EUROLYGA 2023

Kas iš to, kad JAV krepšinio rinktinės sąraše 44 pavardės: L. Jamesas ir A. Davisas jau rauko nosis

Iki Tokijo olimpinių žaidynių likus pusmečiui JAV krepšinio federacija jau pateikė išplėstinį kandidatų sąrašą, kuriame net 44 pavardės. Tarp kandidatų yra begalė NBA žvaigždžių: garsiausi žaidėjai yra LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Stephenas Curry, Anthony Davisas, Paulas George'as ir Kyrie Irvingas. „Tai neįtikėtina, kad net penki iš 44 žaidėjų, kviečiami į nacionalinę komandą, yra iš vienos rūbinės – „Los Angeles Lakers“, – garsiai juokavo 35-erių NBA žvaigdė LeBronas Jamesas.

Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas su<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas su<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
D.Howardas dalyvaus NBA dėjimų konkurse.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
D.Howardas dalyvaus NBA dėjimų konkurse.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas patyrė kirk<br>Reuters/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas patyrė kirk<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas su<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Anthony Davisas ir LeBronas Jamesas su<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-02-11 16:29

Pirmadienį jis su kompanija NBA čempionate nepaliko jokių šansų „Philadelphia 76ers“ 125:100, L.Jamesas, sužaidęs rungtynes, pateko į seniausių lygos žaidėjų dešimtuko sąrašą – jam dabar 35 metai ir 40 dienų. Jis užima dešimtąją poziciją.

„Galima sakyti, kad „Lakers“ labai puikiai atrodo ant baltai, raudonai-mėlyno vėliavos fono – tai iš esmės labai kieta“, – peržiūrėjęs federacijos sąrašą kalbėjo dviejų olimpinių aukso medalių savininkas L.Jamesas.

Be jo į komanda yra kviečiami Anthony Davisas, Kyle'as Kuzma, Dwightas Howardas ir JaVale'as McGee.

L.Jamesas jau žaidė trejose olimpiadose: 2004 metais jis Atėnuose su JAV ekipa laimėjo bronzą, įveikęs mažajame finale Lietuvą, o 2008-siais ir 2012 metais pasidabino auksu.

„Visada yra klausimas, kaip po sezono jausis mano svarbiausias variklis – kūnas. Nors niekas nežino, kiek ilgai man tęsis šis sezonas, bet aš asmeniškai planuoju jį žaisti laibai ilgą. Po to bus šeima, nes aš esu jos galva. O jau tada bus galima galvoti apie kitus dalykus“, – aiškino L.Jamesas.

Tuo tarpu A.Davisas, kuris 2012 metais Londono iškovojo auksą, jau dabar tikina, kad nėra pasirengęs olimpiadai.

„Aš nežinau, aš senstu. Tikrai nežinau“, – kalbėjo bandydama šmaikštauti 26-erių „Lakers“ žvaigždė.

A.Davisui buvo vos 18 metų, kai jis tapo olimpiniu čempionu - kalbama, kad būtent šis etapas padėjo krepšininkui tapti tuo, kuo jis dabar yra.

„Taip, tokiame amžiuje būti tarp tų geriausių vyrukų yra labai neįtikėtina patirtis – išmokau visko, jie man parodė tokius dalykus, kurių šiaip neišmoksi. Aš visoms žvaigždėms: Kobei Bryantui, LeBronui, Carmelo Anthony, Tysonui Chandleriui, Chrisui Paului, Russellui Westbrookui, Jamesui Hardenui buvau tik jaunuolis, bet jie man parodė, kaip reikia atkakliai dirbti ir tai aš nešuosi per karjerą“, – pagarbiai apie rinktinės narius kalbėjo A.Davisas.

Birželio mėnesio viduryje JAV kandidatų sąrašas turi sumažėti iki 12 krepšininkų.

16-ąjį sezoną žaidžiantis Dwightas Howardas garsiai šaukia, kad jis pasirengęs būti rinktinė dalimi.

„Man paskambino agentas ir sako: „ei, ar nori ir vėl būti rinktinė sudėtyje? Pradžioje pagalvojau, kad tai sapnas, – pasakojo „Lakers“ persirengimo kambaryje D.Howardas. – Po dešimties metų pertraukos man ir vėl pasiūlė užsivilkti JAV komandos aprangą. Aš neturiu teisės pasakyti „ne“ šiai puikiai galimybei. Turėti šansą iškovoti olimpinį auksą, važinėti po pasaulį, žaisti krepšinį – tai ne kiekvienam duota“, – sakė 34-erių krepšininkas.

