EUROLYGA 2023

Įdomioji Eurolygos statistika: pirmaujantis Šaras ir ne iš gerosios pusės sublizgėjęs Th. Walkupas

Kalbant apie statistiką krepšinyje dažniausiai visų akys krypsta į žaidėjų pelnomus taškus, atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus ar naudingumo balus. Tačiau sustojus Eurolygos kovoms dėl koronaviruso tinklalapis basketballguru.gr pateikė kiek įdomesnės statistikos.

Šarūnas Jasikevičius ir Thomas Walkupas pateko į pirmaujančių gretas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius ir Thomas Walkupas pateko į pirmaujančių gretas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2020, 3:58 PM

Joje yra nemažai ir su Kauno „Žalgiriu“ susijusių akcentų. Pasirodo Šarūnas Jasikevičius pirmauja daugiausiai paprašytų minutės pertraukėlių grafoje. Lietuvos čempionų strategas per 28 rungtynes iš viso paėmė 122 pertraukėlės (vidutiniškai 4,36 per rungtynes). Tiesa, Šaras šioje kategorijoje nuolat pirmauja nuo pat „Žalgirio“ komandos vairo perėmimo į savo rankas.

Pagal vidurkį antroje vietoje rikiuojasi naujai paskirtas Miuncheno „Bayern“ strategas Oliveris Kostičius. Jis per 11 rungtynių žaidėjus pokalbiui kvietėsi 47 kartus.

Trečias rikiuojasi Stambulo „Fenerbahce“ vedlys Željko Obradovičius (117 pertraukėlių, 4,18 vidurkis).

Rimas Kurtinaitis per 28 rungtynes paprašė 108 pertraukėlių.

Mažiausiai žaidimą stabdydavo Berlyno ALBA klube Roką Giedraitį treniruojantis Aito Garcia Renesesas. Jis per 28 rungtynes prašė 52 pertraukėlių. Specialistas iš Ispanijos dvejose rungtynėse apskritai išsivertė ir be jų.

Dar vienas žalgirietis pateko į kiek nemalonią kategoriją. Daugiausiai Eurolygoje nesportinių pražangų surinko „Barcelonos“ žvaigždė Nikola Mirotičius, kuris tai padarė keturis kartus.

Po tris sykius nesportiškai prasižengė Thomas Walkupas, Tarikas Blackas, Gregas Monroe, Anthony Randolphas bei Derrickas Williamsas.

Komandų grafoje daugiausiai nesportinių pražangų surinko Tel Avivo „Maccabi“ (15). „Barcelona“ (14) užima antrąją vietą. „Žalgiris“ nesportiškai prasižengė iš viso 8 kartus.

Sparčiausiai technines pražangas tarp trenerių rinkosi Vilerbano ASVEL strategas Zvezdanas Mitrovičius. Jis jų surinko 10, o rungtynėse su „Žalgiriu“ netgi buvo išvarytas iš rungtynių po dviejų techninių pražangų.

Tuo tarpu Š.Jasikevičius tokių nuobaudų gavo 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.