EUROLYGA 2023

NBA jau turi galutinį planą sugrįžti – kovų startas liepos 31-ąją

NBA jau yra ties sugrįžimo į kovas linija. Žurnalistas Adrianas Wojnarowskis skelbia, kad pagrindinės NBA čempionato atnaujinimo gairės jau yra nustatytos – čempionatas planuojamas vėl rengti nuo liepos 31-osios ir tęstis turėtų iki spalio 12-osios. Tai su sąlyga, jei finalo serijoje prireiktų 7 mačų.

NBA komisaras Adamas Silveris pateikė galutinį sezono baigimo variantą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
NBA komisaras Adamas Silveris pateikė galutinį sezono baigimo variantą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-03 19:15, atnaujinta 2020-06-03 19:30

Koronavirusu pažymėtose pirmenybėse pabaigą žaisti turėtų 22 komandos. Sezoną planuojama pratęsti Orlande, Disneilende, kur susirinktų per šešias pergales nuo atkrintamųjų barjero esančios komandos.

Tai reiškia, kad kovas pratęstų 16 geriausių klubų, penki papildomi Vakarų konferencijos pretendentai („San Antonio Spurs“, „Sacramento Kings“, „Portland Trail Blazers“, „Phoenix Suns“ ir „New Orleans Pelicans“), o iš Rytų į kovas galės prisijungti „Washington Wizards“.

A.Wojnarowskis pridėjo, jog dėl aštuntosios vietos konferencijose komandos kovos papildomame turnyre. Jei aštuntoje vietoje esanti ekipa nuo devintosios yra atitrūkusi 4 ar daugiau pergalių, ji vietą išsaugos.

Jei skirtumas yra mažesnis, ekipos kausis tarpusavyje: tiesa, aštuntoje vietoje esančiai komandai reiktų vienos pergalės, devintoje – dviejų.

Rytų konferencijoje „Orlando Magic“ (30/35) yra atsiplėšusi nuo „Wizards“ (24/40), o Vakaruose Jono Valančiūno atstovaujama „Memphis Grizzlies“ (32/33) pirmauja prieš „Trail Blazers“ (29/37), „Pelicans“ (28/36) ir „Kings“ (28/36).

Siekiant nustatyti minėtąsias pergalių ribas, komandos Disnėjaus pramogų parke sužais 8 reguliariojo sezono susitikimus.

Dėl galutinio plano ketinama balsuoti ketvirtadienį, jį jau patvirtino NBA komisaras Adamas Silveris ir pateikė klubams. Neabejojama, kad jam bus pritarta, o sprendimas turi būti praneštas jau greitu laiku.

Taip pat jau pateikta, kaip turės elgtis krepšininkai per kovas Orlando Disnėjaus parke: žaidėjai po rungtynių negalės naudotis dušu, o nusiprausti turės viešbučių kambariuose įrengtuose dušuose, atsarginiai žaidėjai vienas nuo kito turės sėdėti laikantis vieno metro atstumo, rungtynėms neregistruoti krepšininkai dvikovas stebėti privalėtų iš tribūnų, o svečiai, kaip šeimos nariai, krepšininkus galės aplankyti tik prasidėjus atkrintamosioms dvikovoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.