EUROLYGA 2023

D. Sabonis palygino rasizmo bėdas JAV ir Lietuvoje: „Mes esame atviri viskam“

NBA sezono atnaujinimui besiruošiantis Domantas Sabonis su „Indiana Pacers“ komanda sulaukė klausimų JAV ir apie rasizmo padėtį pasaulyje bei Lietuvoje.

Domantas Sabonis patikino, kad Lietuvoje nėra tokio rasizmo bėdų, kaip JAV.<br>AP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis patikino, kad Lietuvoje nėra tokio rasizmo bėdų, kaip JAV.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2020, 11:19 AM

Po mirtimi pasibaigusiu George'o Floydo sulaikymo masinių protestų banga nuvilnijo per JAV, galiausiai pasiekė ir kitus žemynus.

24-erių krepšininkas bendraudamas su „Indy Star“ žurnalistu J.Michaeliu atskleidė, kad tokių bėdų, kaip JAV, Lietuvoje nėra.

„Ten yra kiek kitaip, nei čia, JAV. Mes esame atviri viskam. Mes į kiekvieną žiūrime lygiai, todėl mums daug paprasčiau.

Mes norime mokytis ir tiesiog klausytis, o juodaodžius matome, kaip savo brolius. Mes visi esame viena šeima, komanda“, – teigė D.Sabonis.

Atnaujintame NBA sezone „Pacers“ pirmąsias rungtynes turėtų žaisti rugpjūčio 2 dieną. Tačiau Orlande „Pacers“ nepadės vienas iš komandos lyderių Victoras Oladipo.

Krepšininkas savo sprendimą aiškina baime dėl sveikatos ir noru tęsti reabilitaciją. Kadangi žaidėjas jau buvo atvykęs į Orlandą, „Pacers“ komanda negalės jo pakeisti kitu krepšininku.

28 metų 193 cm ūgio gynėjas turėjo bėdų dėl traumos praėjusį sezoną, bet išsigydęs jau buvo sugrįžęs ir sužaidė 13 rungtynių iki NBA sezono sustabdymo kovo 11 -ąją.

„Turiu būti protingas ir šis sprendimas nebuvo lengvas. Tačiau siekiant tikslo būti visiškai sveikam prieš 2020-2021 metų sezoną, man tai bus teisingas sprendimas“, – „The Athletic“ sakė krepšininkas.

Kalbėdamas apie NBA sezono atnaujinimą traumų faktorių pabrėžė ir D.Sabonis.

„Patirti traumą gali labai greitai. Tai labiausiai gąsdinanti dalis. Dabar mes bandome sezonui pasiruošti per trumpesnį laiką nei įprastai. Būna, kad skaudo tokiose vietose, kuriose neturėtų skaudėti. 

Tačiau nepaisant visko mes ketiname pasinaudoti visu skirtu laiku pasiruošimui ir pratęsti NBA kovas“, – teigė NBA rungtyniaujantis aukštaūgis Iš Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.