EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ naujokas M. Blaževičius: „Dabar žaisiu Eurolygoje, o didysis tikslas – Amerika“

Kauno „Žalgiris“ jau prieš dvejus metus siekė pervilioti iš Vilniaus „Ryto“ sostinės krepšinio talentą Mareką Blaževičių ir galiausiai tai padarė šį pirmadienį, su 18-mečiu 207 cm ūgio centru pasirašęs trejų metų sutartį. Jaunasis puolėjas džiaugėsi žingsniu į priekį karjeroje, tačiau neslėpė, kad tikisi atsidurti NBA, nes yra pateikęs paraišką šių metų naujokų biržai.

 Marekas Blaževičius pasirašė trejų metų sutartį.<br> Stopkadras
 Marekas Blaževičius pasirašė trejų metų sutartį.<br> Stopkadras
 Marekas Blaževičius pasirašė trejų metų sutartį.<br>lrytas.lt montažas
 Marekas Blaževičius pasirašė trejų metų sutartį.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2020, 2:12 PM, atnaujinta Jun 30, 2020, 2:21 PM

„Esu pasiruošęs naujam sezonui, smagu prisijungti prie šitos komandos. Sprendimas buvo sunkus, nes viena koja buvau išvykęs į užsienį, – „Žalgirio TV“ sakė M.Blaževičius. – Tada paskambino Robertas Javtokas, buvo susitikimas su treneriu ir tai viską pakeitė į tą pusę, kur esame mes dabar.

Manau, kad tai geras sprendimas, nes tai bus rimtas iššūkis ne tik man, bet ir visa komandai.“

M.Blaževičius neslėpė, kad jam įspūdį padarė bendravimas su treneriu Šarūnu Jasikevičiumi.

„Pokalbyje man paliko įspūdį žmogaus savybės. Vis pirma, atvirumas turbūt. Antra – tai, kaip jis nerealiai supranta krepšinį. trečia, jis yra paprastas žmogus, nors atrodo baisus šalia aikštelės, kai rėkia ant visų“, – kalbėjo vilnietis.

Krepšininkas prisiminė, kad ir prieš dvejus metus buvo svarstomas „Žalgirio“ pasiūlymas: „Tada buvau per jaunas, turėjau pabaigti mokyklą. jaučiau atsakomybę prieš mamą ir tėtį. Tėvai prašė, kad pabaigčiau mokyklą tvarkingai. Aš tai įvykdžiau, o „Žalgiris“ ir toliau manimi domėjosi, todėl mes esame dabar čia.“

Taip susiklostė, kad rungtynėse su „Žalgiriu“ vilnietis itin išgarsėjo, kai susikibo su kauniečių kapitonu Pauliumi Jankūnu.

„Tos rungtynės su „Žalgiriu“ buvo labiau sutapimas. Jei žmonės stebėtų daugiau mano rungtynių, tai pamatytų, kad visada palieku aikštėje visą savo širdį ir tada jie nebūtų nustebę dėl tų rungtynių su „Žalgiriu“.

Toje situacijoje kovojau dėl kamuolio ir gavau alkūne. O prieš tai elgiausi aštriai. Tai tiesiog žaidybinis epizodas. Viskas gerai bus su tuo. Bet aš niekada nenusileisiu savo varžovui“, – pabrėžė M.Blaževičius.

Jaunasis centras teigė esąs subrendęs iššūkiams.

„Ateities lūkesčių kol kas neįsivaizduoju, bet dirbu dėlto kiekvieną dieną. Tiesiog subrendau, požiūris tapo kitoks, tikslai kiti. Meilė krepšiniui padidėjo, supratingumas irgi pasikeitė. Žmonės bręsta, auga, tobulėja ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Tiesiog pajudėjau ženkliai į priekį ir tiek. Eurolyga yra tas laiptelis artėjant prie mano pagrindinio tikslo – Amerikos“, – kalbėjo M.Blaževičius.

Krepšininkas patikino žinąs, ką reikia labiausiai tobulinti: „Manau, kad tai metimas iš atstumo, nes kūnas yra gerai parengtas. Tą dariau kiekvieną dieną, todėl lieka tik krepšinio elementai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės