EUROLYGA 2023

„Rytui“ pralaimėjimas Kazanėje gali būti pražūtingas

Vilniaus „Ryto“ krepšininkams nebėra kur trauktis. Jei vilniečiams nepavyks trečiadienį laimėti Europos taurės „Top 16“ etapo penktojo turo rungtynių išvykoje su Kazanės „Uniks“ klubu, jie jau šią savaitę gali prarasti galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Rytas“ Kazanėje privalo laimėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Rytas“ Kazanėje privalo laimėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-05 10:22, atnaujinta 2020-02-05 10:26

Padėtis. „Top 16“ etapo G grupėje per keturis turus nė viena komanda neįrodė, kad yra stipresnė negu varžovai. „Monaco“, „Uniks“, „Rytas“ ir Stambulo „Galatasaray“ iškovojo po dvi pergales ir lentelėje yra išdėstytos pagal įmestų ir praleistų taškų skirtumą.

Iki ketvirtojo turo „Ryto“ taškų skirtumas buvo labai geras, bet viską pakeitė praėjusią savaitę Monake patirtas triuškinamas pralaimėjimas. Dabar „Rytas“ formaliai yra trečias.

Penktajame ture Vilniaus krepšininkai kovos Kazanėje. Kitos šios grupės rungtynės taip pat trečiadienį vyks Turkijoje. Ten „Galatasaray“ susitiks su „Monaco“ ekipa.

Paskutiniajame ture, kurio rungtynės bus žaidžiamos tik kovo 3-4 dienomis, „Rytas“ priims „Galatasaray“, „Monaco“ – „Uniks“. Tarp priešpaskutinio ir paskutinio turų numatyta ilga pertrauka, nes vasario viduryje vyks nacionalinių taurių turnyrai, o vasario pabaigoje – Europos čempionato atrankos rungtynės.

„Rytas“ negali jau šiame ture užsitikrinti kelialapio į atkrintamąsias varžybas, bet gali prarasti galimybę į jas patekti.

Jei Vilniaus komanda pralaimės Kazanėje, o kitose rungtynėse „Monaco“ įveiks „Galatasaray“ klubą, ketvirtfinalio durys Lietuvos vicečempionams galutinai užsitrenks.

Tokiu atveju „Uniks“ ir „Monaco“ turėtų po 3 taškus (ir paskutiniajame ture žaistų tarpusavyje), „Rytas“ ir „Galatasaray“ – po 2 taškus (ir taip pat paskutiniajame ture žaistų tarpusavyje).

Pergalės prieš „Galatasaray“ atveju, „Rytas“ pagal taškus pavytų „Uniks“ ir „Monaco“ rungtynes pralaimėjusią komandą, bet nusileistų jai pagal tarpusavio dvikovų rezultatus ir galutinėje grupės lentelėje užimtų trečiąją vietą.

Varžovai. Kazanės klubas yra truputį patogesnėje padėtyje negu Vilniaus komanda. Net jei „Uniks“ pralaimės, išsaugos galimybę patekti į kitą etapą. Tačiau Kazanės krepšininkams pralaimėjimas reikštų, kad jų likimas prieš paskutinįjį turą jau būtų ne vien jų pačių rankose.

Tatarstano klubo padėtis ypač pablogėtų, jei jis nusileidtų didesniu skirtumu, negu prieš mėnesį laimėjo Lietuvos sostinėje. O Vilniuje svečiai iš Kazanės nugalėjo 91:86.

Pirmajame rate vilniečius nustebino buvęs Kėdainių „Nevėžio“ puolėjas Valerijus Lichodejus, kuris įmetė 10 taškų ir pasiekė asmeninį sezono rekordą. Vis dėlto pagrindiniai „Uniks“ pergalės kalviai, kaip ir kitose rungtynėse, buvo amerikiečiai.

Europos turnyre šeši krepšininkai iš JAV pelnė beveik tris ketvirtadalius (72,5 proc.) komandos taškų. Reikia pažymėti, kad vienas iš amerikiečių – Jordanas Theodore‘as – „Uniks“ aprangą vilki tik nuo „Top 16“ etapo pradžios. Labiausiai Kazanės komandą tempia Errickas McCollumas, kuris yra rezultatyviausias Europos taurės žaidėjas (17,4 taško), Jamaras Smithas, Raymaras Morganas ir Alexas Tyusas.

Rezultatyviausias ne amerikietis Jevgenijus Kolesnikovas pelno tik 5,4 taško.

Kelialapiai. Po keturių turų teisės žaisti atkrintamosiose varžybose nebuvo užsitikrinęs nė vienas klubas. Po antradienį sužaistų pirmųjų penktojo turo rungtynių pirmasis kelialapis buvo atiduotas Bursos „Tofas“ klubui.

„Tofas“ antradienį net nežaidė, bet sulaukė palankaus rezultato kitose H grupės rungtynėse. Jose autsaiderė „Andorra“ namie nugalėjo Badalonos „Joventut“ ekipą 90:89.

Galimybę patekti į ketvirtfinalį pirmieji prarado E ir H grupių autsaideriai Trento „Dolomiti Energia“ ir „Andorra“.

„Uniks“

Rusijos lyga. Laimėjo 9 iš 15 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą. Tris pirmąsias vietas užima „Chimki“ (laimėjo 15 iš 16 rungtynių), Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Lokomotiv“ (po 12 iš 16). Sekmadienį namie pralaimėjo „Chimki“ 88:98 (J.Smithas ir E.McCollumas po 20, A.Tyusas 14, K.Kaimakoglou 11) ir nutraukė trijų pergalių seriją.

Lyderiai: E.McCollumas (20,2 tšk., 3,6 rez. perdav., 6,6 išprov. pražang.), J.Smithas (15,8 tšk., 3,4 rez. perdav.), R.Morganas (14 tšk., 5,8 atk. kam., 5,2 išprov. pražang.), A.Tyusas (10,8 tšk., 5,9 atk. kam.) ir J.Kolesnikovas (6,9 tšk.).

Europos taurė. Pirmajame etape laimėjo 6 iš 10 rungtynių ir grupėje užėmė pirmąją vietą. „Top 16“ etape laimėjo 2 iš 4 rungtynių. Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo „Galatasaray“ 76:90 (E.McCollumas 24, A.Tyusas 13, R.Morganas 11).

Lyderiai: E.McCollumas (17,4 tšk., 3,9 rez. perdav., 7,1 išprov. pražang.), J.Smithas (15,5 tšk., 3,9 rez. perdav.), R.Morganas (11,8 tšk., 5,1 atk. kam., 4 išprov. pražang.), A.Tyusas (11,3 tšk., 6,6 atk. kam.) ir J.Theodore‘as (9,3 tšk., 6 rez. perdav.). E.McCollumas yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas ir užima pirmąją vietą pagal išprovokuotas pražangas.

Pirmosios rungtynės. Sausio pradžioje namie „Rytas“ pralaimėjo 86:91 (E.Bendžius ir M.Girdžiūnas po 15, A.Butkevičius 13, T.Holloway 12/ E.McCollumas 20, J.Smithas ir R.Morganas po 16, V.Lichodejus 10).

Optimalus penketas. Errickas McCollumas (JAV, 32, 188), Jordanas Theodore‘as (JAV, 30, 183), Jamaras Smithas (JAV, 32, 191), Raymaras Morganas (JAV, 31, 202), Alexas Tyusas (JAV, 32, 203). Treneris Dimitris Priftis (Graikija, nuo 2017 m. vasaros).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.