EUROLYGA 2023

Kvietimo į rinktinę sulaukęs P. Valinskas – apie išsiskyrimą su „Žalgiriu“: „Nebematėme prasmės“

Paulius Valinskas atsimena sezonus Kauno „Žalgiryje“. Tačiau 2016-2018 m. metais Lietuvos čempionų gretose rungtyniavusio gynėjo galvoje įstrigo ir praėjusių metų KMT taurės pusfinalis, kuriame Panevėžio „Lietkabelis“ neturėjo vilčių prieš „Žalgirį“ – 79:104.

Paulius Valinskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.
Paulius Valinskas<br>G.
Paulius Valinskas<br>LKL/BNS nuotr.
Paulius Valinskas<br>LKL/BNS nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Šiupario nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Šiupario nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Šiupario nuotr.
Paulius Valinskas<br>G.Šiupario nuotr.
Paulius Valinskas<br>D.Radinsko nuotr.
Paulius Valinskas<br>D.Radinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 14, 2020, 7:44 PM

Prabėgus metams, scenarijus kartojasi: šeštadienį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančiame KMT pusfinalyje „Lietkabelis“ dar kartą susitiks su „Žalgiriu“.

„Atvažiavome rodyti savo geriausio žaidimo, visi žinome, kokios svarbos yra šis turnyras. Jis svarbus ne tik mums, bet ir kitoms komandoms. Aišku, favoritas yra „Žalgiris“, bet jau parodėme, kad galime žaisti su visais, tad šeštadienį tai ir bandysime padaryti“, – ambicijų neslėpė gynėjas.

2019-2020 m. sezoną Orleano „Loiret“ (Prancūzija) klube pradėjęs 24-erių 191 cm ūgio P.Valinskas galiausiai grįžo į Panevėžį.

Per penkerias Prancūzijos lygos rungtynes P.Valinskas ant parketo praleisdavo tik po 12 minučių ir rinko vidutiniškai 3,2 taško statistiką.

„Mačiau, kad komandoje nelabai kas keisis ir galvojau, kad kuo greičiau man pavys iš ten išvykti, tuo bus geriau“, – grįžęs į Lietuvą kalbėjo gynėjas.

Negana to, paaiškėjo, kad kaunietis 2019 m. vasarą nutraukė sutartį su „Žalgiriu“, kurio sistemoje praleido visą savo karjerą. Kontraktas su Kauno klubu turėjo galioti iki 2020-2021 m. sezono pradžios.

„Ne, nėra jokio skirtumo, ar prieš „Žalgirį“ žaidžiu, kaip jų skolintas žaidėjas, ar kaip kitos komandos pilnavertis narys. Apie tai net negalvoju“, – teigė žaidėjas.

Tačiau pradžia „Lietkabelyje“ žaidėjui taip pat nebuvo lengva. Krepšininkui prireikė dviejų mėnesių, kol galiausiai driokstelėjo. Ir driokstelėjo ne prieš bet ką, o „Žalgirį“.

Panevėžiečiai sausio 5-ąją namuose įveikė LKL lyderius (83:72), o P.Valinskas buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių.

„Tos rungtynės mums davė daug pasitikėjimo. Parodė, kad nėra neįveikiamų varžovų. Žinoma, žaisime neutralioje arenoje, tad tai turės įtakos tiek mums, tiek jiems.

Dar kartą pažiūrėsime vaizdo įrašą, analizuosime klaidas ir bandysime dar kartą juos įveikti“, – teigė P.Valinskas.

Gynėjas aikštėje praleido 32 minutes, pelnė 21 tašką (5/9 dvit., ½ trit., 8/9 baud.), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 23 naudingumo balus.

Krepšininkas šiame LKL sezone per rungtynes įmeta po 9,2 taško, atkovoja po 2,2 kamuolio ir atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

– Praėjusių metų KMT pusfinalyje taip pat kovėtės su „Žalgiriu“, tačiau skaudžiai pralaimėjote. Ko išmokote iš tų rungtynių?, – buvo paklaustas P.Valinskas.

– Praėjusiais metais jie atvažiavo maksimaliai nusiteikę. Net neturėjome realių šansų laimėti, tad skaudžiai pralaimėjome. Galime pasimokyti, kad „Žalgiris“ už klaidas baudžia labai skaudžiai. Bandysime daryti kuo mažiau klaidų, kad jie įmestų kuo mažiau lengvų taškų.

– Esi „Žalgirio“ sistemos žaidėjas, ar rungtynės prieš šią ekipą kažkuo skiriasi nuo kitų?

– Visada stengiuosi tas emocijas nuvyti toliau ir psichologiškai pasiruošti joms. Aišku, „Žalgiryje“ turiu daug draugų, pažįstu trenerius. Papildomos motyvacijos atsiranda visada.

– Vasarą nutraukėte sutartį su „Žalgiriu“. Tai buvo jūsų noras, ar komandos sprendimas?

– Abipusis susitarimas. Iki sutarties pabaigos buvo likę vos metai, tad nebematėme prasmės būti įsipareigojusiems, jei žaisiu kitoje komandoje. Išsiskyrėme tikrai gražiai.

– Ar yra noras kažką įrodyti „Žalgirio“ klubo vadovams ir treneriams?

– Yra noras prieš visus, aišku, kuo stipresnė komanda, tuo tie norai didesni. „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“ ar Klaipėdos „Neptūnas“ nėra išimtis.

Žinoma, „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda, tad manau, kad ne tik aš, bet ir kiti prieš juos daug ką nori įrodyti.

– Patekote į Dariaus Maskoliūno treniruojamą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Nustebino Šarūno Jasikevičiaus asistento kvietimas?

– Kai patekau į išplėstinį sąrašą, tada jau buvo toks tikėjimas, kad gal pateksiu. Nors sezono pradžia buvo sunki, stengiausi rodyti geriausią savo žaidimą ir galiausiai patekau į tą sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.