EUROLYGA 2023

Rusijos VTB lyga stoja, Maskvos CSKA prakalbo apie problemas su pinigais ir rėmėjais

Rusijos rengiama VTB Jungtinė krepšinio lyga taip pat stabdo savo sezoną – lygos vadovybė tikina, kad varžybos tik atidedamos. Tiesa, neaišku, kuriam laikui atidedamos varžybos. Oficialiame pranešime teigiama, kad sprendimas priimtas pasitarus su klubais ir atsižvelgdama į situaciją kitose lygose visoje Europoje bei pasaulyje.

Mike'as Jamesas yra CSKA lyderis.<br>Twitter nuotr.
Mike'as Jamesas yra CSKA lyderis.<br>Twitter nuotr.
CSKA komanda gali susidurti su finansiniais sunkumais<br>vk.com/cskabasket
CSKA komanda gali susidurti su finansiniais sunkumais<br>vk.com/cskabasket
CSKA komanda gali susidurti su finansiniais sunkumais<br>vk.com/cskabasket nuotr.
CSKA komanda gali susidurti su finansiniais sunkumais<br>vk.com/cskabasket nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-03-13 20:12

Tačiau labiausiai pirštu bedama į Estija, kur dėl koronaviruso yra paskelbta nepaprastoji padėtis. „Be to, daugelis žaidėjų turi kontaktų su kitų šalių krepšininkais – italais, vokiečiais, prancūzais ir ispanais. Ten yra labai didelės problemos su COVID-19. Kai tik situacija pagerės, lyga atnaujins kovas“, – buvo teigiama pranešime.

Jei VTB žengtų paskui LKL, kuri penktadienį nutarė baigti pirmenybes net nepasibaigus reguliariam sezonui – liko sužaisti 12 rungtynių, tuomet čempionų titulas būtų atiduotas Rimo Kurtinaičio vadovaujamai Maskvos srities „Chimki“ ekipai, kuris per 19 rungtynių yra iškovojęs 18 pergalių ir patyręs vos vieną pralaimėjimą.

Antroje vietoje liktų 15 pergalių ir 4 pralaimėjimus turintis Eurolygos čempionas Maskvos CSKA, o Mindaugo Kuzminsko ir Manto Kalniečio atstovaujama Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda su 14 pergalių ir 6 pralaimėjimais būtų trečia.

CSKA klubas ne tik turi „ilsėtis“ nuo VTB, bet ir nuo Eurolygos – ketvirtadienį šios organizacijos vadovai pranešė, kad turnyras atidedamas mažiausiai iki balandžio 11 dienos. Šis poilsis visiškai nepatinka Maskvos CSKA komandos vadovui Andrejui Vatutinui, kuris jau kalba, jog komanda turės problemų su rėmėjai ir jų teikiama finansine pagalba.

„Ši situacija yra beprecedentinė. Visur pranešta, kad pristabdytos varžybos tiek ten, tiek ten – sportrbc.ru kalbėjo CSKA vadovas A.Vatutinas. – Ir esmė ne tik parduoti bilietai ar abonementai. Jei sezonas baigsis anksčiau laiko, ar kaip dabar – pristabdytas iki nežinia kiek, mes nevykdysime savo reklaminių įsipareigojimų namų mačuose. Tai gali būti labai didele problema ir tuomet ties kiekvienu reklaminiu klausimu teks aiškintis atskirai.

Be to, Rusijoje šiuo metu dėl naftos kainų kritimo stipriai krito rublio kursas palyginus su euru ir tai yra labai rimta problema CSKA. Mat klubas su žaidėjais yra pasirašęs sutartis užsienio valiuta, kurią privalo mokėti rubliais – mokėti krepšininkams tenka daugiau rublių.

„Visur vykstant reikalaujama mokėti eurais. Labai tikiuosi, kad situacija stabilizuosis ir neturėsime pokyčių mūsų klubo biudžete. Labai gerai, kad nuo mūsų nenusisuka pagrindinis rėmėjas „Nornikel“. Tikiuosi, gausime iš šio rėmėjo ir vėl visą suplanuotą paramą“ , – sakė A.Vatutinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.