EUROLYGA 2023

D. Rodmanas prisiminė vakarienę su Šiaurės Korėjos diktatoriumi: „Buvome girti kaip velniai“

Buvęs žinomas NBA žaidėjas Dennisas Rodmanas ne mažiau nei aikštėje išgarsėjo savo bendravimu su Šiaurės Korėjos diktatoriumi Kim Jong-unu, kurio kvietimu lankėsi uždariausioje pasaulio šalyje, bet išliko ištikimas savo įžūliam įvaizdžiui ir nebijojo pasišaipyti iš asmenybės kulto.

D.Rodmanas kelis kartus lankėsi Šiaurės Korėjoje ir vadina Kim Jong-uną savo draugu.<br> AP/Scanpix nuotr.
D.Rodmanas kelis kartus lankėsi Šiaurės Korėjoje ir vadina Kim Jong-uną savo draugu.<br> AP/Scanpix nuotr.
Dennisas Rodmanas Šiaurės Korėjoje nekeitė savo stiliaus ir nevengė pokštauti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Dennisas Rodmanas Šiaurės Korėjoje nekeitė savo stiliaus ir nevengė pokštauti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Dennisas Rodmanas kartą lankėsi ir Lietuvoje, kur dalyvavo viešbučių reklamos filmavime.<br>M. Kulbio nuotr.
Dennisas Rodmanas kartą lankėsi ir Lietuvoje, kur dalyvavo viešbučių reklamos filmavime.<br>M. Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 11, 2020, 6:13 AM, atnaujinta May 11, 2020, 1:42 PM

„Kai man pasiūlė atvykti į Šiaurės Korėją, tai pagalvojau – kodėl ne? Nuvyksiu, padalinsiu autografų, padarysiu šou ir pasirodysiu krepšinio rungtynėse“, – apie savo pirmąjį vizitą Šiaurės Korėjoje 58 metų D.Rodmanas papasakojo bokso garsenybės Mike'o Tysono tinklalaidėje „Hotboxin“.

Penkiskart NBA čempionu tapęs vėliau D.Rodmanas ne kartą vadino Kim Jong-uną savo draugu, nors pirmoji pažintis nebuvo lengva.

„Tada ničnieko nežinojau apie Korėją. Buvau velniškai kvailas. Pasakiau savo agentui, kad vyksiu, jei būsiu saugus. Buvo smagu. Išlipus iš lėktuvo laukė raudonas kilimas. Išlipau, aplink stovėjo 80 žmonių, kurie klausinėjo: ar esi laimingas atvykęs į Šiaurės Korėją?“ – pasakojo amerikietis.

Bet būta ir nejaukių momentų, ypač kai krepšininkas atsidūrė uniformuotų vyrų apsuptyje.

„Galvojau, kad mane pasodins į kalėjimą. Pradėjau spėlioti, ką gi aš, po velnių, padariau būdamas Amerikoje?“ – pasakojo D.Rodmanas.

Bet niekas D.Rodmano į kalėjimą nevežė, o tik palydėjo į susitikimą su šalies vadovu Kim Jong-unu. Bet krepšininkas nežinojo, kas per žmogus valdo Šiaurės Korėją ir iš anksto nesidomėjo, kad krepšinio rungtynėse pasirodys diktatorius.

„Atėjau į salę ir atsisėdau į vieną karališkų kėdžių. Staiga 22 tūkstančiai korėjiečių ėmė ploti. Galvojau, kad tai daro dėl manęs, todėl atsistojau ir pradėjau mojuoti.

Tada man kažkas pasakė: „Tai skirta ne tau, o jam“. Ir parodė kažkokį vyrą. Aš paklausiau: „Kas jis toks?“.

Man atsakė: „Vadovas“. Aš perklausiau: „Kieno vadovas?“, – pasakojo D.Rodmanas.

Vis dėlto jų susitikimas ir pokalbis įvyko.

„Kai jis įėjo, žmonės tiesiog ėmė verkti. Prasibrovęs pro minią jis atsisėdo prie manęs ir pradėjo kalbėti korėjietiškai. Šalia buvo vertėjai, kurie man persakė jo žodžius: „Ar myli mano šalį?“

Toliau sėdėdami kalbėjomės apie krepšinį. Kai rungtynės baigėsi, jis pasakė: „Džiaugiamės tavo kompanija, todėl suvalgykime kartu vakarienę. Bus truputį karaokės, išgersime degtinės.

Gerai prisimenu, kad toje vakarienėje buvome girti kaip velniai. Jis pradėjo dainuoti karaokę, bet aš neturėjau supratimo, apie ką dainavo. Bet visi plojo, o mums šoko 18 merginų grupė. Jos buvo karštos, bet šoko tik pagal vieną ir tą pačią dainą“, – juokėsi D.Rodmanas.

Amerikietis nė sykio neklausė Kim Jong-uno apie politiką, nes ir pats ja pernelyg nesidomi.

„Buvome geri draugai, o aš į politiką nesikišau. Mūsų ryšys gimė iš sporto, todėl apie politiką nekalbėjome. Aš mačiau jo kariuomenę, ginklus. Viską mačiau“, – teigė amerikietis.

 

D.Rodmanas pirmąkart lankėsi Šiaurės Korėjoje 2013 metų vasarį ir buvo pirmasis amerikietis, su kuriuo bendravo Kim Jong-unas. Vėliau jis buvo nuvykęs 2014, 2017 ir 2018 m.

36 metų Kim Jong-unas valdo šalį nuo 2011 metų – po savo tėvo mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.