EUROLYGA 2023

„Ryto“ klubo australas C. Bairstow iš Lietuvos nori išskristi ne vienas

Vilniaus „Ryto“ krepšinio ekipos sezonas baigėsi praėjusį penktadienį, kuomet LKL dėl koronaviruso pandemijos paskelbė apie ansktyvą čempionato finišą.

„Ryto“ puolėjas C.Bairstowas <br>V.Skaraičio nuotr.
„Ryto“ puolėjas C.Bairstowas <br>V.Skaraičio nuotr.
„Ryto“ puolėjas C.Bairstowas <br>V.Skaraičio nuotr.
„Ryto“ puolėjas C.Bairstowas <br>V.Skaraičio nuotr.
„Ryto“ puolėjas C.Bairstowas <br>G.Bitvinsko nuotr.
„Ryto“ puolėjas C.Bairstowas <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 2:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2020, 4:43 PM

Ne tik sostinės klubo, tačiau ir kitų lygos komandų legionieriai pakėlė sparnus namo, kad per viruso epidemiją būtų greta artimųjų.

„Ryto“ ekipoje pirmasis namo patraukė amerikietis Tu Holloway, tačiau žaidėjas įstrigo Rusijos sostinėje Maskvoje.

„Prieš savaitę dar viskas buvo gerai, – apie savo kelionę rašė 30-metis T.Holloway. – Sekmadienį kartu su dar keliais tėvynainiais turėjome skubiai keliauti iš Lietuvos. Turėjome tūpti Rusijoje, tačiau sukomės ir kelis kartus grįžome atgal. Galiausiai Maskvoje buvome 14 val. 30 min. Todėl ir praleidome jungiamąjį skrydį į Niujorką. Mums buvo pasakyta, kad kitas skrydis bus pirmadienį ryte. Nakvojau oro uosto viešbutyje, pavalgėme pusryčius. Kol kas nesiskundžiu ir esu dėkingas“.

Vilniaus klubas atsisveikino ir su meksikiečiu Paco Cruzu, kuris namo išskrido pirmadienį.

Kol kas iš Lietuvos negali išskristi tik 206 cm ūgio australas 29-erių Cameronas Bairstow.

Brisbane gyvenantis vyras į Australiją planavo išvykti jau savaitgalį ir keliauti namo su savo šuniu, tačiau neturėjo reikiamų dokumentų jį išsivežti.

Sužinojęs, kad LKL sezonas baigėsi, C.Bairstow pabandė gauti reikiamas pažymas, tačiau nesuspėjo.

„Cameronas turėjo bilietus namo, bet per savaitgalį negalėjo gauti veterinarijos dokumentų kartu išsivežti šunį. Klubas ieško variantų kaip per dabartinę nelengvą kelionėms situaciją padėti kuo greičiau Cameronui pasiekti namus ir, greičiausiai, jis išskris po kelių dienų. Suradome, kaip jis nuskris į Australiją“, – tikino „Ryto“ komandos vadovas Rolandas Jarutis.

Kalbėti apie tai, kas iš užsieniečių sugrįš kitą sezoną į Vilniaus ekipą, R.Jarutis nenorėjo: „Dabar kalbame apie daug svarbesnius dalykus – sveikatą, žmonių gyvybes. Kas bus po kelių mėnesių, žiūrėsime. Nieko aiškiau neįmanoma dabar sakyti, nes nėra ką sakyti – dabar tiesiog uždarinėjame sezoną, kuris baigėsi kovo mėnesį“.

LKL valdybos posėdyje kovo 13 dieną nutarta nutraukti šalies krepšinio pirmenybes. Čempionu paskelbtas po 24 turų pirmavęs Kauno „Žalgirįis“, antras – „Rytas“, trečias – Panevėžio „Lietkabelis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.