EUROLYGA 2023

LKF dėl koronaviruso nesulauks dalies rėmėjų pinigų, o Rusijos krepšiniui – galingas nokdaunas

Lietuvos krepšinio federacija nėra išskirtinė – kaip ir daugelis kompanijų tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, ji nukentėjo nuo koronaviruso pandemijos. Apie 6,6 mln. eurų šiais metais surinkti planavusi LKF gali netekti kelių rėmėjų. Tai patvirtino pati krepšinio organizacija.

A.Sabonio federacija neteks kelių rėmėjų, o A.Kirilenkos vadovaujama Rusijos krepšinio federacija neteko galingo rėmėjo pinigų<br>lrytas.lt montažas
A.Sabonio federacija neteks kelių rėmėjų, o A.Kirilenkos vadovaujama Rusijos krepšinio federacija neteko galingo rėmėjo pinigų<br>lrytas.lt montažas
 Arvydas Sabonis<br>G.Šiupario nuotr.
 Arvydas Sabonis<br>G.Šiupario nuotr.
 Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-05-19 18:02, atnaujinta 2020-05-20 15:48

Tuo metu Rusijos krepšinio federacijos vadovas buvusi NBA žvaigždė Andrejus Kirilenka su apmaudu pranešė apie skaudų smūgį jo organizacijai.

Lietuvos krepšinio federacija šių metų veiklai buvo suplanavusi gauti daugiau kaip 6,6  mln. pajamų – su rėmėjų, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, FIBA, Sporto rėmimo fondo bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skirtomis lėšomis.

Iš jų rėmėjai bei renginių organizavimas LKF banko sąskaitą turėjo 2020-siais papildyti solidžia 1 mln. 315 tūkst. 576 eurų suma.

Dar 514 tūkst. eurų federacija planavo gauti kaip tiesioginę paramą daiktais ir produktais.

„Taip, pandemija turi įtakos ir mūsų federacijos rėmėjams. Tenka pasakyti, kad rėmėjų sumažės, tačiau vis dar kalbamės, ieškome galimų sprendimų, todėl nenorime įvardinti, ko galime netekti ir kiek rėmėjų lėšų neteksime“, – į klausimą dėl galimos stagnacijos ir rėmėjų pasitraukimo kalbėjo LKF spaudos atstovas Vaidotas Zajarskas.

Lietuvos krepšinio federacija šiais metais, be olimpinio atrankos krepšinio turnyro, kuris buvo atšauktas ir turėjo šaliai kainuoti 3 mln. eurų, dar 1 mln. 705 tūkst. eurų planavo skirti visų lygių nacionalinėms rinktinėms.

Daugiausiai – net 1 mln. eurų – turėjo atitekti Lietuvos vyrų rinktinei, kuri birželį planavo kautis Kaune olimpinėje atrankoje.

Tačiau dėl kilusios pandemijos tiek atranka, tiek ir pati Tokijo olimpiada buvo nukeltos į kitus metus.

Kiek pavyks sutaupyti?

Tad LKF sutaupys šias lėšas ir galės panaudoti kitiems metams?

„Nebus taip, kad nevyks jokių renginių. Žinoma, metų pabaigoje bus galima pasakyti, kiek iš tos numatytos sumos bus sutaupyta kitiems metams.

Tačiau jau dabar LKF pasikeitus situacijai tarptautinėje arenoje yra suplanavusi jaunimo krepšinio turnyrą „Baltic Cup“, nepriklausomai nuo varžybų atšaukimo planuojamos tiek vyrų, tiek ir moterų rinktinių stovyklos, treniruosis ir jaunimas. Neužmirškime, kad lapkričio mėnesį vyrų rinktinė dalyvaus FIBA languose – Europos čempionato atrankoje, kovos ir moterys.

Vis dar lieka klausimas dėl mūsų septyniolikmečių merginų dalyvavimo šiemet pasaulio čempionate. Taigi nebus visiško štiliaus krepšiniyje“, – sakė LKF atstovas.

„Aeroflot“ nerems sporto

Tuo metu Rusijos krepšinio federacija neteko vieno iš savo didžiųjų rėmėjų – oro vežėjo „Aeroflot“. Ši oro bendrovė taip pat atsisakė toliau remti ir Maskvos CSKA krepšinio klubą bei šios šalies futbolo sąjungą.

„Aeroflot“ Rusijos krepšinio federacijai paslaugomis ir finansine parama turėjo padėti solidžia išmoka – apie 50 mln. rublių (apie 609 tūkst. eurų). Tačiau pandemija nubraukė rėmimą.

„Baigė su futbolu, užbaigė ir su mumis, nors kaip įvaizdžio dalis „Aeroflot“ labai tiko krepšiniui, o krepšinis – „Aeroflot“. Bet dabar oro vežėjams sunkus laikas, nieko, bandysime be jų apseiti“, – tikino A.Kirilenka.

Rusijos krepšinio federaciją smaugia vis dar liekančios skolos po buvusių vadovų keturių metų biudžeto grobstymo – 2015-siais prezidentu tapusiam A.Kirilenkai ir komandai reikėjo sugrąžinti skolų už 280 mln. rublių (apie 3,42 mln. eurų), dar teismuose vyksta bylos dėl 167 mln. rublių ieškinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.