EUROLYGA 2023

Davidas Blattas įsigijo pusę Čekijos krepšinio klubo akcijų

Trenerio karjerą dėl ligos nutaręs užbaigti JAV ir Izraelio pilietybę turintis 60-metis treneris Davidas Blattas įsigijo Europos krepšinio klubo akcijų – „True Player Group“ (TPG) kompanijos dalininkas D.Blattas dabar turės pusę Čekijos „Brno“ ekipos akcijų.

Davidas Blattas ir Kęstutis Kemzūra<br>G.Bitvinsko nuotr.
Davidas Blattas ir Kęstutis Kemzūra<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-28 12:30, atnaujinta 2020-05-28 16:42

Krepšinio specialistui priklauso pusė TPG akcijų, o kita dalis – Jeruzalės „Hapoel“ savininkui Idanui Avshalomui.

„Brno miesto ekipa turi didžiulį potencialą, turtingą istoriją, daug žadančius talentus bei puikų trenerį Liubomirą Ružičką. Papasakojau apie tai savo draugams iš Izraelio ir džiaugiuosi, kad jų mintys patvirtino pasirinkimą“, – „Brno“ klubo svetainėje cituojamas Čekijos rinktinei vadovaujantis Ronenas Ginzburgas.

„Brno“ dėl koronaviruso nutrauktame Čekijos čempionato sezone liko tik devinta. 1926-aisiais įkurtas klubas net 21 kartą tapo Čekoslovakijos čempionu, o 1964 ir 1968 metais pasiekė tuometinės Eurolygos finalus, abu kartus nusileisdamas ispanų Madrido „Real“.

D.Blattas dar šio sezono pradžioje treniravo graikų Pirėjo „Olympiakos“ klubą, tačiau pranešė, kad serga išsėtine skleroze ir perdavė klubo vadžias lietuviui Kęstučiui Kemzūrai.

Vėliau priėmė siūlymą iš NBA ekipos „New York Knicks“ ir ėjo trenerio konsultanto pareigas, kol praėjusį mėnesį baigėsi jo sutartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.