EUROLYGA 2023

LSKL Mažoji taurė – KTU krepšininkų rankose

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) Mažąją taurę iškovojo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai. Artūro Sukovo auklėtiniai savo aikštėje vykusiame finale rezultatu 93:66 (27:11, 22:25, 28:12, 16:18) nugalėjo LCC tarptautinio universiteto (LCC) studentus iš Klaipėdos.

 KTU komanda<br> lskl.lt nuotr.
 KTU komanda<br> lskl.lt nuotr.
 LCC komanda<br> lskl.lt nuotr.
 LCC komanda<br> lskl.lt nuotr.
 Rungtynių momentas<br> lskl.lt nuotr.
 Rungtynių momentas<br> lskl.lt nuotr.
 Rungtynių momentas<br> lskl.lt nuotr.
 Rungtynių momentas<br> lskl.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2020, 6:13 PM

KTU krepšininkai praėjusio sezono LSKL Mažosios taurės turnyre triumfavusius klaipėdiečius apsvaigino nuo pat dvikovos pradžios, kai trūktelėjo į priekį – 15:2. Nors antrajame kėlinyje LCC ir sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienženklio skirtumo – 27:32, tačiau kauniečiai greitai vėl atitrūko – 43:29 ir kontroliavo situaciją.

Trečiąjį kėlinį KTU pradėjo spurtu 22:2 ir komandas jau skyrė 33 taškai – 71:38.

Naudingiausiu (MVP) LSKL Mažosios taurės žaidėju pripažintas KTU studentas Justinas Ramanauskas. Jis į LCC ekipos krepšį įmetė 18 taškų (2/3 dvit., 4/8 trit., 2/3 budos, 4 atk. kam., 4 rez. perd.). Prie KTU ekipos pergalės po 15 taškų pridėjo Juozas Talat – Kelpšas ir Julius Kigas.

Iš LCC ekipos išsiskyrė Nikola Pavičius, pelnęs 16 taškų (9 atk. kam.), Ernestas Jaškus surinko 13, Paulius Piktuižis – 12 tšk.

KTU ekipa taikliai atakavo nuo tritaškio linijos – tikslą pasiekė 14 iš 27 tolimų metimų (52 proc.), kai LCC nuo tritaškio linijos atakavo vos 21 proc. taiklumu (4/21).

„Apmaudu, kad nepatekome į LSKL finalo ketvertą, tad prieš rungtynes žaidėjams sakiau, kad reikia žūtbūt iškovoti Mažąją taurę. Buvo didžiulis užsivedimas ir tą parodo rezultatas. Manau, kad klaipėdiečiai tokio didžiulio mūsų noro nugalėti net nesitikėjo“ – po rungtynių kalbėjo KTU treneris Artūras Sukovas.

LCC treneris Marius Tamolis apgailestavo, kad nepavyko apginti pernai iškovoto trofėjaus ir teigė, kad trūko rimtesnio žaidėjų požiūrio.

„Susidėjo daug detalių. Gal pradžioje ir perdegėme. Pas mus atostogos, tad galbūt žaidėjai taip pat šiek tiek atsipalaidavę. Nepavyko nuteikti rimtai kovai. KTU – emocionali komanda, jie buvo užsivedę ir savo teigiamomis emocijomis mus užgožė. Varžovai pataikė daug tritaškių. Bandėme vytis, bet jie tolimais metimais vis vėl atitrūkdavo. Šįkart mums nepavyko sužaisti taip, kaip galime ir mokame. Šįkart tenka pripažinti varžovų pranašumą“, – kalbėjo M. Tamolis.

Tuoj po šio mūšio į kovą kyla pajėgiausios LSKL komandos – nuo 17 val. Didžiosios taurės mažajame finale susitinka Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai, o nuo 19 val. žiūrovų laukia didysis LSKL finalas tarp Klaipėdos universiteto (KU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (KU) komandų.

KTU krepšininkai praėjusį sezoną džiaugėsi LSKL bronzos medaliais, tačiau šiemet į LSKL finalo ketverto varžybas nepateko. Galiausiai kauniečiai sugebėjo prasibrauti į LSKL Mažosios taurės finalą ir čia savo pergale bent kažkiek reabilitavosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.