EUROLYGA 2023

Slovėnija nutraukė čempionatą, tačiau nugalėtojo nepaskelbė

Europoje startuoja tendencija ne atidėti čempionato kovas, o dėl koronaviruso pandemijos tiesiog nutraukti nacionalines pirmenybes. Pirmoji tai padarė Lietuva, o jau po to pasipylė – Belgija, Vengrija, Portugalija, Bosnija ir Hercegovina. Sprendimas užbaigti ankščiau laiko turnyrą priimtas ir Slovėnijoje.

Liublianos „Olimpija“ komanda<br>Championsleague.basketball nuotr.
Liublianos „Olimpija“ komanda<br>Championsleague.basketball nuotr.
Garsiausias Slovėnijos krepšinio klubas Liublianos „Olimpija“, kaip ir šalies rinktinė, išgyvena ne geriausius laikus.<br>FIBA nuotr.
Garsiausias Slovėnijos krepšinio klubas Liublianos „Olimpija“, kaip ir šalies rinktinė, išgyvena ne geriausius laikus.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 11:47 AM

Tačiau slovėnai nepasinaudojo galimybe paskelbti čempioną, kaip tai padarė visos savo pirmenybes ankščiau laiko baigusios valstybės.

Nuspręsta sezoną pabaigti be čempionų, o kovos dėl titulo paliktos kitam sezonui.

Tokį sprendimą lėmė paini Slovėnijos čempionato tvarka. Europos taurėje ir Adrijos lygoje besivaržanti pagrindinė šalies ekipa Liublianos „Olimpija“ prie nacionalinių pirmenybių prisijungė tik nuo antrojo varžybų etapo ir sužaidė tik vieną pergalingą mačą.

Pirmajame etape geriausiai pasirodė Koperio „Primorška“, kuri per 16 rungtynių iškovojo 13 pergalių, tad nustatyti nugalėtoją buvo neįmanoma.

„Olimpija“ po šio sprendimo neteko galimybės susigrąžinti titulą, kurį praėjusį sezoną iškovojo Koperio „Pirmorška“ klubas.

Liublianos klubas Slovėnijos čempionate yra triumfavęs 17 kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.