EUROLYGA 2023

„Ryto“ trenerį D. Adomaitį neramina auklėtinių traumų epidemija Ž. Urbonas: „Buvome verti pratęsimo“

Vilniaus „Ryto“ komandos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po Lietuvos krepšinio lygos (LKL) šeštadienio rungtynių Utenoje su vietos „Juventus“ ekipa ir sunkiai iškovota pergale (70:66) neturėjo kada džiaugtis laimėjimu, nes jo auklėtinius nuolat persekioja traumos.

Dainius Adomaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Adomaitis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2020, 10:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2020, 2:34 PM

„Po tų langų tose pirmosiose rungtynėse būna kokybės mažai. Geras sprendimas buvo sužaisti draugiškas rungtynes. Tai padėjo su tuo žaidybiniu ritmu visas rungtynes išlaikyti. Svarbiausia buvo agresyvumas ir gynyboje, ir puolime. Tik norisi jį geriau išnaudoti.

Pramestos 8 baudos yra per didelis kiekis. Čia visada sunku žaisti. Žaidėjai šaunuoliai, antrojoje pusėje tas agresyvumas gynyboje ir buvo tai, ko reikia“, – dvikovą komentavo D.Adomaitis.

Vienas „Ryto“ komandos lyderių Francisco Cruzas patyrė traumą Meksikos rinktinės stovykloje ir tai kelia nerimą trenerių štabui.

„Jam su keliu problemos. Rinktinių sistema... Jis skrido į Meksiką ir jis su rinktine per dvi dienas žaidė dvejas rungtynes su Bahamais namuose ir išvykoje.

Kai pasakojo, tai išvykos kelionę turėjo labai jau ne kažką. Iš Meksiko į Hjustoną, iš Hjustono į Atlantą ir tada į Bahamus. Faktas, kad paskutines rungtynes žaidė 40 minučių. Kaip treneriui, man tokie dalykai labai nepatinka, nes vis tiek pirmiausia turime žiūrėti į žaidėjus. Ar tai yra klubai, ar rinktinė, bet visa tai yra žaidėjų sveikata“, – sakė „Ryto“ strategas.

Kaip susižeidė P.Cruzas D.Adomaičiui tiksliai buvo sunku pasakyti.

„Sunku pasakyti. Jis grįžęs vieną treniruotę darė, kaip ir pasaugodami jį. Vakar treniruotę darė ir po apšilimo pasakė, kad jaučia kažką. Planavome, kad apšilimą darys prieš rungtynes ir tada spręsime, ką daryti. Vis tik jis ryte jau darė procedūras ir sakė, kad situacija nėra gera. Nesu daktaras, bus atliktas magnetinio rezonanso tyrimas ir tada žiūrėsime“, – apie meksikiečio sugrįžimą svarstė D.Adomaitis.

Nėra tiksliai aišku, kada į vilniečių gretas sugrįš Martynas Echodas, bet jau atsigavo Evaldas Kairys.

„Gal kitą savaitę ir bus toks variantas, nes Martynas turės vizitą pas gydytoją, kuris tikimės, kad ir uždegs tą žalią šviesą. Bet pirmoje vietoje yra žaidėjų sveikata. Čia vienareikšmiškai turi padaryti specifinį apšilimą su fizinio rengimo treneriu, tada pusę treniruotės ir galų gale visą treniruotę. Tik tada leisime žaisti. Tokia trauma yra šlykšti“, – M.Echodo situaciją įvertino „Ryto“ strategas.

Ž. Urbonas: „Buvome veti pratęsimo“

„Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas teigė, kad jo auklėtiniai buvo verti pratęsimo.

„Utena mušasi su tuo pačiu Vilniumi ir reikia tai vertinti. Taip, aš sutinku, kad mano komanda šiandien buvo verta pratęsimo. Ne daugiau, nes visiškai kvailai žaidėme. Nebuvome verti pergalės, bet pratęsimo – taip, buvome verti. Tas paskutinis metimas jau buvo beveik įkritęs“, – nesikuklino Ž.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.