EUROLYGA 2023

Vokietija jau planuoja krepšinio čempionato sugrįžimą

Sėkmingai su koronaviruso pandemija kovojanti Vokietija jau planuoja sugrįžinėti į normalaus gyvenimo vėžes. Ketvirtadienį vokiečių aukščiausiosios futbolo lygos vadovybė patikino, kad ji jau galėtų antnaujinti varžybas gegužės 9 dieną.

Rokas Giedraitis ir ALBA klubas gali jau gegužę pradėti savo kovas čempionate.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis ir ALBA klubas gali jau gegužę pradėti savo kovas čempionate.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis ir ALBA klubas gali jau gegužę pradėti savo kovas čempionate.<br>Twitter nuotr.
Rokas Giedraitis ir ALBA klubas gali jau gegužę pradėti savo kovas čempionate.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 6:05 PM

Žinoma, jei leis valdžia. Penktadienį idėją sugrįžti į savo čempionato akistatas pareiškė ir šios šalies krepšinio pirmenybių organizatoriai. Tačiau jie tikina, kad pilnaverčio sugrįžimo nebus – akistatyos vyktų be žiūrovų.

„Mūsų tikslas – baigti sezoną. Bilietų pardavimas sudaro svarbią pajamų dalį, žaidžiant be sirgalių bus patirti nuostoliai, tačiau, kad užtikrintume klubų gyvavimą, sezoną reikia baigti.

Idealu būtų baigti reguliarųjį sezoną ir kažkaip sužaisti atkrintamąsias. Nėra paslapties, kad čempionato pratęsimas yra būtinas ir dėl kontraktų su televizijomis“, – sakė lygos vadovas Stefanas Holtzas.

Vis dėlto jis paminėjo ir faktą, kad čempionato pristabdymas turi labai neigiamą atspalvį – klubai kenčia dėl finansinių praradimų.

Šios savaitės pradžioje pasklido naujiena, kad šešios Vokietijos krepšinio lygos ekipos pateikė paraišką gauti Antrosios lygos licenciją, pranešė žurnalistas Davidas Heinas.

Buvo teigiama, kad klubai nori užsitikrinti vietą turnyre, jei dėl finansinių sunkumų negalėtų dalyvauti pajėgiausioje šalies lygoje.

Vokietijoje Bambergo „Brose Baskets“ klubas jau 50 proc. sumažino atlyginimus savo žaidėjams, kiti klubai laukia Eurolygos ir Žaidėjų asociacijos susitarimo, rašo Eurohoops.net.

Vokietijoje žaidžia keli Lietuvos krepšinikai, tačiau didžiausias dėmesys skiriamas Berlyno ALBA ekipos gretose Eurolygoje žaidžiančiam Rokui Giedraičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?