EUROLYGA 2023

Bręsta didžiulis skandalas: turkai neįsileidžia „Virtus“, o Eurolyga italams ruošia techninį pralaimėjimą Eurolyga atidėjo rungtynes

Virš Eurolygos ir Europos taurės vadovų – tamsūs debesys, kurie gaubia Stambulo „Darussafaka“ ir Bolonijos „Virtus“ ekipų rungtynes.

 "Virtus" lyderis Milošas Teodosičius.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 "Virtus" lyderis Milošas Teodosičius.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2020, 3:24 PM, atnaujinta Mar 2, 2020, 11:28 PM

Italijos klubas trečiadienį turėtų žaisti Europos taurės „Top 16“ etapo lemiamas rungtynes Turkijoje, tačiau vietos valdžia į šalį neįsileidžia italų, esą kontroliuoja koronaviruso plitimą.

Bolonijos klubo vadovai yra nežinioje, mat Eurolyga parodė neįgalumą, o turkai toliau laikosi griežtų sankcijų.

„Virtus“ tiesiog negali atvykti į Turkiją, o Eurolygos atstovai leido suprasti, kad ši situacija jiems yra neįdomi, – šalies žiniasklaidai pirmadienį kalbėjo Italijos krepšinio federacijos prezidentas Gianni Petrucci. – Negana to, jei komanda nepasirodys rungtynėse Stambule, jiems bus įskaitytas techninis pralaimėjimas.“

Toks įvykis sukeltų vieną didžiausių skandalų Eurolygos istorijoje. Dvikovoje tarp „Virtus“ ir „Darussafaka“ komandų turėtų spręstis, kuri komanda užims antrąją vietą E grupėje ir žengs į atkrintamąsias varžybas. Tiek italai, tiek turkai savo sąskaitoje turi po 3 pergales ir 2 pralaimėjimus.

Pirmoje vietoje rikiuojasi Belgrado „Partizan“ (4/1), kuris jau turi vietą kitame etape, o ketvirtoje vietoje esantis Trento „Dolomito Energia“ (0/5) klubas jokių šansų jau nebeturi.

„Eurolygos žmonės tiesiog nesuvokia, kas yra sporto kultūra“, – situaciją apibūdino G.Petrucci.

Mačas tarp Bolonijos ir Stambulo klubų turėjo prasidėti trečiadienį 19 val. 15 min., vis dėlto pirmadienio vakarą Eurolyga pranešė, kad rungtynės yra atidėtos, ieškoma vieta, kur jos galėtų vykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.