EUROLYGA 2023

Pristatyta pirmoji vasaros lygos komanda: į priekį ves Vaidas Kariniauskas

Aiškėja žaidėjai, kurie šią vasarą kausis „Bucket Summer League“ turnyre. Organizatoriai pristatė pirmąją komandą, kurios kapitonu bus puikiai pažįstamas Vaidas Kariniauskas.

V.Kariniauskas.<br>K.Kavolėlio nuotr.
V.Kariniauskas.<br>K.Kavolėlio nuotr.
V.Kariniauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Kariniauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Kariniauskas.<br>kklietkabelis.lt nu
V.Kariniauskas.<br>kklietkabelis.lt nu
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 13, 2020, 3:23 PM, atnaujinta May 13, 2020, 3:26 PM

Šių metų liepos 27-rugpjūčio 2 dienomis bene pirmą kartą šalies istorijoje įvyks vasaros krepšinio lyga, kurioje dėl pininginio prizinio fondo rungsis profesionalūs krepšininkai.

Turnyre dalyvaus 8 komandos savo sudėtyje turėsiančios po 8 krepšininkus, kurie praėjusį sezoną rungtyniavo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ar aukščiausioje bet kurios kitos užsienio šalies lygoje. Aukštą turnyro lygį padės išlaikyti ne tik profesionalūs krepšininkai, bet ir darbo LKL bei NKL čempionatuose patirties turintys teisėjai bei sekretoriato darbuotojai.

Per savaitę laiko truksiantį turnyrą kiekviena komanda sužais bent 8 rungtynes, o viso vasaros lygoje bus sužaistos net 35 aukšto lygio rungtynės.

Buvęs Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjas V.Kariniauskas subūrė komandą „Komandorai“, kurioje taip pat žibės Alytaus „Dzūkijos“ gynėjas Paulius Danisevičius, Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas Matas Jogėla bei jo brolis Tauras.

Taip pat ekipoje žais Prienų „Cbet“ krepšininkas Vaidas Čepukaitis, iš Lenkijos grįžęs Martynas Paliukėnas, Utenos „Juventus“ puolėjas Vytautas Šulskis ir Donatas Tarolis.

Tai bus puiki proga pasirodyti žaidėjams, neturintiems sutarčių ateinančiam sezonui, mat visos turnyro rungtynės bus transliuojamos internetu, o nemokamas įėjimas į rungtynes pritrauks ne tik krepšinio mėgėjus, bet ir Lietuvos bei užsienio krepšinio klubų skautus ir trenerius.

„Kai tik pasakė, kad vyks vasaros lyga – iškart pradėjau burti komandą“, – sako krepšininkas Arvydas Šikšnius.

Turnyro organizatoriai siekia sukurti naują lygą, kuri ateityje taptų tradiciniu sporto renginiu, kasmet pritraukiančiu vis daugiau ir daugiau dalyvių bei žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.