EUROLYGA 2023

„Ryto“ skambučio sulaukęs J. Sarapinas žino, ko reikia komandai: „Tai bus vienas iš prioritetų“

„Sulaukiau kvietimo iš klubo vadovybės sugrįžti. Komandoje įvyko tam tikri pokyčiai, pasitraukė Linas Kleiza, tad mes su Rolandu Jaručiu pasidalinsime „Ryto“ valdymo darbais. R.Jarutis dirbs labiau su sportinės plėtros dalimi, o aš užsiimsiu kasdieniais klubo darbais“, – kalbėjo po metų pertraukos į Vilniaus „Ryto“ klubą grįžtantis Julius Sarapinas.

 „Ryto“ skambučio sulaukęs J. Sarapinas įvardijo prioritetus: „Grįžtu, kad padėčiau stabiliai judėti pirmyn“.<br> A.Pliadžio nuotr.
 „Ryto“ skambučio sulaukęs J. Sarapinas įvardijo prioritetus: „Grįžtu, kad padėčiau stabiliai judėti pirmyn“.<br> A.Pliadžio nuotr.
Linas Kleiza.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kleiza.<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kleiza.<br>V.Skaraičio nuotr.
Linas Kleiza.<br>V.Skaraičio nuotr.
Linas Kleiza.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Linas Kleiza.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-05-15 13:13, atnaujinta 2020-05-15 15:24

32-ejų J.Sarapinas sostinės klube dirbo nuo 2012 metų. Per šį laikotarpį jam teko išbandyti įvairias pozicijas – nuo marketingo skyriaus ir komandos vadovo iki vykdančiojo direktoriaus pareigų.

Tiesa, prieš 2019-2020 m. sezoną jo vietą komandoje užėmė Rolandas Jarutis, tapęs komandos direktoriumi.

Vis dėlto sezonas „Ryto“ klubui nebuvo lengvas. Nuolatiniai skandalai ir nesutarimai klubo viduje purtė komandą, kurioje šio sezono viduryje nebeliko rinkodaros vadovės Audros Ginelevičienės ir sporto direktoriaus Lino Kleizos.

Maža to, L.Kleiza penktadienį oficialiai perleido turėtas komandos akcijas. Jos atiteko komandos dalininkui Dariui Gudeliui ir ilgamečiam klubo teisininkui, advokatui Olegui Šibkovui.

Nuo šiol R.Jarutis perims L.Kleizos pareigas, o į savo vietą pasikvietė vienerių metų pertrauką nuo klubo reikalų turėjusį J.Sarapiną.

„Stebėjau klubo veiklą iš šalies, tačiau buvę nesutarimai tarp klubo vadovų yra jų reikalas. Nepaisant visų problemų, manau, kad sportiniai rezultatai buvo teigiami. Sunku kažką komentuoti, kai sezonas staiga baigėsi.

Visoms ekipoms nebus lengva atsigauti, tačiau dėl to ir grįžtu, kad padėčiau organizacijai stabiliai judėti pirmyn“, – portalui lrytas.lt teigė J.Sarapinas.

„Rytas“ 2019-2020 m. nutrauktame LKL sezone liko antras. Dainiaus Adomaičio treniruojamas klubas Karaliaus Mindaugo taurės turnyre taip pat iškovojo sidabro medalius.

Europos taurėje „Ryto“ krepšininkams pavyko patekti į „Top 16“ etapą, tačiau ten jų žygis ir baigėsi.

Anot J.Sarapino, komandai reikia toliau koncentruotis darbui su jaunimu, kuris sparčiai tobulėja.

„Jaunimas pateko į finalinį Eurolygos turnyrą, be to, Ąžuolas Tubelis, Marekas Blaževičius jau gerokai apšilo kojas pagrindinėje komandoje. Joje būtų debiutavęs ir Augustas Marčiulionis, tiesa, sezonas baigėsi anksčiau laiko.

Tikiuosi, kad organizacija daug investuos į jaunimą, nes vienas pagrindinių tikslų – turėti stiprią jaunimo programą, kuri galėtų padėti ugdyti krepšininkus vyrų komandai.

Tai bus vienas iš prioritetų“, – pirmuosius planus atskleidė J.Sarapinas.

Tiesa, „Ryto“ klubui teks įgyvendinti ne tik ateities tikslus, bet ir spręsti esamas problemas. Lrytas.lt žiniomis, komandos skolos prieš šį sezoną siekė daugiau nei 1 mln. eurų. Maža to, jos tirpsta labai lėtai, o koronaviruso pandemija, ko gero, dar labiau apsunkins skolų mažinimo užduotį.

„Pandemija yra viena didelė ir kompleksinė problema, kuri turės pasekmių. Neaišku, koks bus kitas sezonas. Ar galėsime žaisti su pilna arena žiūrovų, ar bus kažkokie ribojimai. Neaišku, kada prasidės sezonas.

Yra daug neaiškumų, kurie nuo mūsų nepriklauso. Manau, kad tai ir bus didžiausias iššūkis. Nepaisant to, jau pradėjome dėliotis gaires ir ruoštis artėjančiam sezonui“, – kalbėjo į komandą grįžęs J.Sarapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.