EUROLYGA 2023

Saugumo priemonės – ne tik žaidėjams: dėl koronaviruso NBA atnaujino teisėjų švilpukus

Liepos 30-ąją sugrįžtantis NBA sezonas ir vėl prie ekranų pritrauks milijonus krepšinio aistruolių. Pasiruošimo rungtynių maratoną baigiančios komandos jau visai netrukus stos į kovą dėl čempionų žiedų.

Ant kiekvieno švilpuko yra uždėtas mažas juodas krepšelis, kuris skirtas skirtas surinkti bet kokias bakterijas, kurias galėjo išskirti teisėjo burna.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ant kiekvieno švilpuko yra uždėtas mažas juodas krepšelis, kuris skirtas skirtas surinkti bet kokias bakterijas, kurias galėjo išskirti teisėjo burna.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 6:07 PM, atnaujinta Jul 29, 2020, 6:32 PM

Koronavirusui sumaišius kortas komandos dėl titulo turės kautis Orlando „burbule“ be pašalinių asmenų. Papildomų saugumo priemonių turės imtis ne tik žaidėjai, bet ir teisėjai.

NBA ir WNBA sezono pasiruošimo varžybų metu arbitrai naudoja įprastus švilpukus. Bet juose yra vienas svarbus papildymas: ant kiekvieno švilpuko yra uždėtas mažas juodas krepšelis surinkti bakterijoms, kurios gali išsiskirti iš teisėjo burnos švilpiant.

„Sveikata yra svarbiausia. „Burbule“ esame pasiruošę užtikrinti saugumą ir naudojant švilpukus“, – teigė buvęs teisėjas, šiuo metu užimantis lygos viceprezindento pareigas Monty McCutchenas.

Jis yra atsakingas ir už teisėjų programos priežiūrą. 

Teisėjų švilpukai tampa modernesni. 

„Fox 40“ įmonė, kuri tiekia švilpukus ir NHL bei NFL lygoms, naudoja radijo technologijas, akimirksniu reaguojančias į kiekvieną teisėjo sušvilpimą – tiek stabdant laiką, tiek fiksuojant įvartį.

NBA lyga atliko labai daug testavimų, kad įsitikintų, jog varžybų metu ant švilpukų naudojami papildomi krepšeliai niekaip nepakenktų integruotoms technologijoms.

„Nusprendėme naudoti šią priemonę, nes ji yra patogiausia. Tiesa, turime švilpukų ir iš kietesnio plastiko, tad, jei tik prireiks, galėsime juos panaudoti“, – pasakojo teisėjų programos priežiūros vadovas.

Ilgametis NBA rungtynių teisėjas Zachas Zarba teigė, kad teisėjaujant pasirengimo rungtynėms net nepajuto, kad ant švilpukų yra uždėtas apsaugos krepšelis. Jis taip pat džiaugėsi į lygos „burbulą“ integruota naujove.

„Šiuo metu nerasite nė vieno NBA teisėjo, kuris skųstųsi savo sveikata. Palaikome naująją idėją – ji padeda žmonėms jaustis saugesniems. Esame sužavėti šia smulkia, bet įspūdinga naujove“, – pridėjo teisėjas.

Rungtynių arbitrai turės ir atsarginius švilpukus.

NBA sezoną atnaujinti planuojama nuo liepos 30 dienos.

Kovą dėl titulo turėjo tęsti ir abu už Atlanto rungtyniaujantys lietuviai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Tačiau pastarasis patyrė pėdos traumą ir panašu, kad „Indiana Pacers“ puolėjo šį sezoną neišvysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.