EUROLYGA 2023

G. Antetokounmpo jaunėlis brolis „Ryto“ nepasirinko: karjerą tęs Ispanijoje

Vilniaus „Ryto“ viliotas NBA žvaigždės Giannio Antetokounmpo brolis Alexas pasirinko savo naują karjeros stotelę. 18-metis krepšininkas sukirto rankomis su Ispanijos Mursijos UCAM klubu.

Giannio brolis Vilniaus komandos nepasirinko.<br>AP/Scanpix nuotr.
Giannio brolis Vilniaus komandos nepasirinko.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2020, 12:16 PM

Antradienį buvo oficialiai paskelbta, kad A.Antetokounmpo su UCAM sudarė trejų metų sutartį.

Pasak sostinės komandos vadovo Rolando Jaručio, „Ryto“ vadovybė turėjo beveik valandos pokalbį su pačiu „Milwaukee Bucks“ krepšininku G.Antetokounmpo dėl savo brolio ateities.

2021 metais jaunasis krepšininkas jau galės dalyvauti NBA naujokų biržoje ir sieks tapti ketvirtuoju broliu Antetokounmpo NBA lygoje. Pats Giannis jauniausiojo savo brolio perspektyvas vertina ypač palankiai.

„Aš tikrai manau, kad Alexas gali būti geresnis už mane. Jis yra visą laiką motyvuotas, jis to nori. Tai padaro jį tikrai ypatingu“, – prieš metus JAV žiniasklaidai yra sakęs naudingiausias NBA krepšininkas.

Iki Ispanijos A.Antetokounmpo žaidė vienoje iš Viskonsino valstijos vidurinių mokyklų, kur vidutiniškai pelnydavo 20 taškų ir atkovodavo 7,3 kamuolio per rungtynes.

Iš Nigerijos į Graikiją Antetokounmpo šeima atvyko 1991 metais. Buvusio futbolininko ir lengvaatletės šeimoje yra penki broliai, iš jų keturi gimė jau Graikijoje.

25 metų Giannis tapo ryškiausia NBA žvaigžde ir atstovauja „Milwaukee Bucks“ klubui nuo pat 2013 metų, kai buvo pasirinktas NBA naujokų biržoje 15-uoju numeriu.

Vyresnis brolis 27-erių Thanasis buvo pasirinktas 2014 m. biržoje 51-uoju, bet neįsitvirtino ir žaidė Europos, o pernai prisijungė prie Giannio „Bucks“ klube.

22 metų Kostas bus pasirinktas 2018 m. naujokų biržoje 60-asis ir dabar priklauso „Los Angeles Lakers“ komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.