EUROLYGA 2023

Ž. Obradovičius kapituliavo: sutiko susimažinti algą, bet dėl to atsisakė „Fenerbahce“ prezidento lėktuvo

Stambulo „Fenerbahce“ klubo vadovai daugiau kaip keturias dienas bandė įtikinti serbų krepšinio specialistą Željko Obradovičių, jog šis liktų savo poste ir kitą sezoną ir tai galiausiai jiems pasisekė. Trys dienas turkai kovojo, kad garsus treneris ne tik susimažintų algą, tačiau ir priimtų sąlygą, jog kitą sezoną Eurolygoje „Fenerbahce“ turės kur kas skurdesnį biudžetą.

Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>G.Šiupario nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>G.Šiupario nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Stambulo "Fenerbahce"  treneris Željko Obradovičius<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 19, 2020, 3:18 PM

Turkijos žiniasklaida skelbia, kad abi beveik pasiekė susitarimą: serbas susimažins atlyginimą nuo 3 mln. eurų iki 2 mln. per metus, o klubo biudžetas trauksis nuo 30 mln. iki 20 mln. eurų.

Abi pusės savo susitarimą turėtų įtvirtinti parašais kitą savaitę. Nors „Fenerbahce“ prezidentas Ali Kočas siūlė treneriui namo į Belgradą skristi jo asmeniniu lėktuvu, serbas po kietų derybų pasiūlymą atmetė ir į Serbija skirs tuo pačiu būdu, kaip ir atskrido į Turkiją – reisiniu lėktuvu.

Dar pirmadienio vakarą „Fenerbahce“ prezidentas klubo televizijai pareiškė, jog Ž.Obradovičius gali likti ekipoje kiek tik panorės, jei sutiks su siūloma mažesne alga ir mažesniu biudžetu. „Faktas, kad mūsų biudžetas kitą sezoną negali būti 30 milijonų eurų.

Jei Ž.Obradovičius nori likti tokiomis sąlygomis, jis gali likti tiek kiek nori. Mes norime būti jo treniruojami. Mūsų treneris sakė, kad sukūrėme geriausią komandą, kokią jis turėjo.

Deja, rezultatai mums nebuvo geri. Bet jūs negalite būti tobulas kiekvieną sezoną. Mūsų komanda ir treneris vis dar turi daug pasitikėjimo kredito. Tikiuosi, kad mes ir toliau kartu dirbsime kitą sezoną“, – kalbėjo A.Kocas.

Turkas pabrėžė, kad žaidimas Eurolygoje yra daugiau prestižas nei verslas. „Eurolygoje už pergalę gauname 68 tūkst. eurų, tačiau tai net nepadengia mūsų kelionės išlaidų.

Premija už čempionų titulą yra 1 milijonas eurų, bet net ir tai neprilygsta mūsų šalies čempionato premijoms. Tačiau prestižas būti Europos čempionais yra pakankamas“, – sakė A.Kocas.

Jau kurį laiką sklinda žinios, kad „Fenerbahce“ finansinė padėtis yra tokia bloga, kad klubas gali netekti vietos Eurolygoje.

Teigiama, kad Turkijos čempionai privalėjo pateikti Eurolygai planus, per kiek laiko žada atsiskaityti su krepšininkais, treneriais bei administracija.

„Fenerbahce“ šį sezoną kelis kartus nesėkmingai bandė pratęsti kontraktą su serbu. Turkijos čempionai Eurolygoje šį sezoną pradžioje beviltiškai strigo, tačiau po Naujųjų metų atsigavo ir prieš varžybų sustabdymą dėl koronaviruso pandemijos turnyrinėje lentelėje užėmė aštuntąją vietą.

60-metis Ž.Obradovičius „Fenerbahce“ komandoje dirba nuo 2013 metų ir 2017 m. padėjo klubui triumfuoti Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.