EUROLYGA 2023

Nesustabdė nei karščiavimas, nei išnarinti pirštai: pavyzdžiu tapęs B. Kingo pasirodymas

Žmogaus, kuris bet kokia kaina siekia įgyvendinti savo tikslą, negali sustabdyti niekas – ypač sporte. Vienas tokių atvejų – abejingų nepalikęs „New York Knicks“ žaidėjo Bernardo Kingo pasirodymas 1984 metų NBA atkrintamųjų varžybų penktosiose rungtynėse serijoje su „Detroit Pistons“ komanda.

Bernardas Kingas (dešinėje) 2013 m. pateko į NBA šlovės muziejų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Bernardas Kingas (dešinėje) 2013 m. pateko į NBA šlovės muziejų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Bernardas Kingas (kairėje) 2013 m. pateko į NBA šlovės muziejų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Bernardas Kingas (kairėje) 2013 m. pateko į NBA šlovės muziejų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tomas Gustas

Jun 1, 2020, 7:05 AM

Praeityje problemų dėl alkoholizmo ir narkotikų vartojimo turėjęs B. Kingas į „Knicks“ klubą įsiliejo itin sėkmingai. Tapęs neabejotinu ekipos lyderiu jis sugrąžino Niujorką į pergalių kelią ir kartu su jaunaisiais komandos bičiuliais 1983-1984 metų sezone turėjo nemažai ambicijų NBA atkrintamosiose varžybose.

Pirmajame svarbiausių lygos kovų etape „Knicks“ komandos laukė Isaiah Thomas ir jo vedama „Detroit Pistons“ ekipa. Dar prieš prasidedant serijai daugelis krepšinio ekspertų manė, kad būtent šių dviejų klubų akistata bus įdomiausia pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo dvikova. Kaip parodė ateitis – jie buvo teisūs.

Serijoje iki trijų pergalių nuožmi kova virė visose rungtynėse, o prieš lemiamą susitikimą Detroito mieste abi ekipos buvo iškovojusios po dvi pergales. Balandžio 27 dieną įvykusios penktosios serijos rungtynės daugeliui krepšinio aistruolių įsimins kaip viena geriausių žaidėjo pasiaukojimo pavyzdžių NBA istorijoje.

Prieš pat svarbiausias sezono rungtynes „New York Knicks“ ekipos lyderiui tuomet 28 metų B.Kingui stipriai pakilo temperatūra (rungtynių dieną ji siekė 39 laipsnius). Dėl itin prastos savijautos „Knicks“ ekipos puolėjas praleido rytinę treniruotę, tačiau nepaisydamas nieko nusprendė žaisti paskutinėse serijos rungtynėse.

Be to, kiek anksčiau B.Kingas išsinarino abiejų rankų didžiuosius pirštus, todėl daugelį komandos draugų perdavimų jis turėjo priimti ne pirštais, o delnais. Pirštų traumos turėjo įtakos ir krepšininko kamuolio išmetimui ir perdavimui.

Sausakimša „Joe Louis“ arena Detroite blogai besijaučiančiam žaidėjui taip pat nežadėjo nieko gero – dėl žiūrovų grūsties bei prastos ventiliavimo sistemos arenoje labai trūko gaivaus oro. Tačiau tai nesustabdė B.Kingo ir jis buvo neabejotinas komandos lyderis.

Vis dėltoi gera pirmoji rungtynių dalis šiam krepšininkui neapsiėjo be pasekmių – ilgosios pertraukos metu rūbinėje B. Kingas pasijuto itin prastai ir sunkiai orientavosi aplinkoje, todėl buvo nuspręsta prijungti lašinę. Tačiau net ir tai nesustabdė šio žaidėjo sugrįžti į aikštę.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje likus žaisti kiek mažiau nei 2 minutes „Knicks“ turėjo 8 taškų pranašumą, tačiau tada iniciatyvos ėmėsi „Pistons“ mažylis I.Thomas, kuris pelnė net 16 taškų per paskutines 93 ketvirtojo kėlinio sekundes ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu geriau sekėsi B.Kingo vedamai „Knicks“ ekipai ir ji šventė pergalę rezultatu 127:123.

Negaluodamas „Knicks“ lyderis pelnė net 44 taškus, tuo metu „Pistons“ komandos žvaigždė I. Thomas savo varžovams atsakė 35 taškais bei 12 rezultatyvių perdavimų.

Visos šios itin atkaklios serijos metu B.Kingas vidutiniškai rinkdavo po 42,6 taško krepšį atakuodamas fenomenaliu 60 proc. taiklumu.

Rytų konferencijos pusfinalyje „Knicks“ laukė tą sezoną NBA triumfavusi „Boston Celtics“ ekipa.

Tąsyk būsimieji čempionai Niujorko ekipos ir B.Kingo barjerą perlipo itin sunkiai. Maksimalaus skaičiaus rungtynių pareikalavusioje serijoje „Knicks“ turėjo pripažinti Bostono ekipos pranašumą 3:4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.