EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio federacijoje nieko naujo – virtualiai prezidentu vėl išrinktas Andrejus Kirilenka

Nuo 2015 metų Rusijos krepšinio federacijos prezidento pareigas einantis 39-erių Andrejus Kirilenka ir toliau lieka vadovauti organizacijai. Ketvirtadienį Maskvoje dėl koronaviruso pandemijos vykusioje tik virtualioje konferencijoje jis išrinktas naujai ketverių metų kadencijai.

Rusijos krepšinio federacijos prezidento postas ir toliau priklausys Andrejui Kirilenkai<br> ITAR-TASS/Scanpixcom nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidento postas ir toliau priklausys Andrejui Kirilenkai<br> ITAR-TASS/Scanpixcom nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidento postas ir toliau priklausys Andrejui Kirilenkai<br>fiba.com nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidento postas ir toliau priklausys Andrejui Kirilenkai<br>fiba.com nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidento postas ir toliau priklausys Andrejui Kirilenkai<br>„Izvestija“ nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidento postas ir toliau priklausys Andrejui Kirilenkai<br>„Izvestija“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-08-20 16:06

Be 14 metų NBA žaidusio A.Kirilenkos į prezidento postą pretendavo ir Sibire į vadovo postą iškeltas krepšinio funkcionierius Eduardas Sandleris.

Pastarasis krepšinio pasaulio žmogus vadovavo trims Rusijos pirmosios lygos krepšinio klubams: „Spartak-Primorje“, „Vostok-65“ ir „Sachalin“.

Tačiau jis netapo rimtu varžovu penkerius metus federacijai vadovaujančiam A.Kirilenkai: už jį virtualioje ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje balsavo 106 delegatai, o už E.Sandlerį – 16.

„Malonu, kad palaikote tą kelią, kurį mes pasirinkome prieš ketvertą metų – delegatams vaizdo transliacijos metu sakė A.Kirilenka. – Tačiau visiems aišku, kad ir toliau Rusijos krepšinyje išlieka begalė problemų ir greiti sprendimai neįmanomi. Turi būti tik sisteminis darbas.

Dar prieš trejetą metų paskui federaciją vilkosi tiek skolų, tiek ir skandalų šleifai, tačiau dabar to nėra. Abejoju, kad per ateinančius 10-20 metų kažkas labai dramatiškai pasikeis į vieną ar kitą pusę Rusijos krepšinyje, bet mes žingsnis po žingsnio dirbsime, kad reikalai gerėtų“.

Dešimtmetį NBA „Utah Jazz“, po to „Brooklyn Nets“ bei „Minnesota Timberwolves“ klubuose žaidęs A.Kirilenka buvo neoficialiai kaltinamas, jog jis turi ne tik Rusijos, bet ir JAV pilietybę. Tačiau jis ne kartą viešai skelbė, kad ją turi.

„Keista, kai keičiasi požiūriai į tave. Kai tu gyveni, bendrauji su žmonėmis, po to išvyksti iš NBA, pasirašai sutartį, tuomet visi į tave pradeda žiūrėti su savotiška baime, su nepasitikėjimu. Net ir tie, kurie buvo draugai, lyg ir neperžengia tos ribos, kuri būdavo ankščiau“, – kalbėjo A.Kirilenka.

Buvusiam sportininkui, o dabar sporto funkcionieriui JAV pasas suteikia galimybę „jaustis komfortiškai – su juo patogu“.

Pasakęs apie savo antrąją pilietybę A.Kirilenka konstatavo: „Neslėpiau, kad esu ir JAV pilietis. Aš pasą pasidariau dėl vienos paprastos priežasties – su juo lengviau. Lengviau keliauti, gyventi Amerikoje. Mano vaikai eina į JAV mokyklas, aš pats šioje šalyje pragyvenau 15 metų. Yra begalė buitinių klausimų, kuriuos ten lengviau spręsti turint Amerikos pasą nei vizą. Bet jei man būtų iškeltas klausimas – JAV pilietybė mainais į Rusijos pasą, tuomet aš niekada nebūčiau pasiryžęs tokiam žingsniui“.

Per savo karjerą NBA Rusijos krepšinio federacijos prezidentas užsidirbo 100 mln. JAV dolerių.

Krepšininkas yra tapęs 2007 metų Europos čempionu, 2011-ųjų Senojo žemyno pirmenybių bronzos medalių laimėtoju bei 2012 metų Londono žaidynių trečiosios vietos laimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.