EUROLYGA 2023

Šarui ketvirtadienį sukaks 44-eri: Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris jau planuoja nevykusią dovaną Lrytas.lt iš Sankt Peterburgo

Šarūnas Jasikevičius savo 44-ąjį gimtadienį švęs Rusijos carų mieste Sankt Peterburge. Tačiau jo nelauks speciali šou programa ar pilnas vaišių stalas draugų būryje. Maža to – ketvirtadienį jam dar ir bus bandoma apkartinti šventę. Ir tą karčiąja piliule norėtų įteikti Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo naujasis strategas 47-erių Xavi Pascualis.

 Xavi Pascualis ir Š.Jasikevičius yra draugai<br> lrytas.lt koliažas
 Xavi Pascualis ir Š.Jasikevičius yra draugai<br> lrytas.lt koliažas
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvisnko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvisnko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvisnko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

specialiai lrytas.lt iš Sankt Peterburgo (Rusija)

Mar 4, 2020, 9:14 PM, atnaujinta Mar 4, 2020, 9:17 PM

„Ketvirtadienį Šarūno gimtadienis? Ką jam padovanosiu? Žinoma, prieš rungtynes neabejotinai jį apkabinsiu, pasveikinsiu, bet paskui bandysiu prieš jį laimėti. Nors esame geri draugai, bet kai tik prasideda rungtynės, visi siekiame to paties – pergalės“, – kalbėjo komandą po bemiegės nakties Sankt Peterburgo „Sibur“ arenoje rikiavęs ispanų specialistas.

Vasario 14-ąją su ekipos vadovybe sukirtęs rankomis X.Pascualis poste pakeitė su rusų ekipa buksavusį Joaną Plazą. Tačiau išsvajoto rezultato proveržio ir toliau nėra.

Sankt Peterburgo krepšininkai pralaimėjo visas trejas rungtynes, kurioms jau vadovavo buvęs „Barcelona“ ar Atėnų „Panathinaikos“ vedlys: Berlyno ALBA rusus palaužė 83:81, Miuncheno „Bayern“ – 77:68, o antradienį Maskvoje CSKA privertė kapituliuoti 78:86. Tai buvo trys iš šešių pastarųjų „Zenit“ pralaimėjimų paeiliui.

Po šios nesėkmės Sankt Peterburgo krepšininkai buvo pasiryžę sėstis į greitąjį traukinį ir vykti penkias valandas juo namo, tačiau buvo priversti belstis po akistatos į oro uostą ir Petro Pirmojo statytą carų sostinę pasiekė tik paryčiais.

Tad komandos treniruotės laiką akistatai su Lietuvos klubu X.Pascualis pasirinko vėlai vakare, o ji prailgo dar ir dėl užsitęsusios vaizdo peržiūros.

„Kaip ir komanda, taip ir visi dabar derinasi prie stratego. Prie J.Plazos buvo praktikuojama pasikalbėti po treniruotės, dabar kol kas nežinia su šiuo dalyku“, – laukdamas savo stratego kalbėjo „Zenit“ klubo viešųjų ryšių specialistas Artiomas.

X.Pascualis nenoromis kalbėjosi su Lietuvos žiniasklaida, labiau siekdamas išgirsti Rusijos televizijos žurnalistų klausimų.

„Turime pagerinti fizinę ir psichologinę kondiciją. Šitie dalykai žengia vienas paskui kitą kartu. Kai jautiesi stiprus fiziškai, tai esi stipresnis ir psichologiškai, – apie laukiamą proveržį aiškino „Zenit“ treneris X.Pascualis. – Turime patobulinti žaidimą. Kiekviename mače kažką pageriname, einame laiptelis po laiptelio aukštyn.

Bet mes privalome sužaisti vienas puikias rungtynes, kad komanda pajustų savo galią. Ankstesnėse rungtynėse suklysdavome apie 7 kartus, o su CSKA antradienį – net 17.

Atsakymas aiškus, kodėl pralaimėjome. Jaučiu, kad komanda eina teisingu keliu ir „Žalgiriu“ turėsime puikią galimybę parodyti, kad esame stiprūs.

Laukia puikioje formoje esantis „Žalgiris“, per paskutiniąsias 12 rungtynių laimėjęs 9 sykius.

Lietuvos komanda pralaimėjo labai sunkiose arenose Madride, Stambule prieš „Fenerbahce“ ir Atėnuose. Bus sunkus mūšis, „Žalgiris“ per pastaruoju metu meta po 88 taškus, o jų gynyba – ketvirta geriausia Eurolygoje“.

– Jūsų ekipos laukia antrosios rungtynės per trejas dienas. Kaip žaidėjų nuotaikos?

– Turime trečiadienį atsistatymui. Žinoma, visoms komandoms nėra tokie mačai lengvi. Bet mums šiuo atveju snkiua, nes siekiame pertvarkyti žaidimą.

Visgi ketvirtadienį žaisime namuose ir turime atrasti jėgų kovai, nors ir savijauta nebus geriausia.

– Pastarąjį kartą jūsų ir Š.Jasikevičiaus keliai susikirto prieš pusantrų metų. Lietuvos treneris patobulėjo?

– Taktiškai jis tobulėja kas sezoną. Š.Jasikevičius – vienas puikiausių trenerių šiuo metu Europoje. Šaras išsiskiria savo sumanymais ir charakteriu. Nors sezono pradžia šįkart ir buvo sunki, tačiau po to viskas jo ekipoje susiklijavo ir dabar yra viena solidžiausių komandų.

– Treniravote Luką Lekavičių Atėnuose. Ar jis dabar „Žalgiryje“ žaidžia būtent taip, kaip jūs įsivaizdavote savo schemose?

– Jasikevičius... Lekavičius, atsiprašau... Antroje sezono dalyje jis žaidžia puikų krepšinį. Dabar jis nuostabios formos. Geras Luko žaidimas yra viena pagrindinių „Žalgirio“ sėkmės priežasčių.

Jis pas mane jis buvo antras įžaidėjas ir su šiuo vaidmeniu jis tikrai gerai tvarkėsi. Dabar Lukas karjeroje žengė žingsnį į priekį, yra pagrindinis atakų vadovas, renka taškus, pasižymi geresne kūryba.

L.Lekavičius nusipelnė tokio vaidmens savo sunkiu darbu, esu labai dėl jo laimingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.