EUROLYGA 2023

Perspėjo NBA klubus, kad dėl koronaviruso gali tekti žaisti ir tuščiose arenose

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) komandoms nurodė rengtis galimybei, jog dėl plintančio naujojo koronaviruso joms teks žaisti tuščioje arenoje be sirgalių.

Šią savaitę NBA žaidėjams nurodyta nesisveikinti su sirgaliais ir nepasirašinėti autografų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šią savaitę NBA žaidėjams nurodyta nesisveikinti su sirgaliais ir nepasirašinėti autografų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 11:52 AM, atnaujinta Mar 7, 2020, 11:53 AM

Vis didėjant nuogąstavimams dėl viruso plitimo ir įvairioms sporto lygoms imantis rengti nepaprastųjų situacijų planus, NBA penktadienį komandoms išsiuntė pranešimą, kuriame nurodė rengti planus dėl rungtynių esant tik „būtiniausiam personalui“, pranešė Amerikos sporto kanalas ESPN.

Anksčiau šią savaitę NBA taip pat išsiuntinėjo pranešimą, kuriame rekomendavo žaidėjams, bendraujant su sirgaliais, „duoti žaibą“, o ne „duoti penkis“. Taip pat buvo patarta iš sirgalių neimti rašiklių bei kamuolių ir marškinėlių, ant kurių prašoma pasirašyti.

„Mūsų darbuotojų, komandų, žaidėjų ir sirgalių sveikata mums yra labai svarbi, – pirmadienį išplatiname pareiškime nurodė NBA. – Dėl koronaviruso koordinuojame savo veiksmus su mūsų komandomis ir konsultuojamės su Ligų kontrolės ir prevencijos centrais bei infekcinių ligų specialistais ir toliau akylai stebime padėtį.“

Visame pasaulyje plintantis COVID-19 virusas jau paveikė daugybę tarptautinių sporto renginių, įskaitant „Formulę-1“, golfo ir lengvosios atletikos renginius, kurie buvo atšaukti ar atidėti.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sako, jog viruso plitimas kelia „didžiulį susirūpinimą“. Visame pasaulyje juo užsikrėtė jau per 100 tūkst. žmonių, o apie 3,5 tūkst. žmonių mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.