EUROLYGA 2023

Kėdainių „Nevėžis“ žada nuostolių naštą dalintis su žaidėjais per pusę

Dėl pasaulyje paskelbtos pandemijos ir itin agresyvaus virusinės ligos COVID-19 plitimo Lietuva paskelbė karantiną, o sportas iškart pajuto pasaulinės krizės padarinius. LKL jau prieš keletą savaičių paskelbė nutraukianti 2019–2020 metų sezoną anksčiau laiko. Krepšininkai ilgam liko be darbo ir pragyvenimo šaltinio.

„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>kknevezis.lt nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>kknevezis.lt nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>LKL/BNS nuotr.
„Nevėžis“ liko paskutinis, bet iš LKL neiškris.<br>LKL/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Eglė Kuktienė, rinkosaikste.lt

Mar 24, 2020, 12:41 PM, atnaujinta Mar 24, 2020, 1:24 PM

Nutraukus čempionatą anksčiau laiko, galutinė komandų rikiuotė skelbiama pagal rezultatus po 24-ojo pirmenybių reguliariojo sezono turo.

27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

Kėdainių „Nevėžis“ liko paskutinis, tačiau LKL valdyba vienbalsiai priėmė sprendimą po sezono nevykdyti LKL nuostatų 13.2. punkto. Tai reiškia, kad paskutinę vietą čempionate užėmęs Kėdainių „Nevėžis“ nepraranda vietos dalyvauti kito sezono čempionate.

Sezonas turėjo baigtis gegužės viduryje, dar buvo likę 12 rungtynių. Mūsų planas buvo šiemet patekti į „Top 5“, vylėmės, kad planą būtų pavykę įgyvendinti. Aktyviai dirbome tuo klausimu, stiprinome komandą, pirkome naujus žaidėjus.

LKL valdyboje iškėlėme klausimą dėl to, kad susidarius nenumatytai situacijai neturėtų būti taikomos sankcijos komandoms. Vienbalsiai buvo nuspręsta, kad nebus net jokių svarstymų apie tai, kad komandos turėtų pereiti į žemesnes lygas“, – pasakojo vienas iš klubo dalininkų verslininkas Aurimas Žemaitis.

LKL sprendimas smogė sportui ir sukels finansinių iššūkių komandoms ir lygai. Kai kurie klubai pasirinko žiūrėti tik savęs ir palikti žaidėjus likimo valiai. Tačiau „Nevėžio“ klubas žaidėjų be finansų neketina palikti, nors klubui ateina ne pats lengviausias laikotarpis.

„Su žaidėjais sutarėme, kad ieškosime kompromiso. Nenorime daryti, kaip daro kai kurios kitos komandos, kurios tiesiog pasakė, kad daugiau nebemokės – „force majeure“ sąlygos ir tiek žinių. Mes bandysime ieškoti kompromiso, išmokėti kažkokias kompensacijas, gal tą naštą per pusę pasidalinti. Klubo biudžete atsiveria nemaža skylė, nes rėmėjai turėjo už varžybas pervesti pinigus, bilietai varžybų turėjo būti pardavinėjami – na, negausime mes dalies pajamų.

Tačiau su žaidėjais palaikome gražius santykius, ieškosime kompromisų ir nepaliksime jų likimo valioje“, – patikino A. Žemaitis.

Pasigirdus kalboms, kad Lietuva gali dėl pandemijos uždaryti sienas, klubo vadovybė nieko nelaukdama skubiai nupirko bilietus užsieniečiams krepšininkams. Tiesa, namo nespėjo grįžti vienas žaidėjas.

„Vienas krepšininkas, turėjęs grįžti namo į Ispaniją, nespėjo ir liko Lietuvoje. Visi kiti žaidėjai paleisti namo. Staigiai ir graikams, ir amerikiečiui supirkome bilietus ir dar sekmadienį visi išskrido namo.

Pavojingu viruso plitimo laikotarpiu visa komanda buvo Lietuvoje, žaidėjai nekeliavo“, – informavo klubo dalininkas.

Nepaisant to, kad finansinė situacija sudėtingesnė, klubas žada skolas mokėti ir toliau.

„Kol kas nukėlinėti skolų neplanuojama. Šį sezoną jau didžiąją dalį skolų žaidėjams ir kitų pradinių skolų išmokėjome iš savo lėšų. Gavome pradinę, kad ir nedidelę injekciją iš savivaldybės. Iš viso savivaldybė skyrė 250 tūkst. eurų, tačiau dabar gavome 30 tūkst. eurų – esame susitarę, kad savivaldybė kas ketvirtį dalimis visą sumą išmokės. Esame paskaičiavę, kad skolų išmokėjimo grafiko mums pavyks laikytis“, – teigia A. Žemaitis.

Vis dėlto verslininkas neslepia, kad LKL sprendimas sezoną baigti anksčiau smogs ne tik per piniginę.

„Sezono sustabdymas niekam ne į naudą. Mes pradžioje valdyboje net svarstėme balsuoti prieš sezono sustabdymą, norėjome siūlyti stabdyti 2 savaitėms, kaip daro kitur Europoje.

Tačiau paaiškėjo, kad Kėdainių arena, kur treniruojasi ir žaidžia krepšininkai, laikoma švietimo įstaiga ir krepšininkai ten negalėtų papulti, treniruotis. Belaukdami kol atsinaujins sezonas, žaidėjai būtų praradę formą ir tų varžybų būtume net nesulaukę. Mes tik pradėjome įsivažiuoti, tik atsirado didesnė fanų bazė, žiūrovų ėmė daugėti – ir dabar tokia situacija išpuolė. Mes tikrai nieko nesutaupysime, kaip kai kurie teigia. Neketiname skriausti savo žaidėjų ir taip taupyti pinigus“, – patikino A. Žemaitis.

Nepaisant iškilusių kliūčių klubas po truputį ruošiasi naujam sezonui.

„Su trimis žaidėjais turime kontraktus ir kitiems metams. Dar du tris žaidėjus, kurių kontraktai šiemet baigiasi, kalbinsime, kad pratęstų. Bandysime išlaikyti jau esamų 5–6 žaidėjų branduolį. Kartu ieškome naujų žaidėjų, šiuo metu vyksta derybos su keliais jaunais perspektyviais žaidėjais, derinamos sąlygos, tad tikrai tikėtina, kad jie pasirodys pas mus Kėdainiuose“, – kalbėjo pašnekovas.

A.Žemaitis kalbėjo, kad nėra atleistas nė vienas darbuotojas, treneriai ir toliau dirba. Klubo vadovybė dirba su klubo administraciniais klausimais, kad naują sezoną pasitikti pavyktų kaip įmanoma sklandžiau.

„Fizinio rengimo treneriai sudarys individualias programas, pagal kurias krepšininkai galėtų ruoštis individualiai. Pasibaigus karantinui, kai atsidarys visos erdvės, nors varžybų ir nebus, komanda vis tiek rinksis, sportuos, ruošimės kitam sezonui. Yra ir visos gyvenamosios vietos paliktos, tiesa, bandysime tartis, kad gal sumažintų nuomos kainą bent kažkiek. Turime daugybę klausimų išspręsti“, – neslėpė A.Žemaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.