EUROLYGA 2023

Signalas favoritams – „Lakers“ problemos kelia daugiau klausimų nei atsakymų

Itin nestabilų žaidimą Orlando mieste esančiame NBA burbule demonstruojanti „Los Angeles Lakers“ turėtų sunerimti. Atkrintamąsias varžybas pralaimėjimu pradėjusi Franko Vogelo kariauna daugelio krepšinio ekspertų jau nebėra laikoma favorite laimėti stipriausios pasaulyje krepšinio lygos čempionų titulą.

Paskutinėse devyneriose „Lakers“ rungtynėse klubas tritaškius metė vos 28,6 proc. taiklumu.<br>Scanpix nuotr.
Paskutinėse devyneriose „Lakers“ rungtynėse klubas tritaškius metė vos 28,6 proc. taiklumu.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2020, 2:20 PM

Taip pat nereiktų nuvertinti ir skersai kelią „Lakers“ stojusios „Portland Trail Blazers“ ekipos, kuri gali patekti dar ne vieną staigmeną šioje atikrintamųjų serijoje.

Los Andželo klubas turi nemažai problemų atakuojant krepšį iš žaidimo, tuo tarpu jų pirmojo turo priešininkė yra neabejotinai karščiausia burbulo komanda, kuri yra geriausiai atakuojanti iš toli tarp visų į atkrintamąsias varžybas patekusių komandų. „Trail Blazers“ klubas tritaškius meta net 42,2 proc. taiklumu.

Verta paminėti, kad „Lakers“ problema atakuojant krepšį iš už trijų taškų linijos buvo opi net ir komandai atvykstant į Orlando burbulą. Prieš sezono sustabdymą Vakarų konferencijos lyderiai buvo tarp penkių blogiausiai iš toli atakuojančių komandų visoje lygoje.

Antradienio naktį Portlando klubas palaužė „Lakers“ pirmose Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse rezultatu 100:93. Nugalėtojus į priekį vedė 34 taškus pelnęs Damianas Lillardas, kuris taip pat pataikė šešis tritaškius iš trylikos bandymų.

„Trail Blazers“ tritaškius šiame susitikime metė 38,2 proc. taiklumu, tuo tarpu tuščiais šoviniais šaudęs Los Andželo klubas pataikė mažiau tolimų metimų, nei vienas D.Lillardas – vos 5 taiklūs šūviai iš 32 bandymų (15,6 proc.). Tai vienas blogiausių statistinių rodiklių per visą klubo istoriją.

Paskutinėse devyneriose „Lakers“ rungtynėse klubas tritaškius metė vos 28,6 proc. taiklumu. Per šį laikotarpį Danny Greenas pataikė 9 tolimus metimus iš 37 bandymų (24,3 proc.), Kentavious Caldwell-Pope'as – 5 iš 23 (21 proc.), o Alexas Caruso vos 2 iš 16 (12.5 proc.).

„Lakers“ treneris taip pat turėtų apsvarstyti dėl sezono eigoje prie ekipos prisijungusių Diono Waiterso ir J.R. Smitho laiko paskirstymo atkrintamųjų metu. Pirmose serijos rungtynėse J.R.Smithas žaidė vos vieną minutę, o D.Waitersas net nepasirodė aikštelėje.

Šią akimirką, kai nebėra jokio aikštelės pranašumo, daug ką lemia individualus žaidėjų meistriškumas. Portlando klubas lemiamomis akimirkomis be didesnio galvos skausmo gali pasitikėti jau ne kartą savo vertę įrodžiusiu D.Lillardu, tuo tarpu Los Andželo lyderių pasirodymai NBA burbule tikrai nėra tokie stabilūs.

„Kai žaidi su geriausiu žaidėju pasaulyje, visada atsiranda kritikų. Aš stengiuosi sumažinti spaudimą nuo LeBrono pečių. Šią akimirką mes nepanikuojame, išspręsime šią problemą ir mūsų metimai bus kur kas taiklesni“, – po antradienį patirto pralaimėjimo kalbėjo vienas „Lakers“ lyderių Anthony Davisas.

L.Jamesas taip pat teigė, kad patirtas pralaimėjimas nieko nekeičia – komanda ir toliau stengsis dirbti ties klaidų taisymu bei sieks savo užsibrėžto tikslo.

„Viskas bus gerai“, – sakė L.Jamesas.

„Trail Blazers“ ekipa yra alkana ir šiuo metu tiki, kad yra geresnė komanda. Tuo tapu pirmąjį smūgį žemiau juostos jau gavusi „Lakers“ turi padaryti išvadas ir demonstruoti kur kas solidesnį žaidimą atkrinamųjų varžybų metu.

Los Andželo klubas vis dar išlieką vienu iš favoritu laimėti NBA čempionų titulą, tačiau su tokiu prastu pataikymu F.Vogelo kariaunai tai padaryti bus labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.