EUROLYGA 2023

T. Gaidamavičius atskleidė skęstančio „Neptūno“ norus

„Jie pastatė zoninę gynybą ketvirtajame kėlinyje, o mes užstrigome. Buvo disciplinos nesilaikymas, o jie užpuolė greitomis atakomis“, – slogų startą ketvirtajame kėlinyje aiškino Tomas Gaidamavičius.

Tomas Gaidamavičius
Tomas Gaidamavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2020, 8:35 AM, atnaujinta Mar 1, 2020, 10:33 AM

Panevėžio „Lietkabelis“ (16/7) ketvirtajame kėlinyje surengė spurtą 11:0, perėmė rungtynių kontrolę ir įsirašė ketvirtąją pergalę iš eilės.

Klaipėdoje šeimininkavęs „Lietkabelis“ 84:78 (22:27, 18:14, 21:22, 23:15) palaužė vietos „Neptūną“ (13/10) ir išrašė pirmąjį pralaimėjimą klaipėdiečių vyriausiajam treneriui Tomui Gaidamavičiui, kuriam tai buvo vos antrosios rungtynės, kaip „Neptūno“ stratego.

Tai buvo pirmasis „Neptūno“ pralaimėjimas namų arenoje „Betsafe–LKL“ pirmenybėse nuo spalio 13 d. Klaipėdiečiai namuose buvo laimėję 7 kartus iš eilės.

„Dairomės rinktoje vidurio puolėjo, kuris galėtų apsiginti, blokuoti metimus, kažkiek po krepšiu žaistų nugara į krepšį. Rinkoje kol kas nėra kažko įspūdingo“, – komandos tikslus atskleidė T.Gaidamavičius.

„Lietkabelį“ į pergalę vedė po 19 taškų surinkę Paulius Valinskas ir Željko Šakičius. Svečių gretose pasižymėjo vos du atsarginiai žaidėjai: Margiris Normantas su 12 taškų ir Gabrielius Maldūnas su 2.

„Neptūno“ neišgelbėjo ir fantastiškai žaidęs Osvaldas Olisevičius, kuris surinko 22 taškus ir 31 naudingumo balą.

Pirmąjį kėlinį spurtu 12:0 užbaigęs „Neptūnas“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 27:22.

Klaipėdiečių puolimą antrajame ketvirtyje pristabdę svečiai iš Panevėžio prieš ilgąją pertrauką savo atsilikimą sumažino iki minimumo – 40:41.

Nepaisant to, kad „Lietkabelio“ atsarginiai per tris kėlinius pelnė vos 4 taškus, klaipėdiečių pranašumas prieš lemiamą ketvirtį buvo vos du taškai – 63:61. Vien trečiajame kėlinyje pirmaujanti komanda keitėsi net 12 kartų.

„Lietkabelis“ ketvirtajame kėlinyje perėmė rungtynių kontrolę po pelnytų 11 taškų iš eilės, kurie svečiams leido įgyti 9 taškų pranašumą (75:66).

Klaipėdiečiai dar bandė mažinti savo atsilikimą (73:79), tačiau likus žaisti pusantros minutės Pauliaus Valinsko tolimas metimas nužudė visas aikštės šeimininkų viltis (82:73).

„Svarbi pergalė mums. Pirma pusė buvo labai prasta, kur „Neptūno“ geriausios atakos gimdavo iš mūsų klaidų. Jie atkovojo daug kamuolių po mūsų krepšiu ir todėl atsilikome po pirmos rungtynių pusės. Antroje pusėje nustojome klysti ir pradėjome naudoti zoninę gynybą. Manau, kad nusipelnėme pergalės pabaigoje“, – teigė Nenadas Čanakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.