EUROLYGA 2023

Tuščioje arenoje sezono atnaujinimą pasitinkanti NBA atskleidė, kas laukia namuose likusių žiūrovų

Įprastai NBA sezono metu į arenas suplūdę žiūrovai bei jų sukuriama atmosfera suteikia nemažą stimulą bei duoda papildomų dividendų namuose žaidžiančiai ekipai.

NBA savo sezono atnaujinimą pasitiks be žiūrovų arenoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
NBA savo sezono atnaujinimą pasitiks be žiūrovų arenoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 6:17 AM

Tačiau dėl koronaviruso sukeltos pasaulinės pandemijos Orlando „burbule“ vyksiančiose varžybose sirgaliai nebus įleidžiami. Sezono pratęsimo metu tai pajus tiek žaidėjai, tiek treneriai, tiek ir žiūrovai prie televizijos ekranų.

NBA pažadėjo padaryti viską, kad žaidėjai žaistų atmosferoje, kurioje jie buvo įpratę rungtyniauti iki tol.

Pasak „NBA Gen“ transliacijos vadovės Saros Zuckert, rungtynių metu bus naudojama garso sistema, kuri leis kiek labiau įmanoma imituoti klubų namų arenas.

Lyga taip pat bendradarbiauja su „Microsoft“, norėdama skaitmeniniu būdu perduoti faktinius gerbėjų veidus ir balsus į rungtynių transliacijas. Formaliai namų rungtynes žaidžiančios komandos fanai bus matomi arenos viduje esančiuose ekranuose bei girdimi per televiziją.

Buvęs treneris, šiuo metu TNT televizijos komentatoriumi bei sporto apžvalgininku dirbantis Jeffas Van Gundy teigė, kad bus labai įdomu stebėti, kaip žaidėjus paveiks netipiška aplinka.

„Aš manau, kad idėja yra tikrai gera, kai žaidi arenoje be triukšmo, aplinka tikrai tampa baugi. Prie to tikrai nėra pripratę lygos krepšininkai bei treneriai“, – kalbėjo krepšinio specialistas.

NBA žada pasinaudoti šia unikalia aplinka ir siekdama suteikti dar daugiau patogumų žiūrovams namuose, bandys pritraukti juos dar arčiau veiksmo. Tam turėtų padėti net 31 kamera, kuri bus valdoma robotais.

Visgi, naivu tikėtis, kad grupelė laimingųjų gerbėjų per arenos ekraną galės atitikti įprastai nuo 18 iki 20 tūkstančių arenoje susirenkančių žiūrovų atmosferą. To pasekoje, rungtynėse bus kur kas aiškiau girdimos žaidėjų bei trenerių replikos.

Apie tai užsiminė ir „Los Angeles Clippers“ ekipos strategas Docas Riversas.

„Vargu, ar susidarius šiai situacijai mums prireiks rungtynių žvalgų. Nes nuo šios akimirkos viskas, ką pasako varžovų ekipos treneris, yra aiškiai girdima. Taip pat, kad ir ką pasakysime mes, varžovų ekipos suolelis tai išgirs be didesnio vargo. Žaidėjai arenoje išgirs kur kas daugiau, nei išgirsdavo iki tol. Rungtynių teisėjai taip pat nebus išimtis“, – kalbėjo „Clippers“ strategas.

Krepšininkai puikiai supranta, kad tai dar labiau atriš jų rankas žodinėms provokacijoms prieš savo oponentus. To neneigė ir „Utah Jazz“ klubo gynėjas Donovanas Mitchellas.

„Jau pasiruošimo rungtynėse buvo girdimos provokuojančios kalbos („trash talk“). Šią akimirka viskas vyksta juoko forma, tačiau prasidėjus atkrintamosioms, neabejoju, kad situacija surimtės“, – teigė vienas pirmųjų NBA lygoje koronavirusu užsikrėtęs krepšininkas.

TNT apžvalgininkas Kevinas Harlanas taip pat priduria, kad žiūrovai turės puikią galimybę išgirsti, kaip kamuolį įžaidinėjantys krepšininkai balsu vadovauja savo komandos draugams aikštelėje. Vienas iš geriausių tokių pavyzdžių – „Oklahoma City Thunder“ žaidėjas Chrisas Paulas.

„Manau, kad žiūrovai liks sužavėti ir nustebinti, kai išgirs, kaip stipriai šis krepšininkas sugeba komunikuoti su savo komandos draugais aikštelėje. Šis žaidėjas yra vienas iš geriausių to pavyzdžių“, – komentavo krepšinio specialistas.

NBA sezono atnaujinimas planuojamas nuo liepos 30 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.