EUROLYGA 2023

A. Karnišovo efektas: po lietuvio atvykimo Suomijos talentas persigalvojo dėl savo ateities

„Be abejonės, aš norėčiau likti Čikagoje ir pratęsti su sutartį su klubu“, – taip apie savo ateitį užsiminė vienas iš „Bulls“ komandos lyderių Lauri Markkanenas.

 Lauri Markkanenas nori likti Čikagoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lauri Markkanenas nori likti Čikagoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-27 09:57

23-ejų krepšininkas iš Suomijos šį sezoną NBA per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 14,7 taško ir atkovodavo 6,3 kamuolio, tačiau vienu metu taip buvo nusivylęs savo komanda ir jos rezultatais, kad nieko kito ir negalvojo, kaip tik ją palikti.

Tačiau permainos „Bulls“ vadovybėje privertė talentingąjį suomį apsigalvoti, o prie to ryškiai prisidėjo ir Artūro Karnišovo paskyrimas vadovauti visai „Bulls“ organizacijai.

Be to, klubas atleido Garą Formaną, o Johnas Paxsonas buvo perstumtas į kitą poziciją.

Permainos ypač patiko „Bulls“ žaidėjams, o L.Markkanenas bendraudamas su suomių žurnalistu Esko Seppanenu negailėjo pagyrų.

„Jų darbai kalba patys už save, net negaliu apibūdinti, kaip pakylėtas aš esu“, – tinklalaidėje prasitarė krepšininkas.

Kol kas A.Karnišovo atėjimas į klubą atnešė teigiamų emocijų ir panašu, kad „Bulls“ gali išsaugoti savo lyderius, nepaisant pastarųjų nesėkmingų sezonų. Iki sustabdant NBA kovas, „Bulls“ turėjo tik 22 pergales ir Rytų konferencijoje rikiavosi 11-i. Juos nuo atkrintamųjų skyrė didelė praraja – 8 pergalės, kai buvo likę žaisti vos 17 runtgynių.

Vis tik A.Karnišovo paskyrimas išsklaidė negatyvias nuotaikas klube.

„Aš kalbėjausi su juo ir džiaugiuosi pradėdamas dirbti su juo. Permainos mums buvo reikalingos. Ankstesni vadovai atliko gerą darbą, tačiau kartais žiūrovai būdavo pikti, jie norėjo pergalių čia ir dabar. Tačiau sporte tai ne visada pavyksta“, – kiek anksčiau JAV žiniasklaidai kalbėjo ir kita „Bulls“ žvaigždė Zachas LaVine'as.

Krepšininkas taip pat atskleidė, kad komandoje iš tikrųjų tvyrojo ne koks mikroklimatas.

„Tikiuosi, kad kiekvienas bus nusiteikęs pasiaukoti. Nes tik tai ir sunkus darbas yra svarbiausi sėkmei. Man pačiam svarbiausia sunkus darbas, toliau tą darysiu ir tikiuosi, kad visi būsime tokie. Galvoje, kad būsime geresni šį sezoną, tačiau nebuvome.

Nebuvo gero mikroklimato komandoje, neturėjo tinkamo mąstymo. Liko šiek tiek šokiruoti, kad nebuvo tokie geri, kokie galvojome, kad būsime“, – pasakojo „Bulls“ lyderis.

Z.Lavine'as šį sezoną NBA vidutiniškai pelno 25,5 taško, atkovoja 4,8 kamuolio ir atlieka 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.