EUROLYGA 2023

Krepšinio legenda M. Jordanas kovai su rasizmu paaukos 100 mln. dolerių

Krepšinio legenda Michaelis Jordanas per ateinančius dešimt metų kovai su rasizmu skirs 100 mln. dolerių (88 mln. eurų). Pinigai atiteks organizacijoms, kovojančioms už lygybę, socialinį teisingumą ir švietimo galimybes, pranešė M. Jordano atstovė.

M.Jordanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
M.Jordanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2020, 12:41 PM

57-erių M. Jordanas jau prieš tai pareiškė esantis, „liūdnas, persmelktas skausmo ir tiesiog įtūžęs“ dėl brutalios afroamerikiečio George‘o Floydo mirties Mineapolyje. Jo mirtis nuo policininko rankos sukėlė protestų bangą prieš rasizmą ir policijos smurtą JAV.

„Juodaodžių gyvybės yra svarbios. Tai nėra kontraversiškas teiginys. Kol giliai įsišaknijęs rasizmas (...) mūsų šalyje nebus visiškai išnaikintas, mes toliau saugosime juodaodžių žmonių gyvybes“, – sakoma šešiskart NBA čempiono pareiškime.

Po to, kai policijos pareigūnas uždusino George’ą Floydą, Jungtinėse Amerikos Valstijoje (JAV) prasidėjo masiniai protestas už juodaodžių teises „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“). Vėliau protestai bei eitynės persikėlė ir į Europos šalis.

M. Jordano turtas vertinamas 2,1 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.