EUROLYGA 2023

Eurolyga svarsto, kur šiemet žaisti lemiamus mačus: Lietuva į kandidatų sąrašą nepatenka

Kovo 12-ąją Eurolyga pristabdė turnyro kovas, o po kelių dienų organizacijos vadovas Jordi Bertomeu viešame laiške davė suprasti, kad varžybos į arenas galėtų sugrįžti balandžio 11 dieną. Tačiau galingai Europai smogus koronaviruso pandemijai, Eurolyga jau svarsto kelti datą į gegužę ar net birželį, o kovas rengti viename mieste.

Žalgiriečiai tikisi dar tęsti Eurolygos kovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai tikisi dar tęsti Eurolygos kovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai tikisi dar tęsti Eurolygos kovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai tikisi dar tęsti Eurolygos kovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai tikisi dar tęsti Eurolygos kovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai tikisi dar tęsti Eurolygos kovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 6, 2020, 9:00 PM, atnaujinta Apr 6, 2020, 10:19 PM

„Jei dėl pandemijos mes negalėsime pajungti visų 18 komandų arenų, lyga planuotų susikoncentruoti rungtynėms vienose-dvejose arenose, – „El Pais“ tikino Eurolygos operacijų vadovas Edwardas Scottas. – Jei taip bus, nugalėtojas paaiškėtų pagreitintų grafiku, o varžybų formulė turėtų būti pakeista“.

Eurolyga, greičiausiai, žengs tokiu pačiu keliu, kaip ir NBA – jau neoficialiai kalbama, jog atsinaujinusiose turnyro kovose atkrintamųjų mačų serijos trumpės, o klubai varžysis vienoje vietoje. Teigiama, kad NBA linksta varžybas vykdyti Las Vegase.

Iki kovo 12-osios Eurolygos klubai buvo sužaidę 28 turus iš 34 – tad reguliariame sezone liko nesužaisti dar 54 mačai ir atktrintamosios rungtynės su finalo ketvertu.

Bet jei klubai ir kovotų po du mačus per savaitę, užbaigti sezoną reikėtų dar pusantro mėnesio.

Šiuo atveju, jei kalbėtume apie birželio mėnesį atsinaujinančias akistatas – labai ilgas laiko tarpas, tad Eurolygos užkulisiuose kalbama, jog vertėtų komandas suskirstyti į poras ir varžytis olimpine sistema – pralaimėjai, iškritai.

„Po pandemijos pabaigos žaidėjai turėtų tris dienas suvažiuoti į komandas, po to sektų 14 dienų karantinas, komanda pradėtų treniruotis ir tai darytų dvi savaites, o jau po to – varžybos. Tad nuo plano startuoti iki varžybų praeitų mėnuo.

To pakaktų, kad krepšininkai galėtų pasiekti bent kokią geresnę sportinę formą ir jie negautų traumų ar susirgtų. Taip buvo NBA po 2012 metų lokauto ir viskas labai gerai sugrįžo į vėžes“, – galimus variantus dėliojo E.Scottas.

Jei vis dėlto Eurolyga nutartų rengti kovas vienoje šalyje, jos akys kryptų į tris valstybes – Turkiją, Graikiją ir Rusiją.

Mat ten yra po dvi Eurolygos licencijuotas aikštes: Stambule galima būtų žaisti „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahce“ klubų salėse, Graikijoje – Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ arenose ir Rusijoje – Maskvos CSKA ir Mytiščiuose „Chimki“ komandos tvirtovėje.

Lietuva turi dvi tikrai talpias arenas – Kaune ir Vilniuje, tačiau sostinėje žaidžiami tik Europos taurės mačai.

„Aš nelabai tikiu, kad Eurolyga sugrįš ir bus sužaisti lemiami mačai, – kalbėjo olimpinis čempionas ir krepšinio komentatorius Sergejus Tarakanovas. – Juk be komandų dar yra ir sirgalių judėjimas, o tai esamai situacijai išprotėjusiai sunki užduotis.

 

Net ir pabandžius viską atgaivinti, tai jau būtų visiškai kita istorija, kita Eurolyga su kitais krepšininkais – ne tais, kurie kovojo iki kovo 12 dienos“.

Kalbėdamas apie galimybę klubams suvažiuoti į vieną vietą ir ten išsiaiškinti laimėtoją, S.Tarakanovas buvo kategoriškas: „Ar tai gera idėja? Nėra jokių gerų idėjų koronaviruso pandemijos metu.

Nė viena idėja nebus teisinga ir gera visiems klubams – ar tu pasakysi, kad netesime varžybų, ar jas tęsime. Bet surinkti visus į vieną vieta – mažiausia blogybė iš visų. Galima būtų žaisti taip vadinamais turais: atvažiuoja kažkiek komandų, sužaidžia tarpusavyje, išvažiuoja, atvažiuoja dar kitos ir vėl žaidžia. Nelabai tikiu ir tokia varžybų formule, bet ji taip pat galėtų gyvuoti. Viskas yra įmanoma, kol neatsiranda žodelis „bet“. Jis šiuo atveju braukia visas idėjas ir sumanymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.