EUROLYGA 2023

eSporto rinktinės atrankos dalyviai: „Svajonė dėvėti Lietuvos rinktinės marškinėlius“

Birželio mėnesį Tarptautinė krepšinio federacija organizuos parodomąjį FIBA eSports Open 2020 turnyrą, kuriame kausis įvairių šalių rinktinės, o jų gretose bus ir Lietuvos atstovai. Šalies rinktinė bus suformuota specialiame NBA2K20 atrankos turnyre, kurio startas numatytas jau rytoj, birželio 9 dieną, o registracija vyksta iki pirmadienio vidurnakčio.

eSporto rinktinės atrankos dalyviai: „Svajonė dėvėti Lietuvos rinktinės marškinėlius“.<br> krepsinionamai.lt nuotr.
eSporto rinktinės atrankos dalyviai: „Svajonė dėvėti Lietuvos rinktinės marškinėlius“.<br> krepsinionamai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2020, 8:01 PM

Komandą šiam turnyrui turi registruoti tos ekipos kapitonas, o atranka bus vykdoma žaidžiant NBA2K20 žaidimą PlayStation4 konsole.

Antrankos turnyre dalyvausiančios „Team Mačiulis“ komandos kapitonas Mindaugas Norvilas neslepia ambicijų šiame turnyre ir teigia, kad jo komanda pasiruošusi pasiekti maksimalų tikslą.

„Tik sužinoję apie nacionalinę atranką iš karto subūrėme komandą. Su vienais komandos draugais žaidžiame jau du metus, su kitais dar tik pirmi metai, tačiau atrankai pradėjome ruoštis vos tik sužinoję apie ją. Išmėginome įvairiausias ir geriausias opcijas pademonstruoti puikiam žaidimui. Dauguma komandos narių tokiomis pačiomis rolėmis žaidžia jau antrus metus, todėl pasiskirstyti pozicijomis nėra sunku, kai žinome stipriausias puses.

Mūsų stiprybė – pasitikėjimas savimi bei vieni kitais, susižaidimas, savo klaidų supratimas bei greitas jų sprendimas tiek žaidimo metu, tiek po žaidimo. Sieksime patekti finalą bei jį laimėti, o vėliau kaip įmanoma geriau pasirodyti FIBA turnyre“, – sakė „Team Mačiulis“ komandos kapitonas Mindaugas Norvilas.

Ambicijų nestokoja ir „Team Sabonis“ komandos kapitonas Ignas Vaitiekus, kuris teigia, kad būtų smagu tokiu būdu užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

„Prieš šį turnyrą ruošiamės kitam, bet jį nukėlė ir kaip tik po kelių dienų buvo paskelbta registracija į šį atrankos turnyrą. Nieko nelaukdami užsiregistravome ir laukiame turnyro pradžios. Kiekvienas turime savo atskyrus pomėgius ir be NBA2K žaidimo, bet visą laiką palaikome ryšį, kad galėtume išbėgti į aikštelę, todėl treniruojamės ir esame pasiruošę.

Manau mūsų komandos stiprybė yra ta, jog esame labai seni pažįstami, kas mūsų komandą ir veda į priekį, tai komandos chemija. Tai padeda vienas kitą suprasti ir bet kokioje situacijoje žinome savo vaidmenis aikštelėje ir tai padeda jaustis užtikrintai.

Mūsų komandos pagrindinis lūkestis bus kaip ir visų dalyvaujančių atrankoje: įrodyti, kad esame geriausi žaidėjai ir geriausia komanda Lietuvoje. Manau kaip ir tikrame krepšinyje, taip ir čia, kiekvieno žaidžiančio svajonė yra dėvėti Lietuvos rinktinės marškinėlius. Būsime agresyvūs ir žaisime iki galo“, – teigė I.Vaitiekus.

Šią iniciatyvą stipriai palaiko ir jos techniniu partneriu tapo „Grind Esports“ agentūra. Pasak vieno iš jos valdybos narių, Edgaro Abromavičiaus, šis turnyras turėtų duoti dar didesnį stimulą esporto plėtrai Lietuvoje.

„Džiaugiamės Lietuvos krepšinio federacijos ir FIBA iniciatyva ir tuo pačiu viliamės, kad tai atvers naujus kelius esportui Lietuvoje. Tai turėtų suteikti stimulą jauniesiems šio sporto entuziastams siekt karjeros šioje srityje. Taip pat tikimės, kad Lietuvos esporto rinktinė pasieks aukščiausius rezultatus FIBA turnyre ir tai bus gera pradžia esporto vystymui mūsų šalyje“, – teigė „Grind Esports“ valdybos narys Edgaras Abromavičius.

Kiekvienai užsiregistravusiai komandai bus priskirtas unikalus pavadinimas, atspindintis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje žaidžiančius/žaidusius krepšininkus: Team Sabonis, Team Valančiūnas, Team Macijauskas ir t.t.

Registracijai pasibaigus ir paaiškėjus tiksliam dalyvaujančių komandų skaičiui, bus sudarytas oficialus atrankos formatas ir tvarkaraštis, kurie bus paskelbti vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.