EUROLYGA 2023

Prognozuotos permainos „Neptūne“: T. Rinkevičių trenerio pareigose keičia J. Žuža

Klaipėdos „Neptūnas“ imasi permainų. Komandos rezultatais nepatenkinta klubo vadovybė atsisveikina su vyriausiuoju treneriu Tomu Rinkevičiumi, o laikinuoju strategu iki sezono pabaigos paskirtas 41-erių kroatas Jurica Žuža.

Tomą Rinkevičių „Neptūno“ trenerio pareigose keičia Jurica Žuža.<br> bcneptunas.lt nuotr.
Tomą Rinkevičių „Neptūno“ trenerio pareigose keičia Jurica Žuža.<br> bcneptunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 1:22 PM, atnaujinta Feb 5, 2020, 1:31 PM

Pirmuoju J.Žužos asistentu taps iš dublerių ekipos atvykstantis vyriausiasis treneris 37-erių Tomas Gaidamavičius, tuo metu komandoje liekantis latvis Sandis Buškevicas toliau tęs darbus antrojo asistento rolėje.

„Labai dėkojame Tomui už darbą ir linkime jam sėkmės ateityje. Vis dėlto nusprendėme pasukti skirtingais keliais, nes klubo netenkino rezultatai. Jurica į komandą įneš disciplinos ir tvarkos.

Jis yra griežtas treneris, kaip ir T.Gaidamavičius. Jų požiūriai sutampa, o žaidėjai jais pasitiki“, – tinklalapiui bcneptunas.lt situaciją komentavo klubo sporto direktorius Dainius Vaitelis.

„Neptūnas“ antradienį baigė šio sezono kelionę FIBA Čempionų lygoje.

Mėlyni ir balti įveikė Sombathėjaus „Falco“ ir iškovoję 6 pergales per 14 mačų klaipėdiečiai grupėje liko šešti ir pirmąjį kartą per ketverius metus neprasibrovė į atkrintamąsias.

LKL čempionate neptūniečiai per 20 susitikimų iškovojo 11 pergalių ir užima 5-ąją vietą.

J.Žuža – nuo 1996-ųjų profesionaliai krepšinį žaidęs ir didelę patirtį sukaupęs vidurio puolėjas, kurio karjeros vingiai siekė ir legendinius Zagrebo „Cibona“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubus.

2014-aisiais aukštaūgis atvyko į Lietuvą ir dvejus metus vilkėjo Panevėžio „Lietkabelio“ marškinėlius. Metus padirbęs asistentu Aukštaitijos ekipoje jis persikėlė į Klaipėdą, kur dvejus metus dirbo šalia Kazio Maksvyčio, o šiemet – šalia T.Rinkevičiaus.

Debiutuoti vyriausiojo trenerio vaidmenyje J.Žuža galės jau artimiausią šeštadienį, kai uostamiestyje lankysis Utenos „Juventus“ krepšininkai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.