patyręs gėdingą pralaimėjimą Monake, o įspūdingiausiai žaidė buvęs „Ryto“ aukštaūgis Loukas Mavrokefalidis.

„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
„Rytas“ skaudžiai pralaimėjo „Monaco“ ekipai<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 12:41 AM, atnaujinta Jan 30, 2020, 12:43 AM

Lygybė. Europos taurės „Top 16“ etapo G grupėje per keturis turus žymaus pranašumo neįgijo nė viena komanda. „Monaco“, Kazanės „Uniks“, Vilniaus „Rytas“ ir Stambulo „Galatasaray“ iškovojo po dvi pergales, todėl vietas kol kas skirstosi tik pagal įmestų ir praleistų taškų skirtumą.

Šį trečiadienį varžovus vėl pavijo „Monaco“ ir „Galatasaray“. Monako ekipa namie sutriuškino „Rytą“ 86:61, o Stambulo komanda irgi namie įveikė „Uniks“ klubą 90:76.

Nors „Rytas“ pralaimėjo labai dideliu skirtumu, viskas galėjo baigtis dar blogiau, nes vilniečiai trečiajame kėlinyje atsiliko net 43 taškais.

Vilniaus komanda subyrėjo mačui vos prasidėjus. 4-ąją min. svečiai atsiliko 2:13, bet tą akimirką nė nenutuokė, kad tikrosios jų problemos dar tik artėja. Pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje „Monaco“ įmetė 15 taškų iš eilės ir įgijo 25 taškų persvarą 37:12 (13-ąją min.), 18-ąją min. pirmavo 48:14, po antrojo kėlinio – 53:15.

Iki pertraukos „Rytas“ pataikė 4 iš 14 dvitaškių (28,6 proc.) ir 1 iš 10 tritaškių (10 proc.).

Varžovų pranašumui augant geometrine progresija, Vilniaus komandai reikėjo nepamiršti, jog išlieka nemaža tikimybė, kad per „Top 16“ etapą visos keturios komandos iškovos vienodai pergalių ir galutinėje lentelėje bus surikiuotos pagal įmestų ir praleistų taškų skirtumą.

Vis dėlto „Rytas“ nuosmūkį sustabdė tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai sumažino atsilikimą nuo 37 taškų (45:82) iki 25 taškų.

Skirtumas. „Rytui“ pavyko išvengti didžiausio pralaimėjimo rekordo. Per visą istoriją Vilniaus komanda Europos turnyruose tik tris kartus pralaimėjo 30 taškų ar didesniu skirtumu.

Skaudžiausiai „Rytą“ sudaužė „Zaragoza“ komanda, kuri 2014 metų sausį Europos taurės rungtynėse šventė pergalę 34 taškais 94:60.

Kitus du kartus vilniečiai labai dideliu skirtumu pralaimėjo žaisdamas Eurolygoje. 2013 metų lapkritį Krasnodaro „Lokomotiv“ nugalėjo Vilniaus klubą 84:53 (31 tašku), 2010 metų sausį Belgrado „Partizan“ pranoko „Rytą“ 97:67 (30 taškų).

Tvarkaraštis. „Top 16“ etape Vilniaus komandai liko dvejos rungtynės: vasario 5 d. (kitą trečiadienį) svečiuose su „Uniks“ ir kovo 3 d. namie su „Galatasarary“.

Didelė pertrauka tarp dviejų paskutiniųjų turų numatyta dėl to, kad vasario viduryje daugumoje Europos šalių vyks nacionalinių taurių turnyrai, o vasario pabaigoje daugelis krepšininkų išsiskirstys į rinktines ir bus žaidžiamos Europos čempionato atrankos rungtynės.

Padėtis. Po ketvirtojo turo nei lyderių, nei autsaiderių taip pat nėra F grupėje. Joje po dvi pergales irgi iškovojo visos keturios komandos: Patrų „Prometheas“, Oldenburgo EWE, Brešos „Leonessa“ ir Venecijos „Reyer“.

Kitose dviejose grupėse po tris pergales iškovojo Belgrado „Partizan“, Bolonijos „Virtus“ (E grupė), Bursos „Tofaş“ ir Malagos „Unicaja“ (H grupė).

Tiesa, nė viena komanda dar neužsitikrino kelialapio į ketvirtfinalį. Šių grupių lyderiams ant kulnų mina po du kartus laimėję Stambulo „Darüşşafaka“ (E grupė) ir Badalonos „Joventut“ (H grupė).

