EUROLYGA 2023

Po skambaus Lino Kleizos sprendimo – Rolando Jaručio kirtis atgal

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klube prasidėjo direktorių kovos. Po sporto direktoriaus Lino Kleizos pareiškimo, kad jis traukiasi iš komandos, kaltinimų sulaukęs direktorius Rolandas Jarutis atsikirto, kad tai yra bandymas kiršinti komandą.

L.Kleiza ir R.Jarutis susipyko.<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Kleiza ir R.Jarutis susipyko.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rolandas Jarutis atmetė kaltinimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rolandas Jarutis atmetė kaltinimus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Linas Kleiza palieka klubą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Linas Kleiza palieka klubą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-02-08 09:41, atnaujinta 2020-02-08 12:15

„Galiu patvirtinti, kad šią savaitę mes sulaukėme Lino Kleizos laiško, kuriama buvome informuoti apie jo sprendimą trauktis iš Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo sporto direktoriaus pareigų. Turime visiškai sukomplektuotą komandą, kurios sudėtyje neplanuojame pokyčių, todėl bent jau artimiausiu metu nesirengiame į šią poziciją ieškoti kito žmogaus“, – rašoma klubo išplatintame R.Jaručio pareiškime.

43-ejų R.Jarutis, atėjęs į „Ryto“ klubą pernai, patikino, kad visiškai pasitiki treneriui Dainiumi Adomaičiu.

„L.Kleizos viešai išsakytos mintys apie mano ar klubo nepasitikėjimą vyriausiuoju treneriu Dainiumi Adomaičiu yra su realybe nieko neturintis pramanas. Mes visiškai pasitikime D. Adomaičiu, esame patenkinti mūsų jaunos komandos rodomais rezultatais. Įžvelgiu tik vieną galimą tokių kalbų motyvą: tai noras destabilizuoti komandą prieš mums labai svarbias kitos savaitės dvikovas Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre“, – pareiškė R.Jarutis.

„Ryto“ laukia ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės su Utenos „Juventus“ (pirmąjį mačą 85:81 laimėjo uteniškiai) vasario 11-ąją, o sėkmės atveju – finalo ketvertas savaitgalį Klaipėdoje.

Nuo 2017 metų klube dirbęs 35 metų L.Kleiza interviu 15min. lt šeštadienį pareiškė, kad palieka komandą kilus konfliktui dėl nepagrįstų mokėjimų su R.Jaručiu susijusiai agentūrai.

„Aš iškėliau kai kuriuos labai rimtus nusižengimus klubo valdyme. Pagrindinis konfliktas buvo susijęs su klubo direktoriaus Rolando Jaručio mokėjimais iš komandos biudžeto už neva skautingo paslaugas savo agentūrai, kurioje jis taip pat yra direktorius.

Tuo metu reikėjo mokėti atlyginimus žaidėjams ir treneriui, finansinė situacija buvo labai įtempta ir toks pinigų švaistymas sukėlė pasipiktinimą man ir kitiems klubo dalininkams, bet po kurio laiko dalininkai stojo į R.Jaručio pusę ir bandė pagrįsti jo atliktą mokėjimą savo įmonei“, – 15min. lt sakė L.Kleiza.

„Nematau prasmės reaguoti ir į man asmeniškai išsakytus kaltinimus apie neva tai klubo atliktus mokėjimus agentūrai, kurios direktoriumi aš esu. Mano ir klubo santykiai, taip pat ir finansinės sąlygos, su dalininkais buvo sutartos man jungiantis prie „Ryto“. Galiu tik užtikrinti, kad mūsų bendradarbiavimas vyksta laikantis visų sutartų ir apibrėžtų sąlygų“, – klubo išplatintame pareiškime teigė R.Jarutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.