EUROLYGA 2023

Eurolygoje žaidžiančios lietuvės patrauks skirtingais keliais

Trijų Eurolygoje žaidžiančių Lietuvos krepšininkių keliai išsiskirs. Justė Jocytė su Liono ASVEL pateko į atkrintamąsias varžybas, Gintarė Petronytė su Venecijos „Reyer“ gavo teisę pereiti į Europos taurės turnyrą, o Eglė Šikšniūtė su Breno „Castors“ trečiadienį tikriausiai baigė tarptautinį sezoną. Tiesa, „Castors“ likimas dar gali pasikeisti, kai Eurolygos vadovai priims sprendimą dėl paskutiniojo turo rungtynių rungtynių, kurias atsisakė žaisti Rygos TTT komanda.

Į Prancūziją persikėlusi J.Jocytė jau debiutavo su ASVEL moterų komanda Eurolygoje, tačiau pagrindinis talentingos krepšininkės tikslas yra darbas treniruotėse T.Parkerio įkurtoje akademijoje.<br>„Twitter“ nuotr.
Į Prancūziją persikėlusi J.Jocytė jau debiutavo su ASVEL moterų komanda Eurolygoje, tačiau pagrindinis talentingos krepšininkės tikslas yra darbas treniruotėse T.Parkerio įkurtoje akademijoje.<br>„Twitter“ nuotr.
 Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
 Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-27 07:08

Dar viena lietuvė Gintarė Mažionytė iš Gernikos „Bizkaia“ trečiadienį sužaidė paskutines rungtynes Europos taurės turnyre.

Trečiadienį Eurolygoje buvo žaidžiamos grupės varžybų paskutiniojo turo rungtynės. Dėl kelialapio į ketvirtfinalį kovojusios ASVEL krepšininkės namie susitiko su pirmąją vietą B grupėje jau anksčiau užsitikrinusia Stambulo „Fenerbahçe“ komanda. Didesnė motyvacija padėjo Prancūzijos lygos lyderėms nustebinti favorites – ASVEL pasiekė kone įspūdingiausią sezono pergalę 78:65.

Iki trečiojo kėlinio vidurio komandos žaidė labai lygiai (26-ąją min. rezultatas buvo 47:47), bet tada šeimininkės pradėjo tolti, o ketvirtajame kėlinyje, po spurto 12:0, ASVEL persvara buvo pasiekusi 19 taškų (76:57).

14-metė J.Jocytė nebuvo registruota. Anksčiau ji Eurolygoje žaidė dvejas rungtynes, bet taškų nepelnė.

„Castors“ prieš paskutinį turą dar turėjo galimybę pakilti į šeštąją vietą A grupėje ir iškovoti teisę pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Tačiau Breno komandai reikėjo atlikti labai sudėtingą užduotį – namie įveikti vieną grupės lyderių Prahos USK ekipą. Staigmenos šiose rungtynėse nebuvo. USK krepšininkės Belgijoje šventė įtikinamą pergalę 89:65.

E.Šikšniūtė buvo rezultatyviausia „Castors“ krepšininkė. Ji per 25,5 min. pelnė 13 taškų (4/10 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 2 kamuolius.

28 metų vidurio puolėjos vidurkiai buvo 8,2 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio.

Pagal tvarkaraštį visos paskutiniojo turo rungtynės turėjo būti žaidžiamos trečiadienį. Tačiau dėl koronaviruso plitimo „Reyer“ – Rygos TTT (A grupė) ir Skijaus „Famila“ – „Sopron“ (B grupė) mačai buvo nukelti į ketvirtadienį ir turėjo būti žaidžiami ne Italijoje, bet Slovėnijos sostinėje Liublianoje. Tiek Venecija, tiek Skijus yra viename iš labiausiai koronaviruso paveiktų kraštų Venete.

Vis dėlto trečiadienį vakare buvo pranešta, kad šios rungtynės neįvyks. Rygos ir Šoprono komandos atsisakė vykti į Liublianą, kuri yra visai netoli Veneto krašto. Eurolygos vadovai dar nepriėmė sprendimo dėl atšauktų rungtynių.

Kol sprendimas nepriimtas, neaiškios ir galutinės grupių lentelės. Ypač daug painiavos B grupėje, nes „Sopron“ dar turėjo galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

Vienas klaustukas atsirado ir A grupėje. „Reyer“ ir TTT kovojo dėl penktosios ir šeštosios vietų, kurios suteikia teisę pereiti į antrojo pagal rangą žemyno turnyro Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Po trečiadienį žaistų rungtynių, kuriose pralaimėjo „Castors“ ir Mersino „Cukurova“ komandos, tiek „Reyer“, tiek TTT užsitikrino penktąją ir šeštąją vietas. Tačiau jei TTT būtų įskaitytas techninis pralaimėjimas, ši komanda turbūt prarastų šeštąją vietą ir teisę pereiti į Europos taurės turnyrą gautų „Castors“ klubas.