Jis prisiminė, kad 2008 metų Pekino auksą jis nešiojosi labai ilgai su savimi.

„Aš tą medalį nešiojausi gal kokius keturis-penkis metus. Kur tik eičiau, aš jį turėjau: kelionėse, NBA sezono metu. Aš tiesiog žiūrėjau į jį ir sakiau – vaike, tau žiauriai pasisekė, kad laimėjai šitą aukso medalį. Aš noriu turėti dar vieną“.

Jei akys kryps į JaVale'as McGee, tai šis žaidėjas turi dėl ko siekti vietos rinktinėje ir aukso medalio Tokijo žaidynėse.

„Tai mano šeimos įvaizdžio reikalas. Mano šeimos gyvenimo pase parašyta viskas – mes olimpiečiai ir mes čempionai“, – sakė žaidėjas.

32-iejų J.McGee kovoja su savo mama Pamella McGee, kuri su JAV moterų rinktine iškovojo 1984 metų Los Andželo olimpiados auksą.

„Ji laimėjo WNBA, aš NBA, tai aš ją pasivysiu, jei laimėsiu Tokijo žaidynių auksą“, – tikino krepšininkas.

„Žinoma, būtų kažkas fantastiško, jei visi penki „Lakers“ žaidėjai prasimuštų į JAV rinktinę“, – samprotavo A.Davisas ir vėl nusijuokė.

Tačiau kol kas niekas garsiai nekalba, kad JAV rinktinė tikrai laimės Tokijo žaidynių auksą.

JAV rinktinė praėjusių metų pasaulio metų planetos pirmenybėse Kinijoje patyrė visišką fiasko, ketvirtfinalyje nusileidusi Prancūzijai 79:89, po to mače dėl 5-8 vietų pralaimėjusi Serbijai 89:94 ir galiausiai užėmusi 7-ąją vietą.

Tačiau pagal FIBA nuostatas į Tokijo olimpiadą patenka dvi Amerikos žemyno komandos, tad ši vieta garantavo amerikiečiams patekimą į olimpiadą.

Prieš planetos pirmenybes nemaža dalis garsiausių NBA žvaigždžių atsisakė padėti nacionalinei ekipai ir Greggui Popovichiui teko verstis su kur kas mažesnio kalibro žvaigždėmis.

Neabejojama, kad ir šįkart nemažai krepšininkų atsisakys vykti į Japoniją, todėl sudarytas labai didelis išplėstinis sąrašas.

Išplėstinis kandidatų sąrašas:

Gynėjai:

Bradley Bealas („Washington Wizards“), Devinas Bookeris („Phoenix Suns“), Malcolmas Brogdonas („Indiana Pacers“), Jaylenas Brownas („Boston Celtics“), Jimmy Butleris („Miami Heat“), Mike'as Conley („Utah Jazz“), Stephenas Curry („Golden State Warriors“), DeMaras DeRozanas („San Antonio Spurs“), Jamesas Hardenas („Houston Rockets“), Kyrie Irvingas („Brooklyn Nets“), Damianas Lillardas („Portland Trail Blazers“), Kyle'as Lowry („Toronto Raptors“), Khrisas Middletonas („Milwaukee Bucks“), Donovanas Mitchellas („Jazz“), Victoras Oladipo („Pacers“), Chrisas Paulas („Oklahoma City Thunder“), Marcusas Smartas („Celtics“), Klay Thompsonas („Warriors“), Kemba Walkeris („Celtics“), Russellas Westbrookas („Rockets“), Derrickas White'as („Spurs“).

Puolėjai:

LaMarcusas Aldridge'as („Spurs“), Harrisonas Barnesas („Sacramento Kings“), Kevinas Durantas („Nets“), Paulas George'as („Los Angeles Clippers“), Draymondas Greenas („Warriors“), Joe Harrisas („Nets“), Tobiasas Harrisas („Philadelphia 76ers“), Gordonas Haywardas („Celtics“), Brandonas Ingramas („New Orleans Pelicans“), LeBronas Jamesas („Los Angeles Lakers“), Kyle'as Kuzma („Lakers“), Kawhi Leonardas („Clippers“), Jaysonas Tatumas („Celtics“).

Vidurio puolėjai:

Bamas Adebayo („Heat“), Anthony Davisas („Lakers“), Andre Drummondas („Cleveland Cavaliers“), Montrezlas Harrellas („Clippers“), Dwightas Howardas („Lakers“), Brookas Lopezas („Bucks“), Kevinas Love'as („Cavaliers“), JaVale'as McGee („Lakers“), Masonas Plumlee („Denver Nuggets“), Mylesas Turneris („Pacers“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.