EUROLYGA 2023

Olimpinėje atrankoje – griausminga Kinijos krepšininkių sensacija

Kinijos, Kanados, Prancūzijos ir Nigerijos moterų krepšinio rinktinės užsitikrino kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes. Šios keturios komandos prisidėjo prie anksčiau teisę dalyvauti olimpiniame turnyre gavusių Japonijos ir JAV rinktinių.

Kinijos krepšininkės iškovojo kelialapį į Tokijo olimpiadą.<br> Twitter nuotr.
Kinijos krepšininkės iškovojo kelialapį į Tokijo olimpiadą.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2020, 8:16 AM, atnaujinta Feb 9, 2020, 8:17 AM

Kinės, kanadietės ir prancūzės šeštadienį atrankos turnyre iškovojo antrąsias pergales, o Nigerijos krepšininkės pralaimėjo, bet sulaukė palankaus rezultato kitame mače.

Kinijos rinktinė dėl olimpinio kelialapio turėjo kovoti namie, tačiau vienas iš keturių atrankos turnyrų dėl koronaviruso sukeltos epidemijos buvo perkeltas iš Fošanio į Belgradą. Nors Kinijos krepšininkėms teko keliauti į kitą žemyną, jos Serbijos sostinėje irgi jaučiasi kaip namie. Šeštadienį buvusio NBA žaidėjo Jao Mino palaikomos kinės sensacingai nugalėjo Europos čempionę Ispanijos rinktinę 64:62.

Kinės nuo antrojo kėlinio pirmavo dviženkliu skirtumu, bet paskutiniame ketvirtyje ispanės sugebėjo pavyti 15 taškų persvarą turėjusias azijietes ir priešpaskutinę minutę persvėrė rezultatą 62:61.

Nors po to Tin Šao nepataikė dviejų baudos metimų (likus 64 sek. – papildomo metimo po taiklaus dvitaškio ir varžovės pražangos, likus 9 sek. įmetė tik pirmąją iš dviejų baudų), Europos čempionės tuo nepasinaudojo ir paskutinėje atakoje net tris kartus nepataikė iš po krepšio.

Ypač apmaudu buvo Ispanijos rinktinės lyderei Albai Torrens, kuri gražiai suklaidino varžovę ir įsiveržė į baudos aikštelę, bet nesugebėjo atlikti lengvesnės darbo dalies. Kitus du kartus kamuolį atkovojusios Marta Xargay ir A.Torrens metė per varžovių rankas.

Labai panašiai susiklostė kitos šios grupės rungtynės, kuriose Pietų Korėja nugalėjo Didžiąją Britaniją 82:79. Britės ketvirtajame kėlinyje surengė spurtą 15:0 ir sumažino atsilikimą nuo 16 iki 1 taško (79:80), bet paskutinėmis akimirkomis korėjietėms užteko šaltakraujiškumo, kad nepaleistų pergalės.

Dėl to, kad korėjietės paskutinėmis minutėmis išsikvėpė, stebėtis turbūt nereikėtų. Net trys šios komandos krepšininkės Kang Li-seul (26 taškai, 6/7 tritaškiai), Park Hje-čin (17) ir Kim Dan-bi (16) visas 40 minučių žaidė be keitimo.

Dar dvi krepšininkės aikštėje praleido daugiau nei 36 minutes, o joms pailsėti leido tik viena atsarginė. Kitos šešios Pietų Korėjos rinktinės žaidėjos į aikštę nebuvo įleistos.

Šioje grupėje dvi pergales iškovojo Kinija, po vieną – Ispanija ir Korėja, nė vienos – Didžioji Britanija. Teisę vykti į olimpines žaidynes kol kas užsitikrino tik kinės, o kitų dviejų kelialapių likimas paaiškės sekmadienį, kai susitiks Kinija – Korėja ir Ispanija – Didžioji Britanija.

Kitose trijose atrankos grupėse netikėtumų nebuvo.

Buržo grupėje antrąją pergalę nesunkiai pasiekė šeimininkė Prancūzija, pranokusi Braziliją 89:72. Kitose rungtynėse Australija sutriuškino Puerto Riką 100:74. Australės ir puertorikietės turi po vieną pergalę, o brazilių sąskaita tuščia. Sekmadienį Prancūzija žais su Puerto Riku, Australija – su Brazilija.

Ostendės grupėje šeimininkė Belgija nugalėjo Japoniją 92:84, o Kanada sutriuškino Švediją 80:50. Pirmaujančios kanadietės turi dvi pergales, belgės ir japonės – po vieną, švedės – nė vienos. Sekmadienį Belgija žais su Švedija, Kanada – su Japonija.

„Tikrojoje“ Belgrado grupėje šeimininkė Serbija įveikė Nigeriją 70:64, JAV sutriuškino Mozambiką 124:49. JAV rinktinė laimėjo du kartus, Serbijos ir Nigerijos – po vieną, Mozambiko – nė karto. Sekmadienį Serbija žais su Mozambiku, JAV – su Nigerija.

Iš visų keturių grupių į olimpines žaidynes pateks po tris komandas, įskaitant anksčiau teisę varžytis Tokijuje gavusias Japonijos ir JAV rinktines.

2 turas

Ostendės grupė

Belgija – Japonija 92:84, Švedija – Kanada 50:80.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?