EUROLYGA 2023

Paaiškėjo, kad Serbijoje miręs krepšininkas M. Ojo galėjo būti persirgęs koronavirusu

Praėjusią savaitę per treniruotę Belgrade miręs Nigerijos krepšininkas Michelas Ojo sirgo koronavirusu, nors anksčiau daryti testai buvo neigiami. Apie 27 metų 216 cm ūgio žaidėjo mirties aplinkybes eurohoops.net papasakojo Belgrado „Crvena zvezda“ klubo prezidentas Nebojša Čovičius.

Nigerijos krepšininkas Michaelas Ojo mirė rugpjūčio 7 dieną.<br> Gintauto Bitvinsko nuotr.
Nigerijos krepšininkas Michaelas Ojo mirė rugpjūčio 7 dieną.<br> Gintauto Bitvinsko nuotr.
Nigerijos krepšininkas Michaelas Ojo mirė rugpjūčio 7 dieną.<br> Gintauto Bitvinsko nuotr.
Nigerijos krepšininkas Michaelas Ojo mirė rugpjūčio 7 dieną.<br> Gintauto Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2020, 11:15 AM, atnaujinta Aug 11, 2020, 11:20 AM

Serbas atskleidė, kad M.Ojo prieš tragišką mirtį galėjo sirgti koronavirusu, o krepšininkas per anksti ėmė treniruotis ir šiuo metu vyksta tyrimas siekiant nustatyti jo mirties priežastį.

M.Ojo patyrė širdies smūgį per individualią treniruotę rugpjūčio 7 d. stadione. Pasak N.Čovičiaus, „Crvena zvezda“ gavo M.Ojo šeimos ir agento leidimą nustatyti mirties priežastį.

Serbo teigimu, su klubu sutartį sudariusiam nigeriečiui anksčiau atlikti trys testai buvo neigiami, bet dabar paaiškėjo, kad birželio pabaigoje ir liepos pradžioje, kai jį kankino kosulys ir karščiavimas, koronaviruso testas buvo teigiamas.

„Atsirado dezinformacija ir mes pradėjome tikrinti. Gavome žinių, kad liepos pradžioje M.Ojo pradėjo skaudėti krūtinę, jis ėmė kosėti, karščiuoti“, – pasakojo klubo vadovas.

Paaiškėjo, kad liepos 6 d. M.Ojo buvo diagnozuotas dešiniojo plaučio uždegimas, o po savaitės pastebėtas ir kairiojo plaučio uždegimas. Visi šie tyrimai buvo atlikti privačioje klinikoje, kuri jam du kartus rekomendavo kreiptis dėl COVID-19 į infekcinių ligų kliniką Belgrade.

Bet M.Ojo nusprendė to nedaryti. Jam buvo paskirtas gydymas, antibiotikai, taip pat įvairūs vitaminai ir mineralai kovai su jo liga.

Jo kraujo tyrimas liepos 29 d. vis dar buvo blogas, o rugpjūčio 5 d. atliktas tyrimas parodė, kad plaučių uždegimas sulėtėjo.

Jo organizme buvo aptikta antikūnių, kurie leidžia manyti, kad jis pasveiko nuo koronaviruso ir atgauna imunitetą. Tą pačią dieną M.Ojo gavo leidimą lengvai sportuoti, bet pajutęs nuovargį, turėjo sustoti.

Remiantis N.Čovičiaus ir klubo teiginiais, M.Ojo pasakė savo gydytojui, kad jis treniravosi dar prieš gaudamas leidimą ir kad greitai pavargdavo. Krepšininkas treniravosi liepos 31 d., rugpjūčio 1 ir 4 dienomis, o vėliau mirė kitoje treniruotėje po trijų dienų.

„Šeima ir Nigerijos ambasada ieško tiesos“, – teigė N.Čovičius.

„Crvena zvezda“ prezidentas pažymėjo, kad net ir sportininkams gydytojai pataria riboti fizinį krūvį 3-6 savaites po plaučių uždegimo. Jis taip pat pripažino, kad koronavirusas ir plaučių uždegimas galėjo paveikti mirusio žaidėjo širdies būklę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.