EUROLYGA 2023

„Jazz“ rūbinėje dirbęs operatorius dėl koronaviruso atsidūrė komos būsenoje

NBA lygą apskriejo dar viena nemaloni žinia dėl COVID-19 viruso. Yahoosports.com praneša, kad vaizdo operatorius, kuris kovo 7 dieną po rungtynių lankėsi „Utah Jazz“ rūbinėje, šiuo metu dėl viruso sukeltų komplikacijų atsidūrė komos būsenoje.

Rudy Gobert'as buvo pirmasis NBA užsikrėtęs koronavirusu.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Rudy Gobert'as buvo pirmasis NBA užsikrėtęs koronavirusu.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2020, 9:40 AM, atnaujinta Mar 26, 2020, 10:09 AM

Tą dieną „Jazz“ krepšininkai žaidė su „Detroit Pistons“ klubu, o kovo 11-ąją buvo paskelbta, kad koronavirusu užsikrėtė prancūzas Rudy Gobert'as. Pranešama, kad vaizdo operatorius sveikta ėmė blogėti praėjus savaitei po rungtynių.

Vėliau COVID-19 virusą pasigavo ir prancūzo komandos draugas Donovanas Mitchellas. Kiek vėliau užsikrėtė ir „Pistons“ žaidėjas Christianas Woodas.

Tiesa, C.Woodo agentas ketvirtadienį pranešė, kad žaidėjas jaučiasi pasveikęs ir pirmasis jo testas jau yra neigiamas. Tam, kad būtų patvirtintas oficialus pasveikimas neigiamas atsakymas turi būti ir iš antrojo testo.

Siekiant išlaikyti nukentėjusio privatumą pavardė nėra atskleidžiama.

JAV užsikrėtimų skaičius ėmė sparčiai augti, o ketvirtadienio rytą jis priartėjo prie 70 tūkstančių.

Šiuo metu R.Gobert'o juokelis įgauna vis juodesnį atspalvį. Dar nežinodamas, kad serga krepšininkas leido sau pokštauti ir vienoje iš spaudos konferencijos metu demonstratyviai lietė visu mikrofonus, taip pašiepdamas NBA žaidėjams atsiųstas rekomendacijas.

Po tokio savo elgesio krepšininkui beliko tik atsiprašinėti.

„Noriu padėkoti visiems, kurie mane palaikė pastarąsias 24 valandas. Sužinojęs savo diagnozę, aš išgyvenau daug emocijų. Daugiausiai tai buvo baimė, nerimas ir gėda.

Pirmas ir pats svarbiausias dalykas yra tai, jog noriu viešai atsiprašyti žmonių, kuriems galėjau pakenkti. Tuo metu aš net neįsivaizdavau, jog esu užkrėstas.

Teisintis negaliu, buvau neatsargus. Tikiuosi, kad mano istorija pasitarnaus, kaip rimtas įspėjimas ir privers visus žiūrėti rimtai. Aš padarysiu viską, ką galiu pasinaudodamas savo patirtimi, kad pamokyčiau kitus ir užkirsčiau kelią viruso plitimui.

Esu puikiai prižiūrimas ir tikrai pilnai pasveiksiu. Dar kartą dėkoju už palaikymą ir raginu visus rūpintis savo saugumu ir sveikta. Su meile“, – rašė R.Gobert'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.