EUROLYGA 2023

Ispanijos krepšinio lyga renkasi iš 10 miestų: kas rengs baigiamąjį sezono turnyrą

Ispanijos krepšinio lyga (ACB) išsiuntė 10 miestų būtinus reikalavimus norint surengti 2019–2020 m. sezono finalinį etapą. Dvylikos komandų turnyrą norėtų surengti Almerija, Andora, Barselona, ​​Gran Kanarija, Madridas, Menorka, Tenerifė, Navara, Valensija ir Saragosa.

 ACB sezonas bus baigtas liepos mėnesį.<br> Scanpix nuotr.
 ACB sezonas bus baigtas liepos mėnesį.<br> Scanpix nuotr.
 ACB svarsto 10 pretendentų.
 ACB svarsto 10 pretendentų.
 Sezoną planuojam baigti liepą.
 Sezoną planuojam baigti liepą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2020, 5:45 PM

ACB paskelbė, kad kiekvienas pasiūlymas bus analizuojamas labai išsamiai, o pagrindinis kriterijus bus būtinų sveikatos garantijų užtikrinimas visiems, kurie dalyvaus renginyje.

Turnyras planuojamas liepos mėnesį. Jame dalyvaus 12 geriausių ACB komandų, kuris pirmavo lygoje sezono sustabdymo metu.

Tačiau numatytos datos gali kirstis su Eurolygos tvarkaraščiu.

Sprendimas užbaigti sezoną 12 komandų turnyru vienoje vietoje priimtas ACB klubų asamblėjos metu dar balandžio 20 d.

Galutinis sprendimas, ar turnyras vyks, bus priimtas ne vėliau kaip gegužės 31 d., o sezonas turi būti baigtas vėliausiai liepos 31 d.

Planuojama, kad 12 ekipų („Barselona“, Madrido „Real“, „Zaragoza“, „Tenerife“, „Bilbao“, „Andorra“, Malagos „Unicaja“, „Valencia“, Burgoso „San Pablo“, „Gran Canaria“ ir „Obradoiro“) bus suskirstytos į dvi grupes po šešias. Kiekvienos grupės dvi geriausios komandos pateks į pusfinalį, o nugalėtojos žais finale.

Iš viso per dvi savaites bus sužaistos 33 rungtynės. Taip pat nustatytas minimalus trijų savaičių pasirengimo laikotarpis.

Klubai taip pat sutarė, kad dugne esantys „Fuenlabrada“ ir „Estudiantes“ išlaikys savo ACB vietą 2020-2021 m. sezone. Dar reikės nuspręsti, ar geriausios antrosios lygos „LEB Oro“ ekipos pakils į elitą. Jei taip atsitiks, ACB kitą sezoną sudarys 20 komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.