EUROLYGA 2023

„Fenerbahce“ prezidentas prabilo apie neviešas derybas su Ž. Obradovičiumi: „Buvo karšta“

Stambulo „Fenerbahce“ klubo aktyvūs bandymai įkalbėti likti ekipoje legendinį Eurolygos trenerį Željko Obradovičių vaisių nedavė.

Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 28, 2020, 9:24 AM

Turkijos klubas praėjusią savaitę pranešė, kad 60 metų serbas vis dėlto palieka postą. Tad ekipa priversta ieškotis naujo trenerio, o turkų komandos vadovybės akys krypsta į Kauną: „Fenerbahce“ norėtų pamatyti savo gretose lietuvį Šarūną Jasikevičių, kuris yra geras Ž.Obradovičiaus draugas.

Turkijos klubo prezidentas Ali Kočas agentūrai „Anadolu“ papasakojo, kaip vyko derybos su serbu ir kas lėmė jo galutinį sprendimą trauktis.

„Turėjome daug susitikimų su treneriu dėl jo ateities sezono viduryje, tačiau stratego pageidavimu palikome klausimą dėl kontrakto iki sezono pabaigos, – papasakojo A.Kočas. – Po sezono, kai atsiskaitėme su visais klubo krepšininkais, sėdome prie derybų stalo su treneriu.

Tai padarėme tuomet, kai dėl pandemijos galiausiai buvo atidarytos sienos ir jis atskrido į Stambulą. Iš tiesų, tai buvo labai karštos derybos.

Mes jam papasakojome, ką galvojame apie kitą sezoną, ką planuojame nuveikti, pateikėme būsimą biudžetą ir realybę, ką su tuo biudžetu galime kartu padaryti.

Taip pat pasakėme, kad praėjusiame sezone buvo problemų su atlyginimų vėlavimais, tačiau pažadėjome treneriui, kad ateinančiame sezone tai išspręsime, nežiūrint, kad turėsime mažesnį biudžetą.

Patikinome, kad Ž.Obradovičiui atiduosime visus ekipos komplektacijos darbus. Treneris taip pat išdėstė savo poziciją, tačiau patikino, kad pagalvos apie pasiūlymą pasitardamas su šeima ir antradienį atsiųs laišką.

Po to jis atsiuntė mums žinią, kad metus nenori treniruoti jokios komandos ir mes jo pasirinkimą gerbiame“, – kalbėjo „Fenerbahce“ prezidentas.

Aiškindamas, kas galėtų būti kitu ekipos treneriu Ali Kočas sudėliojo visus sprendimų grafikus.

„Ž.Obradovičius ir toliau lieka mūsų šeimos dalis, jis yra vienas brangiausių mūsų klubo žmonių. Per kito sezono atidarymo mačą savo arenoje pagerbsime Željko taip, kaip reikia pagerbti legendas. Jis neatsisakė mūsų konsultuoti, bet dabar turime žiūrėti į realybę.

Per mėnesį mes surasime žmogų ir paskelbsime „Fenerbahce“ ekipos stratego pavardę. Galvoju, mes pasirinksime labai gerą variantą, kuris atpirks investicijas.

Palyginus su praėjusiu sezonu, mes surinksime labiau biudžetinę sudėtį – kai kas gali ir ne taip sureaguoto dėl to. Bet privalome nešti atsakomybę už „Fenerbahce“ ir daryti protingus žingsnius, žinant šių dienų realybę. Ateityje mes planuojame susigrąžinti turėtą biudžetą“, – aiškino turkas.

Anksčiau žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas savo tiklalaidėje skelbė, jog pagrindinis Stambulo klubo taikinys – Šarūnas Jasikevičius.

Jis taip pat pranešė, kad nepavykus persivilioti lietuvį realiausiais kandidatais, galinčiais perimti „Fenerbahce“ vairą, yra Ž.Obradovičiaus asistentas Erdemas Cana, „Galatasaray“ strategas Ertugrulas Erdoganas arba Ufukas Sarica.

Geras Šarūno Jasikevičiaus bičiulis Ž.Obradovičius „Fenerbahce“ klubą treniravo nuo 2013-ųjų.

Kartu su Stambulo klubu jis tapo Eurolygos čempionu, keturiskart triumfavo Turkijos čempionate, laimėjo tris Turkijos taurės turnyrus.

Turkų žiniasklaida dar prieš serbo sprendimą skelbė, kad Ž.Obradovičius buvo sutikęs savo atlygį susimažinti nuo 3 milijonų eurų iki 2 milijonų.

Buvo tikinama, kad „Fenerbahce“ biudžetas mažės net 10 milijonų eurų – nuo 30 iki 20.

Ž.Obradovičius yra daugiausia trofėjų Eurolygoje iškovojęs treneris. Jis Eurolygoje triumfavo net 9 kartus. 2007, 2011 ir 2017 metais jis buvo išrinktas Eurolygos metų treneriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.