EUROLYGA 2023

Čempionų lygos savaitė: „Lietkabelio“ pabaiga ir skirtinga užsienio lietuvių dalia

Į Čempionų lygos ketvirtfinalį kol kas pateko tik viena komanda, kurioje žaidžia Lietuvos krepšininkas. Šią savaitę aštuntfinalio dvikovą laimėjo Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu. Mindaugui Kupšui iš „Ostende“ ir Sauliui Kulviečiui iš Dižono JDA kitą savaitę reikės žaisti lemiamas aštuntfinalio rungtynes, o Pauliui Sorokui iš Sasario „Dinamo“ tarptautinis sezonas baigėsi. Iš Čempionų lygos šią savaitę pasitraukė ir Panevėžio „Lietkabelis“.

KMT turnyro pirmajame pusfinalyje<br>G.Šiupario nuotr.
KMT turnyro pirmajame pusfinalyje<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Mačiulis su komandos draugu džiaugiasi pergale.<br>Twitter nuotr.
Jonas Mačiulis su komandos draugu džiaugiasi pergale.<br>Twitter nuotr.
Jonas Mačiulis su komandos draugu džiaugiasi pergale.<br>championsleague.basketball nuotr.
Jonas Mačiulis su komandos draugu džiaugiasi pergale.<br>championsleague.basketball nuotr.
KMT turnyro pirmajame pusfinalyje<br>G.Šiupario nuotr.
KMT turnyro pirmajame pusfinalyje<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 12, 2020, 7:15 AM

Kelialapiai. Šią savaitę kelialapius į Čempionų lygos ketvirtfinalį iškovojo šešios komandos. Į kitą etapą žengė antrąsias pergales aštuntfinalio serijose pasiekusios „Zaragoza“, Atėnų AEK, „Nymburk“, Ankaros „Türk Telekom“, Jeruzalės „Hapoel“ ir Burgoso „San Pablo“.

Jau aiškios ir dvi ketvirtfinalio poros. „Nymburk“ kovos su AEK, „Hapoel“ – su „San Pablo“. Nimburko ir Jeruzalės komandos pagrindiniame etape tapo grupių nugalėtojomis, todėl ketvirtfinalio serijose, kuriose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, turės aikštės pranašumą. Ketvirtfinalio rungtynės numatomos kovo 24-25, kovo 31-balandžio 1 ir balandžio 7-8 dienomis. Finalo ketvertas planuojamas gegužės 1-3 dienomis.

Dvi aštuntfinalio poros kitą savaitę turėtų žaisti lemiamas trečiasias rungtynes. Jose susitiks Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ – „Ostende“ ir Dižono JDA – „Nižnij Novgorod“.

Panevėžiečiai. Panevėžio „Lietkabeliui“ nepavyko pagerinti Klaipėdos „Neptūno“ rezultato. „Neptūnas“ tris praėjusius sezonus žaidė Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, bet visus tris kartus iškrito aštuntfinalyje. Šį pavasarį toks pat likimas ištiko pirmą kartą į atkrintamąsias varžybas patekusį „Lietkabelį“.

Panevėžiečiai antradienį namie pralaimėjo antrąsias aštuntfinalio rungtynes „Zaragoza“ komandai 88:90 ir kartu pralaimėjo seriją 0:2.

Nenado Čanako vyrai ilgai pirmavo, o antrajame ir trečiajame kėliniuose kelis kartus buvo įgiję dviženklę persvarą. Saragosos krepšininkai rezultatą pirmą kartą persvėrė tik 34-ąją min., bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje pasinaudojo Panevėžio komandos Achilo kulnu – neužtikrintu žaidimu ir apmaudžiomis klaidomis lemiamoje dvikovos dalyje.

„Lietkabelio“ neišgelbėjo net puikus tolimų metimų taiklumas. Šeimininkai pataikė 64 proc. tritaškių (16 iš 25). Svečiai tritaškius irgi mėtė puikiai (15 iš 27; 55,6 proc.), o labiausiai panevėžiečius pranoko kovodami dėl atšokusio kamuolio po varžovų krepšiu.

Panevėžio komandoje rezultatyviausiai žaidė Tomas Dimša (18 taškų, 4 iš 6 tritaškių), Željko Šakičius (17 taškų, 4 iš 5 tritaškių), Paulius Valinskas (11 taškų), Martynas Sajus ir Margiris Normantas (po 10 taškų), o svečius į pergalę vedė pasaulio vicečempionas argentinietis Nicolasas Brussino (21 taškas, 5 iš 7 tritaškių) ir kanadietis Dylanas Ennisas (19 taškų).

Sezonas. Panevėžio komanda per sezoną Čempionų lygoje sužaidė 18 rungtynių ir per jas iškovojo 8 pergales. Panevėžiečiai startavo antrajame atrankos etape, kuriame pranoko Nikosijos „Keravnos“ komandą (laimėjo svečiuose ir paskui mažesniu skirtumu pralaimėjo namie), grupės varžybose užėmė ketvirtąją vietą (laimėjo 7 iš 14 rungtynių), o aštuntfinalyje dukart nusileido „Zaragoza“ krepšininkams.

„Lietkabelis“ turėjo du gana aiškius lyderius. Kroatas Željko Šakičius pelnydavo 17,4 taško ir atkovodavo 6,6 kamuolio, Tomas Dimša įmesdavo 13,2 taško ir atlikdavo 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Ž.Šakičius turnyro rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima aštuntąją vietą. Jis taip pat yra septintas pagal baudos metimų taiklumą (85,5 proc.).

Šiam duetui geriausiai talkino Paulius Valinskas (10,9 tšk.), Martynas Sajus (8,4 tšk., 5 atk.kam.), Vytenis Lipkevičius (7,9 tšk.) ir Margiris Normantas (7,6 tšk.).

