EUROLYGA 2023

Tyrimas muštynių, kuriose kruvinu veidu K. Porzingis šaukė „varykite atgal į Rusiją“, nutrauktas

Latvijos policija nutraukė tyrimą dėl muštynių, į kurias praėjusiais metais Liepojoje buvo įsivėlusi ir ryškiausia šalies krepšinio žvaigždė Kristapas Porzingis. Apie tai pranešė naujienų agentūra LETA. Kuršo regiono policijos ryšiu su visuomene atstovės Madaros Šeršniovos teigimu, niekas iš muštynėse nukentėjusių asmenų ar apgadinto turto savininkų taip ir nesikreipė į policiją, tad tyrimas baigtas niekam nepareiškus įtarimų.

 Kristapas Pirzingis praėjusių metų pavasarį Liepojoje įsivėlė į muštynes naktiniame klube<br> lrytas.lt koliažas
 Kristapas Pirzingis praėjusių metų pavasarį Liepojoje įsivėlė į muštynes naktiniame klube<br> lrytas.lt koliažas
 Kristapas Pirzingis praėjusių metų pavasarį Liepojoje įsivėlė į muštynes naktiniame klube<br> youtube.com stop kadras
 Kristapas Pirzingis praėjusių metų pavasarį Liepojoje įsivėlė į muštynes naktiniame klube<br> youtube.com stop kadras
 Kristapas Pirzingis praėjusių metų pavasarį Liepojoje įsivėlė į muštynes naktiniame klube<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Kristapas Pirzingis praėjusių metų pavasarį Liepojoje įsivėlė į muštynes naktiniame klube<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 3, 2020, 1:55 PM

Pareigūnai 2019-siais buvo iškėlę ikiteisminę bylą dėl viešos tvarkos trikdymo ir jos pažeidimo.

Labai garsiai nuskambėjusios muštynės Liepojoje įvyko praėjusių metų gegužės 12-ąją. Vaizdo įraše buvo matomas tik visų muštynių finalas: tuomet 23 metų 221 cm ūgio NBA „Dallas Mavericks“ klube žaidžiantis K.Porzingis su praskeltu antakiu ir krūvinais marškiniais grasino galimiems skriaudikams.

Latvijos krepšinio žvaigždė tvirtino, kad prie naktinio klubo „Cukurfabrika“ jam teko pasidarbuoti kumščiais, gintis nuo skraidančių kėdžių ir nemažai prieš jį į kovą stojusių rusakalbių Liepojos gyventojų.

„Prie manęs ten prisikabino, man pirmam užvožė, tada aš pradėjau duoti grąžos. Tada kaip ir aprimo viskas. Vieną maniškį iškart paguldė – ne, du maniškius iškart paguldė... Kažkokie Karostos (nekaip pagarsėjusi Liepojos miesto dalis, kurioje gyvena daugiausiai rusakalbiai šalies gyventojai).

Tada vėl aprimo viskas, – apollo.lv pasakojo apie įvykį pats K. Porzingis. – Bet ir vėl – po to vienas metė į mane kėdę – pataikė į galvą, taip pat kliuvo ir dar vienam vyriškiui... Ne viena kėdė ten lėkė. Ir tada visas vėl iš pradžių“.

Leidinys parašė, kad nepasitvirtino žinios, kad krepšininkui konflikto metu buvo sulaužyta ranka.

„Tada aš vieną iš jų pagavau ir paguldžiau. Kaip reikiant patrankiau jam per veidą ir tada kažkaip mane nustūmė šalin, aš stojausi, traukiausi atgal, bet vienas man taip pataikęs užvožė, kad prakirto kaktą. Visas veidas kruvinas, tačiau viskas gerai, ranką tik šiek tiek susižeidžiau, bet viskas bus gerai,“ – pasakojo K. Porzingis.

Atvykus policijos pareigūnams, keli incidente dalyvavę asmenys spėjo pasišalinti, konfliktas greitai aprimo, niekas nebuvo sulaikytas.

Latvijos žiniasklaida nedetalizuoja, dėl ko konkrečiai kilo konfliktas, o JAV leidiniai spekuliavo teiginiu, kad K. Porzingį užpuolė „rusakalbiai Liepojos gyventojai“. Neva, po muštynių krepšininkas jiems šaukė atgal „varykite atgal į Rusiją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.