EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ pergalė teisme: buvusiam direktoriui M. Ignatavičiui pasipelnyti nepavyko

Panevėžio apylinkės teismas antradienį paskelbė nuosprendį dėl Manto Ignatavičiaus ieškinio Panevežio „Lietkabelio“ krepšinio klubui – buvusio direktoriaus noras prisiteisti neva išleistus žaidėjų honorarams 67 tūkst. eurų subliūško. Teismas paskelbė, kad taikytos laikinosios apsaugos priemonės tokios vertės VšĮ Krepšinio klubas „Lietkabelis“ turtui bus panaikintos per 30 dienų.

Mantas Ignatavičius nesugebėjo įrodyti savo pretenzijų pagrįstumo.<br>kklietkabelis nuotr.
Mantas Ignatavičius nesugebėjo įrodyti savo pretenzijų pagrįstumo.<br>kklietkabelis nuotr.
Mantas Ignatavičius nesugebėjo įrodyti savo pretenzijų pagrįstumo.
Mantas Ignatavičius nesugebėjo įrodyti savo pretenzijų pagrįstumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 6:46 PM, atnaujinta Jun 16, 2020, 6:58 PM

Toks terminas yra nustatytas apeliacijos pateikimui.

42-ejų M.Ignatavičiaus ir „Lietkabelio“ bylinėjimasis trunka jau ne vienus metus. Buvusiam direktoriui yra iškelta byla didelės vertės jam patikėto svetimo turto pasisavinimo ir iššvaistymo, taip pat apgaulingo apskaitos tvarkymo. Jam gresia baudžiamoji atsakomybė nuo ketverių iki dešimties metų nelaisvės.

Tačiau M.Ignatavičius bandė sušvelninti savo padėtį pateikdamas ieškinius buvusiam klubui.

Dar 2018 m. spalio 31 d. jis kreipėsi į teismą su ieškiniu prašydamas priteisti iš atsakovo VšĮ Krepšinio klubo „Lietkabelis“ 31 tūkst. eurų skolą, procesines palūkanas ir visas bylinėjimosi išlaidas. 2018 m. lapkričio 12 d. Panevėžio apylinkės teisme buvo gautas kitas M.Ignatavičiaus ieškinys, kuriuo prašoma priteisti dar 36 tūkst. eurų.

M.Ignatavičius teigė, kad 2016-2017 m. klubo finansinė padėtis buvo sunki, todėl jis geranoriškai iš savo lėšų krepšininkams Kšištofui Lavrinovičiui, Darjušui Lavrinovičiui, Gintarui Leonavičiui, Žygimantui Janavičiui ir Simui Jasaičiui mokėjo honorarus pagal sportinės veiklos sutartis.

Vis dėlto teisme jam nepavyko to įrodyti ir teko pripažinti pralaimėjimą.

Krepšininkai buvo kviečiami į teismą kaip tretieji asmenys, tačiau nė viena jų neatvyko.

Klubo nuomone, ieškovo reikalavimas buvo fiktyvus, dokumentai, kurių pagrindu reikalaujama 67 tūkst. eurų, yra suklastoti. Be to, į teismą ieškovas kreipėsi praėjus vieneriems dvejiems metams nuo tariamų piniginių lėšų išmokėjimo sportininkams ir tik po to, kai jis buvo atleistas iš vadovo pareigų, jo pateikti neva skolą pagrindžiantys pakvitavimai neatitinka įstatymų keliamų reikalavimų, atsiskaitymą su sportininkais pagrindžiančių dokumentų ieškovas nepateikė nei atsakovo buhalterinę apskaitą tvarkančiai įmonei, nei vadovybei. Be to, 67 tūkst. eurų mokėjimas atsakovo buhalterinėje apskaitoje niekuomet nebuvo įregistruotas.

„Klubas pateikė teismui duomenis, kad jis to daryti negalėjo. Mums tai buvo visiškai aišku, tuo įsitikino ir teismas“, – lrytas.lt sakė advokatas Andrius Budvytis.

Advokato teigimu, M.Ignatavičius kartą buvo paskolinęs 2000 eurų, bet palikdamas darbą juos atsiėmė.

A.Budvytis patvirtino, kad dalies turto areštavimas sukėlė klubui nepatogumų, nes trukdė kasdienei veiklai ir kainavo nervų, bet neatmeta varianto, kad ieškovas pateiks apeliaciją.

Ieškinį atmetęs teismas nutarė, kad M.Ignatavičius turi sumokėti 47,5 euro dokumentų įteikimo išlaidų, tačiau jo laukia kur kas didesni nemalonumai kitoje byloje.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) dar praėjusių metų pabaigoje pareiškė įtarimus buvusiam „Lietkabelio“ direktoriui. Remiantis Panevėžio apygardos prokuratūros kaltinamuoju raštu, M.Ignatavičius neteisėtai pasisavino ir iššvaistė daugiau nei 77 tūkst eurų.

Teismuose nagrinėjami šeši Panevėžio klubo pateikti ieškiniai, kuriais siekiama iš buvusio vadovo M.Ignatavičiaus prisiteisti per 100 tūkst. eurų žalos. Klubo teigimu, ji atsirado, kai buvęs vadovas sudarė itin nenaudingus sandorius su juo susijusiais asmenimis ir M.Ignatavičiaus galimai nusikalstamos veiklos.

Tyrimo metu nustatyta, kad „Lietkabelio“ klubas trejus metus (2015-2018 m.) pirko rinkodaros paslaugas iš M.Ignatavičiaus sutuoktinės valdomos bendrovės „Omega action“, nors jokių paslaugų pagal šią sutartį įmonė neatliko. Ignatavičių šeimos vadovaujama bendrovė iš klubo gavo beveik 43 tūkst. eurų.

Tikrinant klubo buhalterinę apskaitą taip pat buvo nustatyta, kad per vadovavimo krepšinio klubui laikotarpį M.Ignatavičius pasisavino 35,5 tūkst. eurų, išduotų jam atsiskaityti klubo reikmėms.

Bendra M.Ignatavičius žala klubui gali siekti daugiau nei 130 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.