Sunkumai. Nors ir labai sunkiai, antradienį tikslą pasiekė Atėnų AEK, kurio aprangą vilki Jonas Mačiulis. AEK išvykoje po permainingos kovos nugalėjo Vokietijos lygos autsaiderį Bonos „Telekom“ klubą 90:86.

Lygiose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi net 15 kartų, o AEK sunkiausioje padėtyje atsidūrė trečiojo kėlinio viduryje, kai šeimininkai įgijo didžiausią 10 taškų persvarą. Vis dėlto svečiai nenuleido rankų ir paskutinėmis minutėmis pasinaudojo „Telekom“ krepšininkų vaikiškomis klaidomis.

J.Mačiulis pelnė tik 3 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/2 baudų), bet atkovojo 6 kamuolius. Puolėjo vidurkiai yra 9,3 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio.

Rezultatyviausiai AEK komandoje žaidė buvęs rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas Keithas Langfordas. Jis pelnė 25 taškus.

Pastiprinimas. Viena iš dviejų komandų, sugebėjusi per antrąsias rungtynes išlyginti serijos rezultatą buvo „Ostende“, kurią praėjusią savaitę sustiprino iš Jeruzalės „Hapoel“ klubo perėjęs Mindaugas Kupšas.

Tiesa, kol kas lietuvis Belgijos čempionų komandą sustiprino labai nežymiai. M.Kupšas naujoje ekipoje debiutavo šeštadienį per Belgijos lygos rungtynes, kuriose „Ostende“ namie įtikinamai nugalėjo Alsto „Okapi“ komandą 88:70. Naujokas per šias rungtynes taškų nepelnė ir vos per 9 min. gavo penkias pražangas.

Antradienį per Čempionų lygos rungtynes vidurio puolėjo indėlis irgi buvo menkas. Jis žaidė tik 6 min., per kurias gavo 3 pražangas, atkovojo 4 kamuolius ir pelnė 3 taškus (1/3 dvitaškių, 1/1 baudos).

„Ostende“ laimei, kiti krepšininkai aikštėje jautėsi daug geriau ir namie nugalėjo Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ komandą 75:69. Ostendės komanda nė sykio neleido varžovams persverti rezultatą.

Tarp nugalėtojų labiausiai pasižymėjo 17 taškų pelnęs Belgijos rinktinės puolėjas Jeanas-Marcas Mwema, nuo kurio prieš kelias savaites kentėjo ir Lietuvos rinktinė.

Trečiosios „Ostende“ ir „Tenerife“ rungtynės vyks kitą trečiadienį (kovo 18 d.) Lagūnoje. Mačo nugalėtojai ketvirtfinalyje žais su „Zaragoza“.

Tęsinys. Tęsti aštuntfinalio seriją turės ir Dižono JDA, kurioje žaidžia Saulius Kulvietis. Dižono ekipa trečiadienį išvykoje pralaimėjo antrąsias rungtynes „Nižnij Novgorod“ klubui 79:88. S.Kulvietis per 23 min. pelnė 7 taškus.

JDA beveik visas rungtynes atsiliko, tačiau skirtumas tris kėlinius buvo labai nežymus. Trečiojo kėlinio pabaigoje svečiai netgi beveik persvėrė rezultatą, tačiau peržiūra parodė, kad JDA žaidėjas akimirką pavėlavo atlikti tolimą metimą (Dižono ekipa tuo metu atsiliko 61:63). Tik ketvirtajame kėlinyje „Nižnij Novgorod“ žaidė daug geriau ir vienu metu padidino persvarą iki 16 taškų.

Lemiamos trečiosios rungtynės kitą trečiadienį vyks Dižone. Šio mačo nugalėtojų ketvirtfinalyje laukia „Türk Telekom“.

Nesėkmė. Vienintelė komanda, turėjusi aikštės pranašumą, bet pralaimėjusi aštuntfinalio seriją sausu rezultatu, buvo Sasario „Dinamo“. Šioje komandoje žaidžia Paulius Sorokas.

„Dinamo“ antradienį antrąsias rungtynes išvykoje Burgoso „San Pablo“ klubui pralaimėjo 80:95. Sasario krepšininkai puikiai pradėjo mačą ir 8-ąją min. pirmavo 30:13, bet nuo antrojo kėlinio pradžios aikštėje aiškiai dominavo Burgoso komanda.

P.Sorokas paskutinėse sezono tarptautinėse rungtynėse pelnė tik 1 tašką. Puolėjo sezono vidurkis buvo 3,8 taško.

Čempionų lyga. Aštuntfinalio antrosios rungtynės (serija iki 2 pergalių)

Panevėžio „Lietkabelis“ – „Zaragoza“ 88:90 (T.Dimša 18, Ž.Šakičius 17, P.Valinskas 11, M.Sajus ir M.Normantas po 10/ N.Brussino 21, D.Ennisas 19; serija 0:2),

„Ostende“ (M.Kupšas 3) – Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ 75:69 (serija 1:1),

Bonos „Telekom“ – Atėnų AEK (J.Mačiulis 3, 6 atk.kam.) 86:90 (serija 0:2),

Burgoso „San Pablo“ – Sasario „Dinamo“ (P.Sorokas 1) 95:80 (serija 2:0),

„Nižnij Novgorod“ – Dižono JDA (S.Kulvietis 7) 88:79 (serija 1:1),

Stambulo „Beşiktaş“ – Ankaros „Türk Telekom“ 66:84 (serija 0:2),

Atėnų „Peristeri“ – Jeruzalės „Hapoel“ 73:79 (serija 0:2),

„Bandirma“ – „Nymburk“ 72:86 (serija 0:2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.