Užtat jau paaiškėjo dvi komandos, kurios į atkrintamąsias varžybas tikrai nepateks. Tai – pergalių neturinčios Trento „Dolomiti Energia“ (E grupė) ir „Andorra“ (H grupė).

Nuopolis. Šiame ture labai prastai žaidė „Joventut“ lyderis Klemenas Prepeličius. Prieš savaitę slovėnas į „Tofaş“ krepšį įmetė net 37 taškus ir pakartojo šio Europos taurės sezono rezultatyvumo rekordą.

Tačiau per antrąsias tų pačių komandų rungtynes K.Prepeličius įmetė vos 3 taškus (1/5 dvitaškių, 0/5 tritaškių). Nieko stebėtino, kad „Joventut“ antradienį išvykoje beviltiškai pralaimėjo 76:91.

Tritaškiai. Antradienį nemaloniai pasižymėjo ir „Reyer“ krepšininkai. Jie per rungtynes namie su „Prometheas“ klubu pataikė vos 1 iš 21 tritaškio!

Iš toli į krepšį metė net vienuolika „Reyer“ žaidėjų, bet pataikė tik Arielis Filloy. Iš už tritaškio linijos neatakavo tik slovėnas Gašperis Vidmaras, kuris apskritai labai retai meta net ir iš poros metrų atstumo.

Nors namie žaidusioje Venecijos ekipoje debiutavo garsus naujokas Andrew Goudelockas (jis pataikė tik 1 iš 5 metimų ir pelnė 2 taškus), „Reyer“ pralaimėjo svečiams iš Graikijos 52:70.

Naudingiausias. „Prometheas“ gretose vėl spindėjo tik šių metų pradžioje į Patrus persikraustęs Loukas Mavrokefalidis. Buvęs „Ryto“ aukštaūgis per 29,5 min. pelnė 28 taškus (6/11 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 7/8 baudų), atkovojo 13 kamuolių, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 37 naudingumo balus.

Jis pripažintas naudingiausiu turo krepšininku.

Europos taurė. „Top 16“ etapo 4 turas

E grupė

Belgrado „Partizan“ – Stambulo „Darüşşafaka“ 69:57, Bolonijos „Virtus“ – Trento „Dolomiti Energia“ 94:70.

Lentelė: „Partizan“ ir „Virtus“ – po 3, „Darüşşafaka“ – 2, „Dolomiti Energia“ – 0.

F grupė

Venecijos „Reyer“ – Patrų „Prometheas“ (L.Maurokefalidis 28) 52:70, Oldenburgo EWE – Brešos „Leonessa“ 89:84.

Lentelė: „Prometheas“, EWE, „Leonessa“ ir „Reyer“ – po 2.

G grupė

„Monaco“ – Vilniaus „Rytas“ 86:61 (N.Cole‘as 17, D.Bostas 16/ E.Bendžius 13, D.Sirvydis 11, D.Bičkauskis 9, P.Cruzas 8), Stambulo „Galatasaray“ – Kazanės „Uniks“ 90:76.

Lentelė: „Monaco“, „Uniks“, „Rytas“ ir „Galatasaray“ – po 2.

H grupė

Bursos „Tofaş“ – Badalonos „Joventut“ 91:76, Malagos „Unicaja“ – „Andorra“ 84:75.

Lentelė: „Tofaş“ ir „Unicaja“ – po 3, „Joventut“ – 2, „Andorra“ – 0.

Naudingiausias turo žaidėjas: L.Maurokefalidis („Prometheas“) – 28 tšk. (6/11 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 7/8 baudų), 13 atk.kam., 9 išpr.praž., 37 balai per 29 min.

Rezultatyviausi turo žaidėjai: L.Maurokefalidis („Prometheas“) ir A.Harrisonas („Galatasaray“) – po 28, E.McCollumas („Uniks“) – 24, R.Pauldingas (EWE) – 22, A.Abassas („Leonessa“) ir J.Gamble‘as („Virtus“) – po 21, D.Todorovičius („Andorra“), R.Brownas („Tofaş“) ir D.Williamsas („Tofaş“) – po 20.

Daugiausiai žiūrovų: „Partizan“ – 7467, „Unicaja“ – 6156, „Tofaş“ – 5495.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.