Trečiadienį astronominiu skirtumu baigėsi Jekaterinburge žaistos rungtynės, kuriose UGMK sutriuškino „Cukurova“ komandą 112:37.

Po dviejų kėlinių Eurolygos čempionės vardą ginanti Jekaterinburgo komanda pirmavo net 64:14, tad atrodė, jog šeimininkės gali laimėti triženkliu skirtumu. Vis dėlto po pertraukos UGMK krepšininkės buvo gailestingesnės ir persvarą didino lėčiau.

A grupėje keturis kelialapius į atkrintamąsias varžybas iškovojo UGMK (13), USK (12), Orenburgo „Nadežda“ (9) ir Buržo „Tango“ (8). Teisę pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas turėtų gauti „Reyer“ (4) ir TTT (3), o dvi paskutines vietas užėmė „Castors“ ir „Cukurova“ (po 3).

B grupėje kelialapius į ketvirtfinalį kol kas užsitikrino tik „Fenerbahçe“ (11) ir ASVEL (8). Į kitus du kelialapius pretenduoja Skijaus „Famila“, „Lattes-Montpellier“, Kursko „Dinamo“ (po 7) ir „Sopron“ (6). Jei paskutinės rungtynės nebus žaidžiamos, į atkrintamąsias varžybas pateks „Famila“ ir „Lattes-Montpellier“.

Dvi grupės autsaiderės Žeronos „Uni“ (6) ir Gdynės „Arka“ (3) tarptautinį sezoną jau baigė.

Trečiadienį taip pat įvyko Europos taurės atkrintamųjų varžybų trečiojo etapo atsakomosios rungtynės. „Bizkaia“ krepšininkėms nepavyko išvykoje atsirevanšuoti „Valencia“ komandai. Gernikos ekipa pralaimėjo 50:72 ir pasitraukė iš kovos dėl Europos taurės.

„Bizkaia“ į Valensiją išsivežė 10 taškų deficitą (prieš savaitę namie pralaimėjo 61:71), bet jau pirmajame kėlinyje jį beveik panaikino – įgijo 9 taškų persvarą. Tačiau antrajame kėlinyje „Valencia“ tvirtai perėmė iniciatyvą ir sužlugdė varžovių viltis patekti į kitą etapą.

G.Mažionytė žaidė tik 3 min. ir taškų nepelnė. 28 metų „Bizkaia“ puolėja per sezoną žaidė 12 rungtynių ir per jas pelnydavo 4,2 taško.

Kelialapius į Europos taurės ketvirtfinalį taip pat iškovojo dvi Prancūzijos komandos Mon de Marsano „Landes“ ir Šarlvilio-Mezjero „Carolo“.

Eurolyga. 14 turas

A grupė

Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 13) – Prahos USK 65:89,

Jekateriburgo UGMK – Mersino „Cukurova“ 112:37, Orenburgo „Nadežda“ – Buržo „Tango“ 74:65.

Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė) – Rygos TTT rungtynės atšauktos.

Lentelė: UGMK – 13, USK – 12, „Nadežda“ – 9, „Tango“ – 8, „Reyer“ – 4, TTT, „Castors“ ir „Cukurova“ – po 3.

B grupė

Liono ASVEL (J.Jocytė nežaidė) – Stambulo „Fenerbahçe“ 78:65,

Kursko „Dinamo“ – Gdynės „Arka“ 64:58, „Lattes-Montpellier“ – Žeronos „Uni“ 45:57.

Skijaus „Famila“ – „Sopron“ rungtynės atšauktos.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 11, ASVEL – 8, „Famila“, „Lattes-Montpellier“ ir „Dinamo“ – po 7, „Sopron“ ir „Uni“ – po 6, „Arka“ – 3.

Europos taurė. Atkrintamųjų varžybų trečiojo etapo atsakomosios rungtynės

„Valencia“ – Gernikos „Bizkaia“ (G.Mažionytė 0) 72:50 (pirmosios rungtynės 71:61),

Mon de Marsano „Landes“ – „Orman“ 102:64 (pirmosios rungtynės 82:79),

Šarlvilio-Mezjero „Carolo“ – Polkovicų CCC 83:73 (pirmosios rungtynės 84:82).

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Vidnojaus „Sparta i K“ žais ketvirtadienį (pirmosios rungtynės 77:65).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.